FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19

Psihologii dau vina pe antrenori pentru prăbușirea de la U19: "Ați văzut și voi ce era pe bancă"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 martie 2018 21:35

Andreas Hniatiuc, psiholog sportiv român, a comentat eșecul dramatic suferit de naționala U19 în meciul cu Ucraina, decisiv pentru calificarea la EURO, pierdut de "tricolori" cu 1-2. 

"E radiografia rezultatelor la care am ajuns după tot ce s-a întâmplat în ultima vreme în fotbalul românesc. Ei nu mai sunt copii, sunt bărbăței în devenire, care trebuie tratați cu maximă atenție, sunt într-o perioadă critică. Vreau să atrag atenția asupra faptului că vina trebuie împărțită. Să nu arătăm cu degetul doar asupra lor. Imaginea lor e cea a unor sportivi deznădăjduiți, dar, din păcate, în sport nu poți păcăli lucrurile.

Eu spun că suntem la milioane de ani distanță de alte culturi. Sportivul român se bucură mult prea devreme, face petrecere înainte de deznodământ, iar apoi face parastas, de unde nu-și mai revine.

Cei care trebuie să răspundă de aceste rezultate nu știu să administreze aceste situații. Generația aceasta poate avea rezultate, are potențial, dar, din păcate, ei n-au fost educați corect. Nu se investește în educarea jucătorilor, dar e vorba și de de educația antrenorilor. În loc să fie modele, știți bine ce se întâmplă pe acolo.

Moruțan trebuie reabilitat emoțional. Sper că a înțeles niște lucruri după această experiență, dar nu trebuie arătat cu degetul. Dacă i s-ar fi predat la lot un registru de norme de conduită, poate nu s-ar mai fi ajuns aici. Totuși, în 10 minute, cu om în minus, nu era atât de greu de conservat un altfel de rezultat. Dar ați văzut și voi ce agitație era pe bancă", a spus Andreas Hniatiuc, la TV Telekom Sport. 

Vezi și: 

Opinie GSP dintr-un alt unghi după drama de la U19: "Ce-ar trebui să facem ca să nu mai plângem mereu"

Opinie GSP // După pui de Moruțan să nu dai cu bolovan » "Nu ucideți jucătorii naționalei despre care acum 7 zile nu știați că există!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
deva1
deva1  •  29 Martie 2018, 16:49

Domnule antrenor Adrian Boingiu,sigur stiau jucatorii ca scoaterea unui tricou se sanctioneaza cu cartonas galben? Daca Morutan stia inseamna ca in cea mai mare parte e vina lui ! dar daca nu stia sau nu stiau?atunci e vina dvs . si a stafului si a antrenorilor de la cluburile de unde vin! de cate ori ati facut o sedinta de pregatire cu un arbitru adus la lotul acesta de U19? sa le explice regulamentul cap -coada , cu video , fotografii, etc? Domnule Burleanu de cate ori?

ray51
ray51  •  29 Martie 2018, 08:42

Uneori n-am triumfat datorita unuia care a ratat 11 m. In alt moment benefic, ne-am asezat neadecvat la un corner. Altadata un jucator cu merite a pasat in spate unui adversar si... E foarte adevarat ca depinde de mostenirea educationala dar in mod evident si de emotivitatea antrenorului.

802267206559330
Gica Kmikze  •  28 Martie 2018, 23:29

De fapt presa a sarbatorit dinainte si a dat starea asta.ei saraci au prea putina cultura fotbalistii.da se vede ca si antrenorii au.trebuiau sa iasa in fata presei si sa zica stop inca nu s au calificat.chiar vroiam sa piarda sa ii trezeasca pe toti din adrenalina asta falsa de super generatie.daca ajung 3 fotbalisti e bine.ai matan nou alibec cu figuri de guta

Vezi toate comentariile (5)
Comentează