FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ DIN ITALIA

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 // Cum arată Cesena, orașul în care Mutu a ajuns la 100 de goluri în Serie A și unde România U21 dispută ultimele meciuri din grupă la Euro

Articol de , , - Publicat vineri, 21 iunie 2019 15:25

ANGLIA U21 - ROMÂNIA U21 // România U21 joacă ultimele două partide din Grupa C în Cesena, orașul echipei la care Mutu a ajuns la 100 goluri în Serie A și de unde lui Daniel Pancu i s-a pus porecla «Panco Italiano». 

  • România U21 joacă azi, de la 19:30, cu Anglia U21, al doilea meci de la Euro 2019. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1 și TVR HD;
  • Echipa GSP, formată din Răzvan Luțac (reporter), Vlad Nedelea (reporter), Raed Krishan (foto) și Cosmin Nistor (video), e în cantonamentul naționalei din Italia și transmite toate detaliile despre Euro 2019.

 Aflat între Forli, unde sunt cantonați "tricolorii", și San Marino, locul succesului remarcabil cu Croația, Cesena se deschide ca un orășel specific zonei Emilia-Romagna. Micuț, cu centru istoric plăcut, ziduri impunătoare, parcă prea mari pentru nici 100.000 locuitori, oameni avuți, case pline de verdeață și o mare de ferme ce înconjoară urbea.

cesena 3 +14 FOTO

Sunt străzi pe care, oricât de ușor te-ai pierde, oricum ajungi în punctul dorit. Așa că suporterii se vor întâlni, la ora 14:00, provocați de FRF, în parcul Giardino Pubblico din oraș.

De aici, majoritatea vor porni în grup spre stadion. Distanța, un kilometru și 200 de metri. Un marș care va vrea să refacă șirul galben care, în 2016, a mers către Parc des Princes prin Paris, înaintea meciului Elveția - România 1-1.

Golul 100, la Cesena

Aici, la Cesena, Adi Mutu și-a trăit ultima perioadă fastă din carieră. A jucat aici în sezonul 2011-2012 și a ajuns la 100 de goluri în Serie A, bornă bifată într-un meci Cesena - Novara 3-1, pe 15 ianuarie 2012.

Lumea încă îl mai ține minte și regretă atât dispariția lui, cât și a fotbalului de performanță. Într-o zonă în care primele două ligi italiene mai au o singură reprezentantă. Bologna

Cesena a dispărut în 2018

Echipa care joacă pe stadionul Dino Manuzzi a dat faliment în vara anului trecut și n-a mai putut participa în ediția 2018-2019 din Serie B. În locul grupării funcționează o trupă care tocmai a promovat din Serie D în Serie C, Romagna Centro Cesena, pe care investitorii locali încearcă să o redenumească după simbolul orașului. Romagna Centro nu e o echipă nouă, ci o trupă de cartier fondată acum aproape jumătate de secol.

Am avut 5 români

Pancu a fost primul, un sezon, în 1999-2000. De atunci i se strigă „Panco Italiano”, când joacă în Giulești.

În afară de Adi Mutu, alți trei români au îmbrăcat tricoul în alb și negru. În Serie A a mai jucat și Constantin Nica, împrumutat de Atalanta în 2014.

Deși nu au debutat într-un meci de campionat, pe la căluții de mare au trecut și alți doi conaționali: fostul FCSB-ist Florentin Matei și fostul căpitan al echipei naționale U21, Ștefan Popescu, ultimul rămas fără echipă.

EURO U21 2019 » CLASAMENT GRUPA C

EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

Azi, 21 iunie

  • 19:30 - Anglia - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Franța - Croația (Serravalle, San Marino)

Luni, 24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

 Vezi și: 
VIDEO Mirel Rădoi și regula care i-a adus succesul de când a preluat naționala + Vlad Dragomir ar putea fi ARMA SECRETĂ!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează