FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Marius Lăcătuș, dezvăluire după aproape 3 decenii: „Cineva din fotbal mi-a blocat drumul spre Mondialul din ‘94! Am bănuielile mele”

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 martie 2021 10:00 / Actualizat sambata, 13 martie 2021 11:00

Marius Lăcătuş, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Stelei, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Marius Lăcătuș a fost difuzată pentru prima dată în septembrie 2020

- Marius, în 1990 ai marcat la Mondial împotria URSS, cu Dasaev, în poartă. Îmi spunea cinevă că în liceu nu-ți plăcea deloc limba rusa și că te-ai răzbunat.
- Ha, ha, ha. Uram limba rusă, nu-mi plăcea deloc. În general făceam rusă, cum făceam toți și o învățam la avasanți. Când am ajuns în a cincea și am ales franceză sau engleză eram la începători.

- Rusa era de bază.
- Da, iar la liceu în a 9-a și a 10-a aveam rusă marțea de la 7 dimineață și joi de la ora 2. Parcă nu-mi venea să mă trezesc la 6 ca să mă duc la rusă! Iar joia terminam la 1... Să stau până pe la două să fac limba rusă, iar nu-mi plăcea.

- Nu prea s-a lipit de tine limba rusă.
- Nu s-a lipit de mine și nici profesorului nu i-a convenit foarte mult. Nu mi-a încheiat media și nu am dat treapta.

- Marele tău regret rămâne absența de la Mondialul din '94?
- Da...

- Iordănescu a spus aici, în emisiune, că și-a cerut scuze față de tine.
- Am avut o discuție cu nea Puiu la mine acasă. Am discutat ca între bărbați. M-a mirat faptul că a venit... Pentru mine e un subiect încheiat. Evident că mi-aș fi dorit să merg la Mondial. Eram în Turcia, în vacanță, și Mariana a văzut că nu sunt în apele mele. "Decât să suferi, nu vorbești și n-ai glume, hai la București, plecăm în America și vedem meciurile pe viu". Lucru pe care l-am și făcut, dar m-a durut faptul că n-am fost acolo, pe teren.

- Iordănescu ce ți-a zis?
- L-am înțeles pe nea Puiu... Cred că în ceea ce mă privește nu a fost sută la sută decizia lui nea Puiu, n-am discutat cu el despre asta. Am bănuielile mele, însă decât să greșesc... E cineva din fotbal!

Îmi reproșez că i-am făcut o mare nedreptate lui Lăcătuș! Am greșit și mi-am cerut iertare, scuze... M-am bucurat enorm de mult că am simțit că chiar m-a înțeles și m-a iertat. I-am făcut cea mai mare nedreptate că nu l-am luat în Statele Unite
Anghel Iordănescu, fost antrenor echipa națională

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV De ce nu mai cumpără Ajax din Liga 1 » Negocierea haiducească purtată de Gigi Becali: „Olandezii i-au spus că e ultima dată când fac afaceri împreună”

EXCLUSIV Probleme noi la Dinamo » Datorie uriașă la firmele lui Negoiță: „Sute de mii de euro pentru mâncare, cazare, prestări servicii”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (13)
612924583165627
Dragos Sturza  •  07 Aprilie 2022, 09:04

In locul cui sa fi jucat in 94? Toti jucatorii de banda dreapta erau mult peste el. Plus ca el era reprofilat varf, ca nu mai putea sa alerge ca la 20 de ani. Acolo erau Raducioiu, Ilie Dumitrescu, 10 clase peste Lacatus. Hai fiti seriosi, nu avea ce sa caute, poate in lot, dar nu pe teren.

112651963934596
Neagu Mihai  •  13 Martie 2021, 21:06

Lucescu l a aranjat,ca pe multi altii. A vorbit la federatie si asta a fost.Ienei a insistat pt Lacatus dar nu s a putut.Iar tata Puiu,slugarnic ca intotdeauna ,a ascultat de ordin.El avea treaba cu iconitele.Lacatus chiar merita la 29 de ani sa joace la acel mondial....

zagna
zagna  •  13 Martie 2021, 17:53

Fiara in teren, mielusel in viata ! Daca este barbat sa spuna cine i-a facut rau, daca a fost asa...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează