FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Rodri e candidatul Spaniei pentru Balonul de Aur! Patru trofee la club și națională, două premii individuale » Pep Guardiola e vrăjit de el!

Rodri e candidatul Spaniei pentru Balonul de Aur. Foto: Imago Images
Rodri e candidatul Spaniei pentru Balonul de Aur. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 14:11 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 14:11

Liderul Spaniei pe teren, Rodri (26 de ani) a realizat cel mai bun sezon al carierei, câștigând și Liga Națiunilor după „tripla” campionat-cupă-Liga Campionilor cu Manchester City. Jucătorul finalei Champions League și MVP-ul Nations League! Spania a învins duminică seară Croația în finala Ligii Națiunilor, 0-0, 5-4 la penaltyuri.

Spania a cucerit primul său trofeu după 11 ani, de Euro 2012, are Liga Națiunilor și propune un jucător pentru Balonul de Aur.

Scandal uriaș: Thibaut Courtois a boicotat antrenamentele și următorul meci al Belgiei!
BELGIA
Scandal uriaș: Thibaut Courtois a boicotat antrenamentele și următorul meci al Belgiei!

Rodri e candidatul Spaniei pentru Balonul de Aur

Se anunță un duel între Leo Messi și Erling Haaland. Argentinianul, 36 de ani pe 24 iunie, campion mondial și cel mai bun jucător al turneului final, plus titlul în Ligue 1 cu PSG. 

Norvegianul, 23 de ani pe 21 iulie, „triplă” campionat-cupă-Liga Campionilor cu Manchester City, pe lângă cele 52 de goluri în toate competițiile și Gheata de Aur, pentru cele 36 de reușite în Premier League. Un război al generațiilor.

Între ei, ibericul Rodri, care împlinește 27 de ani pe 22 iunie. El este nominalizarea La Roja pentru cel mai prețios premiu individual al sezonului.

Rodri, un sezon cu 66 de meciuri și 6 premii

Madrilenul lui Manchester City a câștigat, la fel ca Haaland, Premier, Cupa Angliei și Champions League. Are acum și un trofeu cu echipa națională, Nations League. A învins în patru competiții. Compatriotul Laporte, coleg și la Manchester, are tot patru cupe, dar nu se compară influența lui Rodri și la club, și la selecționata Spaniei.

Într-un sezon epuizant, mijlocașul a jucat nu mai puțin de 66 de partide, 56 cu City, 10 cu Spania. Rodri nu are doar trofee colective.

  • Jucătorul finalei Ligii Campionilor, decisă de golul său, Manchester City - Inter Milano 1-0.
  • MVP în Final Four-ul Nations League, fiind numărul 1 al selecționatei iberice și la 2-1 contra Italiei, în semifinale, și la 0-0, 5-4 la penaltyuri împotriva Croației, în ultimul act.

4 goluriși 7 pase decisive a reușit Rodri în 56 de meciuri jucate la Manchester City în acest sezon în toate competițiile

Pep Guardiola: „Ce an a avut Rodri!”

Fără greșeală în tricoul bleu al lui City, Rodri a fost elogiat de managerul său. „Oamenii vorbesc despre Erling Haaland, dar ce an a avut Rodri! Nu știu dacă există acum un mijlocaș mai bun decât el”, l-a descris Pep Guardiola.

După al doilea trofeu cucerit în iunie, la distanță de numai opt zile, spaniolul a declarat: „Sunt foarte fericit. Această generație a Spaniei promite mult. Psihic, suntem puternici. Știu că mai sunt lucruri de îmbunătățit, dar victoriile sunt întotdeauna excelente pentru moral. E timpul să sărbătorim”. Pentru Rodri, 2023 e anul de sărbătoare. Cel mai bun al carierei. 

80 de milioane de euroeste cota lui Rodri, potrivit Transfermarkt, cea mai mare a carierei spaniolului (43 de selecții, un gol)

Citește și:

Internaționalul olandez a fost condamnat la închisoare cu executare

Noua listă de achiziții a lui Bayern! Poartă negocieri cu Kyle Walker și Kim Min-jae

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (7)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  19 Iunie 2023, 16:22

Jucatorii de atac sint niste *** care primesc balonul de aur doar ca sa mai vinda niste tricouri in plus. Balonul de aur ar trebui dat aproape in fiecare an portarilor, ei sint cei mai importanti jucatori si fac munca cea mai grea. Dar ca sa ne pliem pe stirea asta atunci Alvarez ar trebui sa il ia anul acesta, cupa mondiala + champions league + fa cup + premier league, imbatabil.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

21lva
21lva  •  19 Iunie 2023, 16:00
Postat de brentford pe 19 Iunie 2023, 15:13

Dar de ce? Este un mijlocas defensiv ce cara pianul meci de meci,pe aceeasi pozitie cu N'golo Kante,care la randul lui a castigat campionatul cu Leicester si Chelsea,Champions League si World Cup cu Franta,un jucator mult subevaluat.

pentru ca fotbalul e divertisment. Si spectacolul e facut de goluri, driblinguri etc. Daca ajungi sa dai balonul de aur unuia care cara pianul, inseamna ca nu ai atacanti sau mijlocasi de creatie suficient de buni

radudavidescu
radudavidescu  •  19 Iunie 2023, 15:21

dam balonul alora care dau goluri si vand tricouri. alte CDM astia la munca!! la arat terenul, aici e loc de vedete si figuri!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează