FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Marius Șumudică intervine peste discursul lui Nicolae Stanciu » Liderul naționalei, taxat: „Nu-și avea rostul!”. Verdict similar și la GSP Live

Marius Șumudică a antrenat-o ultima dată pe Gaziantep +33   FOTO
Marius Șumudică a antrenat-o ultima dată pe Gaziantep

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 11:50 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 13:01

După ce a ascultat discursul plin de substanță al lui Nicolae Stanciu, cel în care liderul naționalei le-a arătat obrazul contestatarilor din ultima perioadă, Marius Șumudică a avut o opinie tranșantă, taxând ieșirea acestuia: „Nu cred că-și avea rostul, nu avem nevoie de fisuri”, a comentat tehnicianul șomer în acest moment.

Nicolae Stanciu a pus cărămizile victoriei de răsunet cu Ucraina, apoi a simțit nevoia să se descătușeze în conferință. Într-un discurs care a adus aminte de ieșirea celebră a lui Hagi din 1998, stâlpul actualei generații și-a spus ofurile, după ce a devenit ținta #1 a criticilor în urma amicalului cu Bulgaria (0-0).

În schimb, Marius Șumudică nu-i pe deplin în asentimentul lui Stanciu. Antrenorul de 53 de ani consideră inoportun momentul ales de Nicușor pentru a-și tranșa disputele cu presa.

Marius Șumudică nu e de acord cu timingul ales de Stanciu pentru a le răspunde jurnaliștilor: „Nu aveam nevoie de fisuri”

Nu cred că își avea rostul după victoria asta, am câștigat 3-0. Toată lumea era fericită, nu avem nevoie de fisuri în momentul de față.

Și el recunoaște că dă golul carierei, de ce umbrești această reușită cu declarația asta? Nu avea rost din punctul meu de vedere, poate asta a simțit. Nu și-a găsit momentul potrivit”, a declarat Marius Șumudică, potrivit Fanatik.

Marian Savu, golgeterul Ligii 1 din 2000, e de aceeași părere: „Stanciu ar fi trebuit să fie mai diplomat”

Prezent la GSP Live, și Marian Savu, golgeterul primei ligi din urmă cu 24 de ani, a considerat că Stanciu ar fi putut evita un discurs de acest tip. Fostul atacant a ascultat discursul lui Stanciu, apoi s-a pronunțat în studioul Gazetei:

„A spus ce s-a întâmplat, nu a spus-o cu răutate. Probabil că au fost niște frustrări personale. O spun din experiență: când pierzi în amicale, câștigi în campionat. E diferență mare între o partidă oficială și una amicală. Jucătorilor le-a fost frică să se accidenteze la partidele cu Bulgaria și Liechtenstein.

Ar fi trebuit să fie mai diplomat, știu cum sunt ziariștii. La primul pas greșit, te critică. Nu ar trebui să intre în contre cu presa.”

Savu a adăugat: „Criticile sunt benefice, dar să fie constructive. Pentru Pușcaș, nu este o situație plăcută. Ieri a fost aproape să își dea autogol, asta îi mai trebuia”.

Nicolae Stanciu a ieșit în față, după ce a fost MVP cu Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit!”

„Îmi cer scuze dacă v-am jignit vreodată pe voi, cei din presă! Le cer scuze și celor două-trei mii de fani care ne-au huiduit și au plecat de la meciul cu Bulgaria! Nu sunt deloc ironic. Sunt scuze sincere.

Ceea ce vă rog eu, ca și căpitan al echipei, indiferent de ceea ce se va întâmpla la meciul următor și la Euro, indiferent dacă veți scrie sau vorbi de bine sau de rău, vă rog... Să rămână totul la critică! Pentru că în doi ani ați dus-o la un alt nivel. Și n-am zis niciodată nimic.

Eurogolul lui Nicolae Stanciu a făcut „Allianz Arena” să se zguduie / foto: Guliver/Getty Images
România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
+29 FOTO

Ați jignit colegi de-ai mei, pe mine... Iar acum câteva zile, înainte de Euro... Nu avem nicio problemă cu critica, să ziceți că eu sunt slab, că ăla e slab, că celălalt. Dar nu jigniți! Ceea ce i-ați făcut lui George (n.r. Pușcaș) în ultimul an și jumătate... Pot să accept, sunt cel mai slab număr 10, n-am nicio problemă...

Visul meu de mic a fost să ajung la națională. Și eu, ca și voi, am trecut prin multe. Încercăm să ne facem treaba cât mai bine.

Criticați, cât vreți, dar nu ne mai jigniți! Citiți articolele pe care le-ați scris... Nu poți, dacă ai suflet în tine, să scrii asemenea cuvinte despre un jucător sau altul", a declarat Stanciu, la conferință.

Nicolae Stanciu a părăsit sala în aplauzele jurnaliștilor români, iar el, la rândul său, a aplaudat în direcția lor.

Citește și:

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Superliga
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Nationala
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! La acest scor suntem în „optimi”!
Nationala
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! La acest scor suntem în „optimi”!

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (8)
porta
porta  •  18 Iunie 2024, 14:37

De ce sa taca ,cine este las tace ,da presa este puternuica daca este dreapta altfel isi pierde cititorii-luct ru care este falimentar pentru presa

braveheartro
braveheartro  •  18 Iunie 2024, 14:35
Postat de rottwailer pe 18 Iunie 2024, 13:19

Are dreptate șomerul Șumudică! Putea și Stanciu să-și strige oful în buda hotelului, după ceaiul de seară! Să vedeți ce vă cârcoti Ninel și presa după prima înfrângere…

Ai vrea tu să fii așa șomer ca Șumi, cu câteva milioane în cont. Din păcate ești doar un sărac...și la propriu, și cu duhul.

atthur
atthur  •  18 Iunie 2024, 14:04

Bagă și sunulica-somreica acum capu-n poză...!!!...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează