FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20 - POLONIA U20 1-1

România U20 nu reușește decât o remiză împotriva Poloniei. Bodișteanu ne-a salvat un punct

Atanas Trică, în acțiune contra Poloniei / Foto: FRF
Atanas Trică, în acțiune contra Poloniei / Foto: FRF

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 17:15 / Actualizat marti, 26 martie 2024 20:55

Reprezentativa U20 a României și Polonia U20 au încheiat la egalitate, 1-1, într-o partidă contând pentru Elite League. Oaspeții au deschis scorul la Târgoviște, prin Buksa (37), tricolorii au egalat în minutul 71, prin gălățeanul Bodișteanu.

Meciul de la Târgoviște a început în nota de dominare a tricolorilor. Iar prima ocazie adevărată a partidei le-a aparținut. Numai că Sfaiț, deși într-o poziție bună, a expediat balonul „alături”.

Oaspeții au reacționat și în minutul 10 au bifat și ei o primă oportunitate, prin Krajewski, numai că portarul Robert Popa a acoperit bine colțul scurt și a respins în corner.

Atanas Trică ratează reluarea din câțiva metri!

Apoi, pentru o bună bucată de vreme, jocul a „plonjat” în mediocritate. Ai noștri au revenit în ofensivă, dar în fața porții lui Kikolski le-a lipsit luciditatea. Andrei l-a luat la țintă pe goalkeeperul polonez, iar Trică a ratat reluarea, din câțiva metri, la centrarea lui Strata.

Buksa ne arată cum se marchează

Și dacă noi n-am reușit să trecem balonul dincolo de linia porții, ne-au arătat polonezii. Misiak a anunțat golul, cu o mare ratare, însă Buksa nu ne-a mai iertat, deviind din apropiere, la colțul scurt (37). Iar la pauză s-a intrat cu 0-1 pe tabelă.

Tricolorii au revenit parcă mai determinați de la cabine, însă jocul lor a fost prea static, previzibil, pentru a le pune oaspeților probleme. Doru Andrei a prins un șut sănătos, din afara careului, însă balonul a zburat un metru pe lângă vinclu (55).

Egalează Bodișteanu!

Nimic notabil nu s-a mai întâmplat, până-n minutul 71! Atunci când Cojocaru l-a lansat impecabil pe Bodișteanu, ridicând balonul peste apărarea oaspeților,iar mijlocașul Oțelului Galați l-a executat pe Kikolski: 1-1.

Doi jucători intrați în partea secundă, primul la pauză, celălalt în minutul 56, au schimbat nu doar tabela, dar au adus și ceva aer proaspăt în jocul alor noștri.

Încăierare în final, „galbene” pentru Buksa și Robert Popa

Finalul? Tensionat. Reacția lui Buksa, care a simulat că ar fi fost lovit de Duțu, a declanșat o încăierare în toată regula, soldată cu „galbene” pentru Buksa și Robert Popa, implicat și el peste limita regulamentului.

Dar pe tabelă nu s-a mai întâmplat nimic și a rămas 1-1. Un rezultat care ne coboară pe poziția a 6-a, la egalitate de puncte, 8, cu Polonia.

România U20 nu reușește decât o remiză împotriva Poloniei. Bodișteanu ne-a salvat un punct
Clasamentul actualizat în grupa României

FINAL. România U20 - Polonia U20: 1-1

  • Au marcat: Boișteanu (71) / Buksa (37)
  • Spectatori: 6.034
  • Min. 88: Buksa simulează o lovitură primită de la Duțu, în fața careului nostru, ceea ce declanșează o încăierare în toată regula. Inclusiv portarul Popa se implică. Urmarea? „Galben” pentru Buksa și Popa.
  • Min. 86: Doru Andrei pătrunde în careu și șutează din unghi, însă portarul polonez parează.
  • Min. 71: 1-1 Lansat de Cojocaru, Bodișteanu înscrie cu un șut plasat, la colțul din stânga al porții poloneze.
  • Min. 55: Doru Andrei șutează puternic, însă la un metru de vinclul porții adverse.
  • Min. 50: Misiak și David au o altercație în careul polonez, primul vede cartonașul galben.
  • Min. 46. A început repriza a doua.
  • Min. 45: Pauză în meciul de la Târgoviște, polonezii conduc cu 1-0.
  • Min. 37: 0-1, Buksa. „Vârful” polonezilor deviază din apropiere, la colțul scurt, o centrare venită din flancul drept.
  • Min. 31: Ocazie mare a polonezilor, Misiak reia cu capul, din careu, „alături”.
  • Min. 29: Strata îi centrează perfect lui Atanas Trică, în fața porții adverse, însă „vârful” ratează reluarea.
  • Min. 23: Doru Andrei trage cu sete, cu pământul, portarul Kikolski are dificultăți în a reține balonul
  • Min. 10: Portarul Popa respinge în corner la șutul lui Krajewski, din unghi. Prima oportunitate a oaspeților.
  • Min. 4: Prima ocazie a tricolorilor. Sfaiț are o poziție bună, la 10 - 11 metri de buturile polonezilor, însă finalizarea lasă de dorit.
  • Min. 1: A început meciul

România U20 - Polonia U20, echipele de start

ROMÂNIA: 1. Popa-cpt. – 19. Strata, 4. Duțu, 5. Pop, 3. Șuteu – 8. Filip, 21. David, 6. Ciuciulete – 14. Sfaiț, 9. Trică, 11. Andrei
Rezerve: 12. Borbei, 23. Lefter – 2. Pîrvulescu, 7. Bodișteanu, 10. Cojocaru, 16. Sălceanu, 17. Rența, 18. Szilagyi, 20. Radu, 22. Bordușanu, 24. Blănuță, 25. Gergely
Selecționer: Costin Curelea

POLONIA: 12. Kikolski – 4. Misiak, 3. Smolarczyk, 15. Koperski – 18. Krajewski, 23. Koton, 8. Neugebauer-cpt., 19. Biedrzycki – 10. Karasek, 21. Buksa, 9. Majchrzak
Rezerve: 1. Zych – 2. Matyjewicz, 5. Lipkowski, 6. Lukasiak, 7. Gerbowski, 11. Zuberek, 13. Kostka, 14. Karasinski, 16. Bukowski, 17. Lewicki, 20. Drachal
Selecționer: Milos Stepinski

Arbitru: Mihai Motan. Asistenți: Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă

România U20 nu reușește decât o remiză împotriva Poloniei. Bodișteanu ne-a salvat un punct
Clasamentul în grupa României la startul meciului cu Polonia

România U20 - Polonia U20, informații înainte de meci

Reprezentativa României U20 se întoarce la Târgoviște pentru ultimul meci al sezonului de Elite League, contra Poloniei U20. Cele două reprezentative s-au mai întâlnit de două ori în Elite League, de fiecare dată România fiind gazda jocului.

Au fost două victorii pentru tricolori, prima în noiembrie 2021, 2-1 la Voluntari, iar a doua în noiembrie 2022, 2-0 la Arad. Naționala Poloniei vine la Târgoviște după ce a jucat vineri, 22 martie, pe teren propriu cu Anglia.

A fost 5-1 pentru englezi, a doua înfrângere în cele 5 meciuri jucate de Polonia. Reprezentativa U20 a României a remizat joi, 21 martie, cu Italia, tot la Târgoviște.

Mai puteți citi:

Eroul României U21 în victoria cu Armenia, interviu pentru GSP după meci: „Cu siguranță, acest gol îmi va marca întreaga carieră de fotbalist!”

România U19 a încheiat cu o victorie Turul de Elită » Elevul-eminent a lovit decisiv cu Croația

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează