FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

Federația din Kosovo anunță: „Mergem la UEFA și la TAS” + Alte două aspecte reclamate la meciul de la București

Ultrașii din galeria României au afișat un mesaj cu conotații politice, pe care l-au și scandat în repetate rânduri: „Kosovo e Serbia” +36   FOTO
Ultrașii din galeria României au afișat un mesaj cu conotații politice, pe care l-au și scandat în repetate rânduri: „Kosovo e Serbia”

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 10:18 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 11:49

Federația de Fotbal din Kosovo a anunțat că va reclama la UEFA și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv incidentele din timpul meciului cu România, câștigat de „tricolori” cu 2-0, în urma cărora partida a fost întreruptă vreme de aproape 50 de minute.

CONTEXT: 

  • Partida România - Kosovo a fost întreruptă în minutul 18 și reluată la aproape 50 de minute distanță. 
  • Motivul? Ultrașii din galeria României au afișat un mesaj cu conotații politice, pe care l-au și scandat în repetate rânduri: „Kosovo e Serbia”. 
  • Acțiunile acestora i-au lezat pe jucătorii kosovari, care au părăsit terenul. După reluare, România a marcat de două ori și a obținut o victorie prețioasă.

Scandalul iscat la meciul dintre România și Kosovo va continua la comisii și la tribunale. Federația din Kosovo a anunțat că va depune o plângere atât la UEFA, forul sub egida căruia s-a desfășurat meciul, cât și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Kosovarii cer ca „măsuri adecvate” să fie luate împotriva naționalei României și se plâng, prin vocea președintelui Agim Ademi, că ar fi fost dezavantajați de arbitraj pe Arena Națională.

Impresarul străin care a făcut 4 transferuri tari în Superliga, impresionat de un român: „E top! Scouterii de la United și PSG au fost șocați când l-au văzut”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Impresarul străin care a făcut 4 transferuri tari în Superliga, impresionat de un român: „E top! Scouterii de la United și PSG au fost șocați când l-au văzut”

Federația din Kosovo iese la atac: „Românii au denigrat meciul. Ne-am adresat UEFA și TAS”

„Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentul serios cauzat de fanii naționalei României. Prin intermediul limbajului urii și al prejudiciului de imagine pe care l-au adus echipei naționale cu astfel de expresii și comportament nesportiv, aceștia au denigrat meciul de marți seara.

După acest incident, am cerut delegatului UEFA să înregistreze toate încălcările care au rezultat în atenționări pentru Federația de Fotbal din România și am solicitat ca toate aceste încălcări să fie procesate de forurile UEFA competente.

Federația de Fotbal din Kosovo s-a adresat și Comisiei Disciplinare a UEFA cu solicitarea ca măsuri adecvate să fie luate pentru scandările naționaliste, bannerele și discursul urii pe care le-au exprimat suporterii naționalei României.

Astfel de incidente nu trebuie să se repete. Fotbalul ar trebui doar să construiască legături între noi, nu să le dărâme. Le mulțumim celor care au condamnat incidentul de ieri și care sprijină fotbalul.

Federația de Fotbal din Kosovo a discutat și a adunat materiale și declarații înregistrate și fotografiate care completează dosarul pentru pedepsirea acestui incident, cu solicitarea ca toate evenimentele să fie revizuite de specialiști”, se arată inițial în comunicat. 

Kosovarii se plâng și de arbitraj: „Nu au fost acordate un posibil penalty și un cartonaș roșu”

În continuarea acestuia, federalii kosovari acuză și arbitrajul brigăzii conduse de francezul Willy Delajod:

„Președintele Ademi a convocat forurile aferente pentru acest caz și a cerut ca măsuri să fie luate, menționând de asemenea cazul meciului cu Elveția, în care nu am primit un penalty, precum și posibilul penalty cu România și faptul că nu s-a acordat cartonaș roșu la intervenția la Rrahmani.

În acest sens, FFK, în cadrul procedurilor legale, va pregăti comentariile necesare și va depune dosarul la UEFA, precum și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”.

Ce faze acuză mai exact kosovarii

Cel mai probabil, în privința cartonașului roșu neacordat, kosovarii se referă la faza din minutul 45+1 în care arbitrul a fluierat fault la un duel între George Pușcaș, deja avertizat, și Amir Rrahmani. Atacantul României a scăpat fără al doilea „galben”, iar la câteva minute distanță, între reprize, a fost schimbat cu Denis Alibec.

Referitor la posibilul penalty invocat de adversari, iese în evidență faza petrecută spre finalul partidei, la 1-0 pentru România, când un fotbalist kosovar a căzut în careul României în urma unui contact cu Radu Drăgușin. Faza a fost verificată în camera VAR, iar arbitrului de centru i-a fost transmis că nu se impunea acordarea loviturii de pedeapsă. 

Willy Delajod a fost notat cu 7 în Gazeta Sporturilor pentru prestația avută.

VIDEO: România - Kosovo, suspendat din cauza scandărilor suporterilor români

Mai multe știri de actualitate: 

Lupescu propune o schimbare radicală în Superligă! Cum s-ar desfășura campionatul: „Am fi în formă maximă în preliminarii, ar ajuta și naționala!”

A venit răspunsul sârbilor! Mesajul afișat la Belgrad, după banner-ul controversat de la România - Kosovo

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (58)
standart
standart  •  17 Septembrie 2023, 12:38

Dacă guvernul României nu recunoaște Kosovo, cine e UEFA și de ce mai discutăm de ceva ce nu există!? S-o dea pe Iohannis și MAE și gata, să se certe ăia cu tas-ul.

Danemarca_Albania_2_0
Danemarca_Albania_2_0  •  14 Septembrie 2023, 23:08
Postat de Rotidana pe 14 Septembrie 2023, 15:30

Kosovo nu-i o tara, e o enclava! Pe modelul lor poate oricand izbucni un razboi oriunde in lume, depinde de interesele marilor puteri. Ghiciti cine-i sprijina pe guralivii astia?

"Bombele inteligente" ale NATO au comis cateva masacre pentru ca enclava Kosovo sa-si poata proclama independenta. La Surdulica (unde mai avusese loc un alt masacru si in WWI - nu-l confundati cu ala) o "bomba inteligenta" a cazut pe niste case pline cu refugiati sarbi care fugeau de UCK: rezultat 22 de morti. Dupa cateva luni au mai dat niste bombe tot la Surdulica, de data asta pe un sanatoriu: 23 de morti. La Grdelica au nimerit un tren plin cu civili pe un pod: peste 50 de morti. Si tot asa. Kosovarii sunt invatati sa fie tinuti in brate de SUA si UK, dar de data asta si-au facut gresit socotelile, mai ales ca au amestecat arbitrajul cu scandarile samd.

danutcornel
danutcornel  •  14 Septembrie 2023, 22:13

mergeti unde vreti uratilor kosovo e serbia

Vezi toate comentariile (58)
Comentează