FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Răzvan Lucescu, „vrăjit” de un „tricolor”: „Mi-a plăcut la nebunie! Parcă l-am văzut pe jucătorul lui Manchester City”

Răzvan Lucescu, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” Foto: Ionuț Iordache +33   FOTO
Răzvan Lucescu, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” Foto: Ionuț Iordache

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 22:46 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 01:13

Răzvan Lucescu, 55 de ani, fost selecționer al României, proaspăt campion în Grecia alături de PAOK, e impresionat de nivelul afișat de „tricolori” în victoria cu Ucraina de la EURO 2024, scor 3-0. Omul care i-a pregătit pe „tricolori” în urmă cu 15 ani a insistat să remarce prestația lui Andrei Rațiu, pe care-l compară cu Kyle Walker de la Manchester City! Gazeta Sporturilor l-a notat cu 7 pe fundașul de la Rayo Vallecano.

Andrei Rațiu, omul care a izbucnit în plâns pe teren imediat după fluierul final, l-a convins pe Răzvan Lucescu. Fundașul de bandă al „tricolorilor” le-a ținut piept vedetelor Ucrainei, în frunte cu Mudryk, determinându-l pe Lucescu Jr. să-l compare cu longevivul Walker, fotbalistul lui Pep Guardiola și al naționalei Angliei.

Fundașul central de 25 de ani, devenit titularul României în timpul mandatului lui Edi Iordănescu, și-a redresat rapid puținele ezitări avute în timpul partidei, trecând cu brio examenul de maturitate dat de fundașii „tricolori” în fața ucrainenilor. La final, a fost nominalizat de Răzvan Lucescu printre oamenii-cheie ai triumfului istoric de la EURO 2024.

Andrei Rațiu l-a dat pe spate pe Răzvan Lucescu: „Mi l-a adus în fața ochilor pe Walker de la Manchester City”

„Eu nu pot să spun cine a fost jucătorul cel mai bun... Am înţeles că a fost premiat Stanciu (n.r. omul meciului, în viziunea UEFA). Poţi să îl omiţi pe Man, care a făcut nişte lucruri extraordinare? Poţi să omiţi fundaşii centrali? Chiar pe Raţiu.

Mie mi-a plăcut Raţiu la nebunie, intensitatea, încrederea, cumva mi l-a adus în faţa ochilor pe Walker de la Manchester City. Fiecare a contribuit cu calităţile pe care le are”, a spus Răzvan Lucescu, prezent în platoul Prima TV.

Un meci fantastic, toate laudele, toate aprecierile mele! O echipă foarte motivată, perfectă. A funcţionat totul extraordinar de bine. Au luptat în echipă, au fost agresivi, au alergat... Au făcut tot ce trebuie să facă un jucător pentru a intra în angrenajul unei echipe.

Ucraina a fost fără pic de vlagă, fără agresivitate. O echipă în care fiecare jucător a încercat să rezolve individual fiecare fază. A părut o echipă ştearsă, epuizată. Echipa noastră a arătat un plus de unitate, de determinare, iar asta puteai să o înţelegi din modul lor de a se comporta în teren. Au fost pozitivi tot timpul.

- Răzvan Lucescu, la Prima Sport

FOTO. Imaginea cu Rațiu la golul lui Stanciu a făcut înconjurul planetei

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
+29 FOTO

Andrei Rațiu și-a pus mâinile în cap imediat după golul de 1-0 marcat de Nicolae Stanciu în România - Ucraina. Gestul lui a devenit viral pe rețelele de socializare. „Tricolorii” au debutat perfect la Euro 2024, victorie 3-0.

Reacția lui Andrei Rațiu de la golul lui Stanciu a făcut toți banii. Fundașul dreapta și-a pus mâinile în cap, un gest spontan de uimire și admirație față de execuția căpitanului „tricolor”.

Publicația 433, una cu peste 5,3 milioane de urmăritori pe rețeaua de socializare X, a fost impresionată de bucuria lui Rațiu și a scris: „Toți am avut reacția românului Rațiu la golul-rachetă reușit de Stanciu”.

Și BBC a reacționat la reușita căpitanului român: „Golul turneului. Nicolae Stanciu a setat limita foarte sus!”.

Citește și:

Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Edi Iordănescu a anunțat echipa de start! Ianis Hagi, titular!
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Edi Iordănescu a anunțat echipa de start! Ianis Hagi, titular!
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Nationala
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (3)
rumunek
rumunek  •  18 Iunie 2024, 07:50

Din toate comentariile, am auzit doar 2 oameni, întâmplător antrenori, care au apreciat realizările lui Man, implicat direct în toate golurile. Cei doi sunt Lucescu Jr și Reghecampf. Probabil pentru că are doar 3 litere în nume, nu 4.

Mondo
Mondo  •  18 Iunie 2024, 02:26

Asta nu este generatia ruginita, este o adevarata echipa cu un adevarat capitan. Stanciu i-a luat apararea lui Puscas, pe vrea lor Popescu si Hagi l-au mazilit pe Gica Craioveanu, pt o tipa care l-a preverat pe Craioveanu si nu pe Popescu. Se pare ca Popescu niciodata nu a avut oglinda ca sa-si dea seam de aspectul lui fizic.

razvyyc
razvyyc  •  17 Iunie 2024, 23:16

Incredibil, cca 40.000 suporteri români în tribune, au purtat pe brațe reprezentativa spre victorie. Sunt invidios că nu am fost și eu acolo.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close