FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

„E lipsă de respect!” » Nicolae Stanciu a izbucnit la TV, imediat după Kosovo - România: „Nu pot să folosesc anumite cuvinte”

Nicolae Stanciu / foto: Raed Krishan (GSP) +35   FOTO
Nicolae Stanciu / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 00:46 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 03:38

KOSOVO - ROMÂNIA 0-0. Nicolae Stanciu (30 de ani), căpitanul și „decarul” primei reprezentative, a trasat principalele concluzii în urma punctului in-extremis obținut de națională în partida de la Priștina. Momentul în care imnul nostru a fost huiduit de fanii gazdelor i-a lăsat un gust amar lui Stanciu. 

„Sunt mulțumit de rezultat, având în vedere condițiile în care s-a disputat acest meci. Știam cu toții ce ne așteaptă, am vorbit din vestiar să fim pregătiți pentru mingile lor lungi, pentru agresivitatea lor. Am răspuns bine, ca echipă, la fel și individual. Acest punct e OK pentru noi.

Ne-am adaptat acestui joc de luptă și vreau să-mi felicit toți colegii pentru modul în care s-au dăruit.

Mister (n.r. - Edi  Iordănescu) ne-a transmis asta la ședința tehnică. Știam ce ne așteaptă, joi abia am reușit să ne antrenăm pe acest teren. Pe un astfel de teren, se schimbă tot planul tactic și ceea ce ai pregătit. Dacă s-ar fi validat golul lor (n.r. - anulat de VAR, pentru ofsaid), sunt ferm convins că am fi reușit să egalăm. Dar golul a fost anulat, noi n-am avut parte de niciun ajutor, asta a fost decizia regulamentară”. 

Edi Iordănescu: „Am schimbat 3 jucători din cauza condițiilor de joc” + Ce l-a dat peste cap: „Parcă e un blestem”
Kosovo - România 0-0
Edi Iordănescu: „Am schimbat 3 jucători din cauza condițiilor de joc” + Ce l-a dat peste cap: „Parcă e un blestem”

Nicolae Stanciu, deranjat de momentul de la imn: „Lipsă de respect! Dar vor veni ei la București...”

Stanciu a continuat și n-a ezitat să-i critice pe fanii kosovarilor pentru momentul în care au fluierat imnul României. Totodată, liderul naționalei remarcă spiritul năsut în jurul primei reprezentative: 

„Am spus și la acțiunea precedentă, s-a creat un grup cum n-a mai fost de mult timp la echipa națională. Demonstrăm că știm să luptăm, să băgăm alunecări. Toți am făcut asta, am muncit foarte mult pentru acest punct. Sunt singur că acest punct va cântări mult.

Grupa e deschisă, se poate întâmpla orice. Noi nu trebuie să așteptăm ca Israel sau Kosovo să se încurce, noi trebuie să jucăm. Dacă vrem să ajungem la Campionatul European, trebuie să ne câștigăm meciurile. Dacă merităm să fim la EURO, trebuie s-o batem pe Israel în toamnă, nu să așteptăm să se încurce”.

Doare când ne e fluierat imnul! Nu pot să folosesc anumite cuvinte, dar vor veni și ei la București și vor vedea cum e. E o lipsă de respect din partea oamenilor de aici!

- Nicolae Stanciu, despre momentul de la imn

Nicolae Stanciu, încrezător: „Putem scoate un rezultat bun în Elveția”

Stanciu s-a declarat optimist înaintea meciului din Elveția de luni: 

„Va fi totul diferit în Elveția. În primul rând, vom avea cu siguranță un gazon bun. Sunt sigur că putem scoate un rezultat bun acolo, momentan trebuie să ne refacem”, a spus Nicu Stanciu, la Digi Sport.

Cele mai tari imagini din confruntarea Kosovo - România, surprinse de Raed Krishan, fotoreporterul Gazetei

+31 FOTO

Citește și alte știri despre naționala României: 

Porți închise cu Israel?! Ultrașii din Uniți sub Tricolor, EVACUAȚI din cauza unei scandări interzise în Kosovo + torțe aruncate pe teren

Edi Iordănescu iese la atac: „Am schimbat 3 jucători din cauza asta” + Ce l-a dat peste cap: „Parcă e un blestem!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (41)
MBCC
MBCC  •  17 Iunie 2023, 22:58

Un joc steril; o atitudine haotica in timpul jocului, iar in momentul anularii golului celir din Kosovo, una penibila, infantila, parca a unor copii rautaciosi din curtea scolii; tactica, ioc...tehnica, ***; atntrenor...avem asa ceva? Un DECAR inseamna o minte limpede, coordonare, tehnica individuala, gandire tactica si spirit de lupta...dorinta de a muri pe teren. Cred ca este randul juniorului Hagi sa preia acest tricou, aceasta responsabilitate. Stanciu, cu tot respectul pentru el ca om, nu a fost niciodata asa ceva... Un punct mincinos.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno534
creeperno534  •  17 Iunie 2023, 22:38

Bine ca n-am pierdut!

emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  17 Iunie 2023, 22:08
Postat de CiprianBirtea_84 pe 17 Iunie 2023, 16:05

În primul rând, jucătorii nu sunt doar kosovari. UEFA și FIFA au permis și albanezilor să joace la naționala kosovară, chiar si cei care jucaseră deja pt. Albania. În al doilea rând, au câțiva jucători în primul eșalon din campionate tari: Muric la Burnley (Premier League), Muriqi la Mallorca (Primera), Rrahmani la Napoli, Vojvoda la AC Torino, Zhegrova la OSC Lille (Ligue 1), Ujkani la Empoli, bașca o grămadă în prima ligă elvețiană, care e mult peste Mămăliga 1 de la noi, trimițând mereu echipe în fazele superioare ale cupelor europene (FC Basel în semifinalele Conference League).

Aha, dar oricum, suntem foarte slabi..........

Vezi toate comentariile (41)
Comentează