FOTBAL  »  NATIONALA  »  UCRAINA

„Cea mai «ieftină» echipă” » Ce a scris presa din Rusia după meciul România - Ucraina 3-0

Fanii Ucrainei au fost prezenți în număr mare la meciul cu România. Fondul sonor a fost dominat, însă, de români / FOTO: Guliver/Getty Images +33   FOTO
Fanii Ucrainei au fost prezenți în număr mare la meciul cu România. Fondul sonor a fost dominat, însă, de români / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 16:58 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 21:39

Confruntarea România - Ucraina 3-0 a avut ecouri și în presa din Rusia, țara care a declanșat un război pe scară largă în țara vecină. Jurnaliștii ruși au ajuns la concluzia că Ucraina a fost învinsă de „cea mai «ieftină» echipă de la EURO”, referindu-se la cota de piață a lotului pe care se bazează Iordănescu.

Rușii au apelat la o decizie controversată înaintea Europeanului, hotărănd să nu transmită la TV meciul Ucraina - România. Și nici celelalte partide ale naționalei din statul pe care președintele Vladimir Putin l-a transformat într-un sângeros câmp de luptă.

Totuși, presa rusă nu a ignorat complet meciul de luni și a analizat înfrângerea suferită de ucraineni în fața României. Publicația Sovetsky Sport, un cotidian rus înființat în 1924, primul ziar de sport sovietic, a insistat să compare cota de piață a României, 92 de milioane € pe Transfermarkt, cu vedetele mult mai bine creditate ale Ucrainei, dar care au fost neputincioase în duelul de la Munchen.

Presa din Rusia: „Ucraina, învinsă de cea mai ieftină echipă de la EURO. Prețul lor nu e nici cât un Mudryk întreg”

„Ucraina a fost învinsă de cea mai «ieftină» (n.r. slab cotată) echipă de la EURO. România este chiar mai slab cotată decât Slovenia și Albania. (...) Ucraina a fost dezamăgită de portar, omul care, cel mai recent, a câștigat Liga Campionilor cu Real Madrid.

(...) E întotdeauna interesant să numeri bani, chiar dacă sunt virtuali. Transfermarkt face acest lucru de câțiva ani, iar toți agenții din lumea fotbalului au încredere în această sursă. Mudryk a fost cumpărat de Chelsea cu 70 de milioane de euro. Ținând cont și de bonusuri, spre 100 de milioane.

Imagini surprinse pe stadion, la România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
Imagini surprinse pe stadion, la România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
+42 FOTO

Tsygankov și Dovbyk au avut un sezon grozav în La Liga și, de asemenea, au cote foarte impresionante. Și mai este și Andriy Lunin, proaspăt încoronat câștigător al Ligii Campionilor. Dacă cineva nu-și amintește, el reprezintă Real Madrid.

Toate lucrurile acestea au fost distruse de naționala României, care, potrivit Transfermarkt, costă în total puțin peste 92 de milioane. 92 este cu 8 mai puțin decât 100. Dacă România se numără în «Mudryki», atunci prețul ei nu este nici măcar cât un Mudryk întreg”, au scris jurnaliștii de la sovsport.ru.

Naționala României a învins Ucraina atât de evident încât echipa lui Serhiy Rebrov nu are șanse să fie grațiată de presă în următoarele zile. Mai mult ca sigur, însuși Rebrov va «zbura».

- Sovetsky Sport

„Prețul jucătorilor nu se vede și în calitatea lor, ci în munca unui agent sau chiar în geopolitică. Jocul României nepromovate demonstrează asta”

Publicația rusă mai sugerează că, deseori, cotele de piață de Trasfermarkt pot fi neconforme cu realitatea.

„Încă o dată, se dovedește că prețul jucătorilor nu se vede și în calitatea lor, ci în munca unui agent, poate chiar în geopolitică. Jocul României nepromovate demonstrează clar acest lucru”, scrie sursa citată.

VIDEO Cum funcționează cenzura Rusiei? Bunica sportivei Anastasia Melnychuk locuiește în Donetsk-ul ocupat: „De 5 ani n-am mai văzut-o... Ei cred că totul e doar în capul nostru”

Citește și:

Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Nationala
Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (6)
In_my_opinion
In_my_opinion  •  18 Iunie 2024, 19:31

Propagandă deșănțată. De fapt Putin nu a interzis nici un meci al Ukrainei cum susțineți. Postul TV Match a transmis meciul României cu Ukraina in toata Rusia si va transmite toate meciurile de la CE fara exceptie. Interesati-va sau consultati trei surse diferite inainte de a publica neadevaruri!!! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

username_2
username_2  •  18 Iunie 2024, 19:10
Postat de rav410wrc pe 18 Iunie 2024, 18:33

Medicamente, medicamente ... :))))

vai tu, da ce pățiși de vrei leacuri?...oricum ici-șa nu avem, meri la potică dacă vrei leacuri, conspiraționistule

rav410wrc
rav410wrc  •  18 Iunie 2024, 18:33
Postat de username_2 pe 18 Iunie 2024, 17:58

ieftină, da himarsurile, javelinele, patrioatele sau curentul gratis pe care le-a primit Ucraina de la xatu lu ficus, alea nu sînt ieftine...după ce le dădurăm atîtea ar fi fost culmea să ne bată la fotbal, mai ales că avem antrenor prunc de general...belgienilor nu le-am dat nimic, o să ne dea ei

Medicamente, medicamente ... :))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează