FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GERMANIA

Vocile Gazetei România - Germania, comentat de Geambașu, Ioanițoaia și Botezatu

România - Germania, comentat pe GSP.ro de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Aurelian Botezatu (reporter GSP).
România - Germania, comentat pe GSP.ro de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Aurelian Botezatu (reporter GSP).

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2021 21:11 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 23:48

România - Germania a fost comentat LIVE pe GSP.ro de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Aurelian Botezatu (reporter GSP). Mai jos veţi găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

ROMÂNIA - GERMANIA 0-1. Concluzii:

Cristian Geambașu:Ne-au luat de sus, era să-i pedepsim! Aerul de vacanță din jocul nemților și intervențiile inspirate, iar uneori miraculoase ale lui Niță au prelungit senzația că puteam obține un rezultat bun. Nu, nu puteam. Niță a câștigat meciul lui cu Mannschaftul, dar atunci când portarul este cel mai bun om al echipei înseamnă că echipa nu se simte bine! Deloc. E adevărat, jocul din repriza secundă a arătat o națională a României evoluând mai prudent, mai îngrijit, la asta contribuind ieșirea lui Camora și intrarea în centru a lui Burcă, odată cu tragerea în flancul stâng a lui Toșca. Stanciu și Ianis au rămas datori celor care cred în ei, la fel Tănase. Acțiunea lui Pușcaș încheiată cu un șut în brațele lui Neuer, după un dribling în fața șui Rudiger, ne spune nu că puteam obține un egal, ci că la Erevan avem o șansă bună”

Ovidiu Ioanițoaia: „V-ați așteptat cumva să-i încurcăm pe nemți, să-i punem în dificultate? Eu nu, avizat fiind că au o clasă în plus, dacă nu mai multe. Ceea ce au dovedit și de data asta când au controlat partida detașat și dezinvolt. În ciuda acestui eșec dinainte anunțat, n-aș da cu pietre nici în «tricolori», nici în antrenorul lor. De atât au fost ei capabili, de o replică numai onorabilă, în fața unui adversar superior. Totuși, în frunte cu un Niță imperial, salvator în 5-6 situații, băieții noștri n-au avut complexe și, în consecință, nu s-au făcut de râs. În ciuda unui final in crescendo, nici șanse reale n-au avut. Ba chiar, inventariind ocaziile de gol, putem spune că au scăpat ușor!”

Aurelian Botezatu: „Ne-au «făcut» la foc mic Fostul președinte al lui Bayern, Uli Hoeness, ne lăuda la pauză: «Românii sunt mai buni decât Islanda». Da, dar nu suficient de buni pentru a le pune cu adevărat probleme nemților. Oaspeții și-au dat seama că suntem gazde generoase și ne-au tocat cu presingul lor și cu pase mărunte. Așa că, după prima manșă, ne rămâne doar «satisfacția» că am dat «jucătorul meciului»: portarul Niță. Dacă nu era el, pierdeam la scor. Și încă ceva. Da, suntem mai buni decât Islanda, care la Duisburg a încasat trei”

ROMÂNIA - GERMANIA 0-1. La pauză:

Cristian Geambașu: „Șuturile lui Keșeru și Mihăilă creau senzația că ne putem lua de piept cu ei. Greșelile de amatori ale apărătorilor, pe rând Camora, Toșca, Chiricheș și Ovidiu Popescu, ne dau dimensiunea reală a diferenței care ne separă de Germania. Stanciu, Marin și Ianis nu pot construi nimic fiindcă ăia le iau mingea. În schimb Kimmich, Gundogan și Goreztka fac ca totul să pară ușor, natural. Suferim și estetic în comparația cu Germania, care a venit cu un set de echipament elegant ca pentru o recepție. În antiteză, cârpele noastre lălâi ar împinge la suicid un creator de modă. 1-0 pentru nemți la pauză este un rezultat nesperat de bun”

Ovidiu Ioanițoaia: „O primă repriză fără surprize. «Tricolorii» s-au străduit să acopere judicios terenul ca să-și împiedice adversarii să construiască, dar au reușit rareori. Cu excepția unui sprint al lui Mihăilă, finalizat însă slab, s-a jucat majoritar spre poarta bravului Niță. Expus în special pe «bulevardul» dintre Camora și Toșca, pe unde Havertz a zburdat în voie. Cu un gol (Gnabry), o bară (Kimmich) și posesie superioară, nemții n-au forțat, părând mulțumiți. S-a văzut însă că-s mai buni”

Aurelian Botezatu: „Pe hârtie, ofensivi, pe teren, prudenți. Și pe faza ofensivă, la «ciupeală». Ne-a ieșit un sfert de oră, chiar l-am «cumințit» pe pasatorul lor, Kimmich, dar nemții au și alți jucători cu idei. Așa a ieșit golul lor, pe traseul Rudiger - Havertz - Gnabry. Iar Kimmich, dacă nu mai poate să distribuie mingi așa cum și-ar dori, știe să tragă la poartă. Ceva mai multă obrăznicie, în sensul bun al cuvântului, nu ne-ar strica. Keșeru și Mihăilă au arătat că se poate, mai ales în zona rudimentarilor Klostermann și Ginter

ROMÂNIA - GERMANIA. Înainte de meci:

Cristian Geambașu: „Rădoi joacă tare. Vorbim acum despre selecționer, nu despre sindicalist. Rădoi schimbă, riscă. Să vedem pe spatele cui. Toșca în locul lui Burcă nu sună încurajator, căci propunem ca stoper un fundaș stânga fără gabarit, fără tackling, fără viteză. Ianis a câștigat lupta pentru titularizare cu Maxim și cu Man, iar Cicâldău plătește probabil pentru evoluțiile modeste din campionat. Keșeru, nu Pușcaș, altă ciudățenie ținând cont de datele fizice și chiar de mobilitate ale nemților. Apropo de nemți, dacă citești echipa de la mijloc spre vârf te ia cu vertij. Gundogan, Goretzka, Kimmich, Sane, Gnabry, Havertz. Iar atunci când Timo Werner este rezervă aproape că îngheți. Da' noi să fim optimiști, că și ei au tot două picioare. Știți vorba fotbalistului român.”

Ovidiu Ioanițoaia: „După emoțiile din partida cu Macedonia de Nord, Rădoi ne dă unele și mai mari. Titularizează împotriva Germaniei, favorită netă pe hârtie, 4 jucători cu veleități de atacanți, dintre care Mihăilă și Hagi încă eligibili pentru U21! Cum selecționerul își asumă un risc imens, rămâne să vedem dacă el a gândit bine. Dar și cât de adevărat e dictonul că norocul îi ajută pe cei curajoși. Să sperăm că da!”

Aurelian Botezatu: „Mirel cu surprizele, Low e conservator. Pentru Mirel Rădoi nu există regula potrivit căreia echipa câștigătoare nu se schimbă. A făcut nu mai puțin de patru modificări, comparativ cu primul «11» pe care l-a trimis contra Macedoniei! Una chiar surprinde: fragilul Ianis Hagi împotriva atleticilor jucători germani? De partea cealaltă, colegul Joachim Low, cu 21 de ani mai în vârstă, face ce zice. Și-a pus în cap să-și omogenizeze trupa, cu bătaie spre Europeanul din vară, și, drept urmare, trimite pe teren exact același «11» din partida cu Islanda. Inclusiv portarul Neuer, despre care tabloidul Bild aflase că va fi pe bancă, e la locul său!”

Totul despre România - Germania:

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (19)
bodrin
bodrin  •  29 Martie 2021, 00:20

Intr-adevăr, nu ne-am făcut de râs, ne vom face în meciul din Armenia...și nu ne-am întâlnit încă nici cu Islanda!

212420563935217
Dan Daniel  •  28 Martie 2021, 23:59

slab antrenor ,nu poti sà incepi cu Camora si keseru ,,cicàldàu fuge bine,unii nu pot sà stea in ghete ,stanciu egoist slab la nationalà ,marin obosit,buni tosca,chiriches,un pic popescu ,tànase indolent,Ianis bine defensiv,Mihàilà mai bine juca cu bancu si NITÀ DE 10,maxim càlcàie mereu,vorba lui Stelea ia de la tineret il vàd foarte bine pe Pascanu,Boboc,Olaru,Ciobanu ,chiar Matan care au vitezà ,Man slab...iar in atac Puscas de mii de ori decàt keseru tinut in teren o orà degeaba...

gido
gido  •  28 Martie 2021, 23:31

printul hagi face circ... ca sa vada lumea ca el da cu ambele picioare, la corner, se pregateste sa dea cu dreptul, apoi, se intoarce teatral si da cu stangul... sa stie toata planeta ca el le are cu ambele picioare...cred ca el n-a driblat in toata viata lui ,cat sane intr-un singur meci...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează