FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Răzvan Marin sună mobilizarea din Italia: „M-am săturat să privesc turnee finale la televizor”

Răzvan Marin a debutat în 2016 la echipa națională a României FOTO: Cristi Preda
Răzvan Marin a debutat în 2016 la echipa națională a României FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2023 13:41 / Actualizat luni, 24 iulie 2023 14:15

Răzvan Marin (27 de ani), mijlocaș central la Empoli, a acordat un interviu pentru FRF TV în care a precizat că șase puncte în „dubla” din septembrie cu Israel și Kosovo ar asigura naționalei României calificarea la Euro 2024 în proporție de 80%.

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (Antena 1)
A jucat alături de Konoplyanka și îl descrie în amănunt: „Un fel de Sânmărtean! Mă așteptam să fie cu nasul pe sus, dar...”
CFR CLUJ
A jucat alături de Konoplyanka și îl descrie în amănunt: „Un fel de Sânmărtean! Mă așteptam să fie cu nasul pe sus, dar...”

Răzvan Marin: „Cu șase puncte în septembrie suntem calificați la Euro în proporție de 80 la sută”

Absent din cauza unei accidentări la gambă de la meciurile naționalei din iunie, cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2), Răzvan Marin sună de pe acum mobilizarea pentru confruntările din septembrie, în urma cărora România poate lua o opțiune serioasă pentru calificarea la turneul final din Germania.

„Trebuie să fim focusați pe meciurile cu Israel și Kosovo. Eu mă gândesc doar la șase puncte după meciurile din septembrie. Cu șase puncte suntem în proporție de 80 la sută calificați la Euro. Cred că Arena Națională va fi plină. Sper și-mi doresc ca suporterii să fie alături de noi. De fiecare dată când am jucat cu stadionul plin am demonstrat că suntem și devenim o echipă mult mai bună.

I-am urmărit pe adversari în iunie. Pe tabletă urmăream meciurile României, iar la televizor vedeam adversarii. Israel a jucat destul de bine în Belarus, a scos un rezultat pozitiv, dar cu greu. Vor fi două meciuri dificile, dar trebuie să le pregătim cum trebuie și să ne gândim doar la șase puncte”, a declarat încrezător „tricolorul” cu 46 de selecții.

Răzvan Marin: „M-am săturat să privesc turnee finale la televizor. Avem vârsta potrivită performanței și e momentul să ne calificăm”

Calificarea este cuvântul de ordine la naționala României. În goana după puncte, „tricolorii” lui Edward Iordănescu cred că spectacolul trece în plan secund.

„Cred că pentru noi, cel mai important este să ne calificăm la Euro. Asta înseamnă că trebuie să adunăm puncte, dar bineînțeles că și jocul trebuie să arate într-un mod pozitiv. Să creștem de la joc la joc. 

Pentru fotbalul românesc, pentru națională, pentru jucătorul român, este foarte importantă această calificare la Campionatul European. Această calificare ar ajuta jucătorul român să crească din nou în ochii celor din străinătate”, a punctat Răzvan Marin.

Mijlocașul crede că e momentul ca România să întrerupă seria ratărilor și să participe la Euro 2024. Răzvan spune că s-a săturat să fie telespectator la turnee finale:

Îmi doresc din toată inima să ne calificăm, pentru că am ratat două calificări la Mondiale și una la Euro. E greu să mă uit de acasă la turnee finale. Știu cât muncim și ne dorim să fim și noi acolo. Contează pentru mândria fiecărui jucător, să avem ce să le povestim nepoților, că am fost la un Campionat Mondial, European”.

Răzvan Marin: „La lot e cea mai bună atmosferă de când sunt eu. Generațiile U21 au creat unitatea grupului”

Fotbalistul lui Empoli mizează pe faptul că prin integrarea jucătorilor promovați de la naționala U21, semifinalistă la Euro 2019, s-a creat o atmosferă extraordinară la națională.

„Ușor-ușor generația de la U21 a reușit să facă pasul către echipa mare. Știu că și atunci era o atmosferă bună în cadrul echipei, și probabil asta ajută și acum. În plus, toți suntem cu gândul într-o singură direcție, aceea de a ne califica. 

Și asta ajută foarte mult să fim uniți, să dăm totul pe teren. De asta se vorbește despre această atmosferă. Eu de când sunt la echipa națională, de 7 ani, văd că există o unitate și încercăm să facem ceva. Ne-am dat și noi seama că doar ca echipă putem reuși ceva.

Este un avantaj că lotul e tânăr. Sunt puțini jucători peste 27 de ani, dar majoritatea suntem acolo, 25, 26, 27 de ani, iar cariera unui fotbalist cam pe aici se apropie de forma maximă.

Încerc să ajut prin experiența mea pe toată lumea și să mă pun și în slujba echipei. Sunt obișnuit cu presiunea, de aia m-am apucat de fotbal”, a afirmat Răzvan Marin.

Sincer, mă așteptam să fie surprize în grupă. În mai toate grupele apar surprize. Nu prea mai există echipe mici. Într-adevăr, sunt echipe care pleacă cu șansa a doua, a treia, dar și echipele astea au acces la tehnologie și devine și pentru ei mult mai ușor. Am văzut că și Elveția n-a învins ușor în Andorra, doar cu 2-1, cu un pic de chinuială
- Răzvan Marin, mijlocaș România

Răzvan Marin: „Jocul din Elveția nu m-a mulțumit așa mult, dar punctul obținut poate să ne ajute pentru calificarea la Euro 2024”

„Tricolorul” a povestit cum a trăit din fața televizorului meciurile cu Kosovo (0-0) și cu Elveția (2-2).

„Am văzut ambele meciuri. Am încercat să fiu atent la toate detaliile puse la punct de Mister. În Kosovo am văzut cu toți ce fel de teren a fost, iar rezultatul de egalitate a fost echitabil. Apoi, cu Elveția, personal, jocul nu m-a mulțumit așa mult, dar până la urmă rezultatul a fost extraordinar. 

Trebuie să ne bucurăm că am luat acel punct. Nu știu dacă va mai lua cineva puncte sau punct în Elveția. Punctul obținut în Elveția poate să ne ajute pentru calificarea la Euro 2024. Acum depinde foarte mult de noi, stăm la mâna noastră, cel mai important.

Mi-a fost greu să privesc la televizor meciurile naționalei din iunie. De când am debutat, la 19-20 de ani, am fost mai mereu prezent, n-am avut probleme cu accidentările. M-am bucurat pentru băieți, au muncit mult și au fost răsplătiți. 

Una peste alta cred că au fost două rezultate bune, iar cele două puncte obținute ne vor ajuta, cu siguranță, să ne calificăm la Euro”, susține optimist Răzvan Marin.

Mijlocașul trage tare să ajungă la forma maximă până la „dubla” cu Israel și Kosovo. „Mă antrenez singur în continuare, dar e ok, am început să alerg, să lucrez cu mingea. Ușor-ușor mă recuperez și sper să fiu sută la sută până în septembrie. Într-o săptămână și un pic intru cu echipa”.

VIDEO. Răzvan Marin a prefațat partidele cu Kosovo și Israel din septembrie: „Vom avea un avantaj imens dacă vom juca în fața unui stadion plin”

Citește și alte articole de actualitate:

Gigi Becali schimbă în primul „11” la meciul cu CSKA 1948: „Să-l vedem acum”

Becali a anunțat câți bani vrea pentru Florinel Coman: „Este exact ca Neymar! Dar îl dau pe jumătate, 110 milioane”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
parachioara5
parachioara5  •  24 Iulie 2023, 19:32

...ne am saturat de nepotisme...cu tine si cu Yannis in teren ...pierdem cu Israelul si la Bucuresti si la Tel Aviv ...

arnautull
arnautull  •  24 Iulie 2023, 18:52

la banii tai ia-ti homecinema daca te-ai saturat de televizor, undeva trebuiue sa vezi si tu

GabonneX
GabonneX  •  24 Iulie 2023, 15:17

Am auzit ca deja s-au pus biletele in vanzare. Ar trebui sa te grabesti totusi pt ca se vand ca painea calda.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează