FOTBAL  »  NATIONALA  »  DILEMĂ

EXCLUSIV Nicușor Bancu, titular cert la EURO? Ce a observat fostul său coechipier, care a jucat pe același post

Nicușor Bancu are 34 de selecții și două goluri în tricoul primei reprezentative / FOTO: GSP
Nicușor Bancu are 34 de selecții și două goluri în tricoul primei reprezentative / FOTO: GSP

Articol de , - Publicat joi, 28 martie 2024 21:34 / Actualizat vineri, 29 martie 2024 10:33

Fost fundaș stânga la Dinamo, Universitatea Craiova și Poli Timișoara, Silviu Izvoranu, fotbalist cu 150 de meciuri în prima ligă a României, nu are dubii: nu vede un nume mai potrivit decât Nicușor Bancu pentru postul de fundaș stânga al naționalei, în perspectiva EURO 2024.

Absența motivată a lui Nicușor Bancu de la ultima acțiune a naționalei a deschis o dezbatere mai amplă în jurul naționalei. Edi Iordănescu a apelat la experimentul Cristi Manea împotriva Irlandei de Nord și la Raul Opruț în fața Columbiei, dar favorit la titularizare rămâne tot apărătorul Craiovei.

Apariție rară! A jucat 3 ani la Dinamo și vrea să vadă lucruri concrete: „Aștept noul stadion, am prins și eu câteva schițe” + Opinie contra curentului despre Kopic
DINAMO
Apariție rară! A jucat 3 ani la Dinamo și vrea să vadă lucruri concrete: „Aștept noul stadion, am prins și eu câteva schițe” + Opinie contra curentului despre Kopic

Silviu Izvoranu, despre națională, EURO 2024 și postul de fundaș stânga: „Preferatul meu e Nicușor Bancu”

Chestionat pe marginea acestei dileme, Izvoranu, coechipier cu Bancu la CSU Craiova în urmă cu un deceniu, i-a analizat acestuia fișa postului:

Preferatul meu e Nicușor Bancu, am jucat împreună la Craiova, dar selecționerul decide, noi doar ne dăm cu părerea. Cred că va găsi o formulă în așa fel încât să fie bine. Bancu a jucat foarte mult fundaș stânga, dar are și capacitatea de a fi mijlocaș. Uneori îi iese, uneori își mai lasă și zona descoperită, se mai întâmplă la laterali, nu-i un post foarte ușor.

Eu zic să lăsăm antrenorul să decidă și să-și facă treaba. Ultimul meci a fost unul bun (n.r. 2-3 versus Columbia), cu un ritm foarte bun, cu o echipă solidă. Eu cred că viitorul este destul de OK.

Avem o grupă grea, Ucraina are o echipă destul de arțăgoasă fizic, să nu uităm ce se întâmplă acolo (n.r. - războiul în desfășurare din Ucraina), sunt ambiții foarte mari”, a punctat fostul fundaș stânga, în interviul acordat joi Gazetei.

Nicușor Bancu va rata și derby-ul Craiovei cu Rapid

Gazeta Sporturilor a aflat care este situația căpitanului Universității Craiova, Nicușor Bancu.

În perspectiva duelului locurilor 2 și 3 de sâmbătă, programat de la 21:00, oltenii fac eforturi să recupereze două piese de bază, Nicușor Bancu și Vladimir Screciu. Iar din informațiile Gazetei, șanse reale să reintre are doar ultimul.

Căpitanul Bancu nu se va regăsi pe foaia de joc. Fundașul oltenilor e chinuit de mai mult timp de o accidentare, din cauza căreia a ratat cele două meciuri amicale ale primei reprezentative.

„Bancone”, cum îi spun suporterii, s-a prezentat la convocarea lotului național, pentru amicalele cu Irlanda de Nord (1-1) și Columbia, însă a fost trimis ulterior acasă. De comun acord cu staff-ul naționalei, s-a ajuns la concluzia că are nevoie de o mică intervenție chirurgicală și aceasta trebuia făcută cât mai repede.

Citește și alte știri despre naționala României:

Un fost coleg de la Steaua l-a criticat pe Gică Hagi după ultimele declarații: „Îi face rău lui Ianis că îl tot laudă. Nu prea a jucat pe unde a fost”

Ianis da, Dennis Man NU! Are dreptate Gică Hagi? » 3 jucători la egalitate în topul celor mai eficienți „tricolori” din actuala generație

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează