FOTBAL  »  NATIONALA  »  JUCĂTORI

A jucat 6 ani la Steaua și nu înțelege selecția lui Edi Iordănescu: „Îi e frică după ce l-a certat Gică Hagi!”

Ianis Hagi, în acțiune cu Irlanda de Nord // foto: Raed Krishan, GSP
Ianis Hagi, în acțiune cu Irlanda de Nord // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 14:49 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 15:03

Marius Baciu (48 de ani), fost jucător la Steaua vreme de 6 ani, a opinat că selecționerului României, Edi Iordănescu, „de multe ori îi e frică” să nu-l convoace pe Ianis Hagi (25), având în vedere aparițiile publice ale lui Gică Hagi pe acest subiect.

Ianis Hagi nu traversează cea mai bună perioadă la echipa de club, cu doar 57 de minute jucate în campionat pentru Deportivo Alaves în 2024, plus două apariții ca titular în Cupa Regelui, înainte ca bascii să fie eliminați.

Zestrea săracă de minute a lui Ianis nu l-a împiedicat pe selecționerul Edi Iordănescu să-l convoace pe mijlocașul lui Alaves pentru acțiunea din această lună, în care România a remizat cu Irlanda de Nord (1-1) și mai are de disputat un amical, cu Columbia, pe 26 martie.

Vlad Chiricheș, în avionul către Germania? S-a refăcut și e hotărât: „Nu mă ascund, vreau la națională!”
OBIECTIV
Vlad Chiricheș, în avionul către Germania? S-a refăcut și e hotărât: „Nu mă ascund, vreau la națională!”

Marius Baciu, fost jucător la Steaua între 1996 și 2002, a opinat că selecționarea nu Ianis nu se justifică în acest context. Fostul fundaș crede că selecționerului României, Edi Iordănescu, îi e frică de reacția pe care ar avea-o tatăl lui Ianis, Gică Hagi.

Marius Baciu, despre convocarea lui Ianis Hagi la națională: „Cred că selecționerului îi e frică de multe ori”

E clar că Ianis Hagi are în spate un nume foarte puternic şi cred că de multe ori îi e frică selecţionerului, după ce l-a certat Gică, dar aici discutăm de o echipă naţională! Da, are calitate, are tot ce îi trebuie unui fotbalist, dar când nu joci [calitățile] se diminuează foarte mult.

Eu aici discut despre corectitudine, adică la națională trebuie să joace jucătorii care sunt în cea mai bună formă la momentul respectiv. Iordănescu a justificat că a luat jucătorii cu care s-a calificat (n.r. - la EURO 2024), dar să vedem lucrurile aşa cum sunt, că dacă luăm jucătorii doar pentru că îi cheamă X sau Y...

Eu am încredere în Hagi că poate să joace, dar în ultima vreme are foarte puţine minute”, a afirmat Baciu la PrimaSport.

Ianis Hagi a și primit minute în primul amical din această lună, 1-1 cu Irlanda de Nord. El a jucat 16 minute, per ansamblu o apariție pozitivă, cu decizii bune, pase precise, driblinguri inspirate.

Gică Hagi și ieșirile publice despre situația lui Ianis

În martie 2023, Gică Hagi a cerut să intervină în direct la TV pentru a taxa absența fiului său, Ianis, de pe lista preliminară a stranierilor convocați la echipa națională pentru meciurile din acea lună, primele din campania pentru EURO 2024.

„Adevărul este că nu a fost convocat nici măcar pe listă. Atunci, eu ca fost jucător și om de fotbal, vin și spun că Ianis nu e important pentru echipa națională și antrenor. Dacă era important, ar fi fost pe lista stranierilor!”, tuna Gică Hagi la acea vreme.

Un an mai târziu, pe 6 martie 2024, antrenorul-acționar al Farului a fost autorul altei intervenții-maraton pe seama situației fiului.

„Ianis a excelat la echipa națională, a demonstrat încă o dată că este jucătorul român care are personalitate pe teren, reacționează foarte bine la cele mai mari meciuri, dar dintr-odată vedem că unii colegi de-ai dumneavoastră încep anul cu o minciună!

Ianis a jucat în ianuarie cu Athletic Bilbao și Betis. Această diversiune se duce la exagerare extremă, până la minciună! Și în martie se scrie că Ianis n-a jucat. Cum n-a jucat? Atenție, e jucător care vine după un an și ceva de accidentare. Cât vreți să joace?”, a răbufnit Hagi senior.

VIDEO. Declarațiile lui Edi Iordănescu după România - Irlanda de Nord

Mai multe știri despre echipa națională:

Viorel Moldovan trage un semnal de alarmă: „Acolo chiar avem o mare problemă”
ROMÂNIA
Viorel Moldovan trage un semnal de alarmă: „Acolo chiar avem o mare problemă”
Edward Iordănescu ia în calcul să schimbe masiv echipa de start » Cum poate arăta România în amicalul contra Columbiei
ROMÂNIA - COLUMBIA
Edward Iordănescu ia în calcul să schimbe masiv echipa de start » Cum poate arăta România în amicalul contra Columbiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
stefan..
stefan..  •  25 Martie 2024, 19:03

Ianis pamporelu e oglinda fidela a rețetei manageriale a seniorului: blatul. Nu întâmplător pamporelu a fost ejectat de toate echipele la care a fost transferat rand pe rand. Viitorul sau e la Viitorul.

danglumetu
danglumetu  •  24 Martie 2024, 17:14

imi poate confirma cineva ca ''edward'' e prenumele din buletin? daca da, de unde pina unde? intreb pt ca ceilalti trei frati au frumoase, neaose prenume romanesti!?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează