FOTBAL  »  NATIONALA  »  UEFA

România tremură! UEFA a deschis o anchetă disciplinară: 5 capete de acuzare pentru „tricolori”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 21:12

UEFA a anunțat azi că a deschis o anchetă asupra echipei naționale a României, după incidentele de la meciul cu Suedia, 0-2, jucat pe 15 noiembrie în preliminariile EURO 2020, pe Arena Națională.

Motivele investigației sunt: rasism, bannere, scandări, materiale pirotehnice și obiecte aruncate în teren.

UEFA a început o investigație după ce atacantul Alexander Isak a susținut în timpul meciul că a auzit scandări rasiste la adresa lui(Detalii AICI).

Mai mult, UEFA va ancheta și bannerele și scandările fanilor. În plus, suporterii au folosit materiale pirotehnice și au aruncat obiecte în teren, printre care mingi de golf (Detalii AICI), încălcând regulamentul.

Pe 12 decembrie, la UEFA, va avea loc o întâlnire și se va decide ce sancțiune va primi România. Astfel, sunt posibilități ca România să joace următorul meci cu porțile închise. Prima partidă pe care „tricolorii” ar putea s-o joace pe Arena Națională ar fi finala barajului pentru EURO, dacă naționala noastră câștigă semifinala.

45.000 de faniau asistat la meciul România - Suedia 0-2

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO // Cornel Dinu nu-l iartă pe Cosmin Contra: „Parcă a fost o răzbunare pe fotbalul românesc! E dramatic”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (46)
pote
pote  •  21 Noiembrie 2019, 06:13

Fara importanta. Exista viata si fara fotbal.

varza00
varza00  •  21 Noiembrie 2019, 03:44

Aici vad ca avem confuzii grave. Presa a ascuns realitatea. Scandarile xenofobe, incercarea de a lovi un jucator de culoare cu mingea de golf la unii se pare ca sunt acelasi lucru cu un deget ridicat in aer de suporterii Suedezi! Ha, ha. Bunul simt si bucuria de sport trebuie sa revina pe stadioanele din Romania de unde TREBUIE SA DISPARA acesti fanatici xenofobi, rasisti, nationalisti care au tot dreptul sa se manifeste intr-un cadru organizat dar nu intre copii si spectatori la un meci de fotbal. Este trist ca fortele de ordine care ii cunosc foarte bine, politia, presa nu fac nimic. Rezultatul, incepem o noua "daciada" caram volens-nolens copii pe stadioane ca sa fie scaunele ocupate. Oameni buni unde este bucuria de a urmari o intrecere sportiva? Avem nevoie de cefe groase, imbracate in negru care scandeaza lozinci care nu au nimic comun cu fotbalul? Nu! Sa scandeze la ei la biserica sau acasa, sau unde li se permite sau unde isi inchiriaza spatiu. Stam un popor intreg si ne uitam la 1000 de cetateni care ne fac de rusine la fiecare meci si nimeni dintre cei care pot face ceva, nu fac nimica! Parca sunt intelesi! Federatia plateste zeci de mii de euro amenzi, intretinerea stadionului o platesc cetatenii ca merge numai in pierdere. Nu este normal! O zi buna tuturor.

180190845824463
Mihnea Iorga  •  20 Noiembrie 2019, 22:49
Postat de robotzel pe 20 Noiembrie 2019, 22:33

Stupid esti tu. Federatia este de vina ca nu angajeaza personal bun pentru controlul la intrare. Nu ai cum sa intri cu o petarda dar la copii le iei caserola cu spiderman. Frf si oamenii incompetenti din tara asta sunt vinovati. Suporterii de lanfa derbedeii care au aruncat obiecte in teren sunt vinovati ca nu l-au umobilizat si predat politiei pe infractor. La fel si in cazul petardei. Cum numai la nou se inrampla meci de meci ceva rau?

Realist vorbind e imposibil sa depistezi toate tortele si petardele. Multi le ascund la ciorap, in chiloti sau adidasi, nu vin cu ele la vedere precum acei copii cu caserole. Acum ce faci, pui sa fie dezbracati la pielea goala toti spectatorii?! In plus cine iti da dreptul sa imobilizezi o alta persoana pe stadion?! Asta e treaba stewarzilor si/sau a jandarmeriei, daca se ajunge sa intre pe stadion, nu a mea sau a ta simpli platitori de bilet la meci. Se intampla si in afara nefacute, in La Liga un Betis - Sevilla a fost intrerupt dupa ce antrenorul oaspetilor si-a luat o sticla in cap, insa acolo se urmaresc imaginile video si este pedepsit fix acela care a incalcat legea, nu se suspenda terenuri asa cum face UEFA cu noi...

Vezi toate comentariile (46)
Comentează