FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Avertismentul dat de Ciprian Marica după meciul cu Ucraina: „Tind să spun că îmi e puțin teamă”

Ciprian Marica se așteaptă la un meci infernal împotriva Belgiei / Sursă foto: Imago Images +23   FOTO
Ciprian Marica se așteaptă la un meci infernal împotriva Belgiei / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 10:17 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 11:18

Ciprian Marica, 38 de ani, fostul atacant al primei reprezentative, a pus în context înfrângerea Belgiei cu Slovacia, 0-1, partidă din grupa României de la EURO 2024. Fostul „nouar” al naționalei e convins că eșecul de luni îi va supramotiva pe „dracii roșii” în următorul meci, cel în fața selecționatei lui Iordănescu.

Am trecut de primul hop, dar greul abia acum începe pentru naționala României! Sâmbătă, de la ora 22:00, „tricolorii” vor întâlni un adversar puternic rănit în orgoliu, Belgia, care a eșuat neaștepat în fața Slovaciei și nu-și mai permite alți pași greșiți.

Ciprian Marica, precaut înainte de România - Belgia: „Tind să spun că îmi e puțin teamă”

Ciprian Marica, 72 de apariții și 25 de goluri sub tricolor, se așteaptă la un meci infernal împotriva Belgiei. Fostul vârf al primei reprezentative și-a argumentat teoria, explicând în același timp marele minus remarcat la belgieni în partida cu Slovacia.

„La belgieni, nu e doar ultima șansă la EURO, este ultima șansă a generației, generația lui De Bruyne, a lui Lukaku, ultima lor șansă să mai facă ceva la un European. De aceea, tind să spun că îmi e puțin teamă, chiar dacă am prins încredere.

Belgienii trebuie să trateze mult mai serios, deoarece vin după o înfrângere. I-am văzut relaxați, individualiști, nu au arătat ca o echipă. Belgienii s-au bazat foarte mult pe calitatea indivuală a jucătorilor, absolut deloc nu au fost o echipă.

(...) L-au pus pe Doku în partea dreaptă, unde îl limitezi... E un jucător care dezechilibrează, nu a surprins cu nimic adversarul, a fost un jucător banal, normal, fără sclipire. El, totuși, la Manchester City face diferența”, a spus Ciprian Marica, la PRO TV.

+19 FOTO

Belgia încearcă să se regrupeze înaintea meciului cu România

Trimișii Gazetei în Belgia au oferit detalii despre starea de spirit din naționala „diavolilor” după debutul nefast de la EURO 2024. După meciul cu Slovacia, naționala lui Domenico Tedesco a încercat să se regrupeze imediat.

În timp ce slovacii sărbătoreau nesperata victorie, belgienii încercau să strângă rândurile. După ce le-au mulțumit fanilor pentru sprijinul oferit, jucătorii și cei din staff-ul Belgiei s-au strâns în cerc, în frunte cu Kevin De Bruyne, căpitanul naționalei. Au discutat preț de câteva minute și au încercat să se îmbărbăteze pentru următorul meci, cel cu România.

Între timp, presa din Belgia a început să analizeze mai atent naționala României: „Este dificil să evidențiezi un singur om. Radu Drăgușin a fost patron în apărare, în timp ce căpitanul Nicolae Stanciu a strălucit cu golul său. Jucătorul de bandă Dennis Man a fost, de asemenea, important cu cele două pase decisive”.

România a avut meciul complet sub control, iar cei trei marcatori au un trecut în Jupiler Pro League. Nicolae Stanciu s-a remarcat la Anderlecht, iar Răzvan Marin și Denis Drăguș au evoluat la Standard. În lot au mai fost încă 6 jucători care au evoluat în competiția belgiană”, notează cei de la sporza.be.

Belgia este următorul obstacol în calea României. Va fi un test extrem de important pentru naționala lui Edi Iordănescu, în contextul în care belgienii au pierdut seara surprinzător în fața Slovaciei, scor 0-1 și sunt doar pe locul 3 în grupa E după prima etapă.

VIDEO Fotbaliștii României, așteptați ca niște eroi la hotelul din Wurzburg! Surpriză din partea gazdelor

Citește și:

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Superliga
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Nationala
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! La acest scor suntem în „optimi”!
Nationala
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! La acest scor suntem în „optimi”!

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  18 Iunie 2024, 14:00

Marica , tu ai grija de "Printisor" sa nu raceasca pe banca ... Sambata seara se face racoare , o paturica , ceva sa nu-i fie frig ...

laur_gr
laur_gr  •  18 Iunie 2024, 13:16

Foarte buna observatie. Belgienii vor fi montati la maxim. Porneam cu sansa a 2-a oricum, asa va fi si mai greu. Sa speram ca nu vor fi o echipa si vor miza in continuare pe individualitati

Vezi toate comentariile (2)
Comentează