FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA 3-0

„România a devenit naționala favorită a tuturor la Euro 2024”! Presa internațională se înclină în fața lui Stanciu & Co

România a obținut prima victorie la Euro după 24 de ani, foto: Facebook +33   FOTO
România a obținut prima victorie la Euro după 24 de ani, foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 07:49 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 08:13

România a obținut cea de-a doua victorie din istorie la un Campionat European. „Tricolorii” au defilat la Munchen cu Ucraina, scor 3-0, iar presa internațională nu a rămas indiferentă la succesul istoric obținut de băieții lui Edi Iordănescu.

Maniera de joc a luat prin surprindere presa din străinătate, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa României. „Tricolorii” mai au nevoie de un singur punct pentru a obține calificarea în optimi, lucru greu de crezut înainte de startul turneului.

Ce scrie presa internațională despre România - Ucraina 3-0: „A devenit naționala favorită a tuturor la Euro 2024”

Victoria României a fost „disecată” și în Dailymail, unul dintre cele mai importante ziare din Anglia. Englezii au dedicat un articol succesului României, cu următorul titlu: „Nicolae Stanciu marchează un GOL FABULOS în timp ce România învinge Ucraina la Euro 2024 în fața a mii de suporteri entuziaști.... - Fundașul lor dreapta avea părul ALBASTRU și a câștigat inimile fanilor”.

Ulterior, englezii vorbesc la superlativ despre reușita lui Nicolae Stanciu din minutul 29. Jucătorul lui Damac a expediat un șut fabulos de la 20 de metri, care l-a lăsat fără replică pe Lunin, portarul lui Real Madrid.

„Nicolae Stanciu a înscris un gol rapid, considerat deja printre cele mai frumoase de la Euro 2024, iar naționala sa a învins-o pe Ucraina, începând grupa într-un stil spectaculos.

Mijlocașul, care joacă pentru Damac în Arabia Saudită, a marcat un gol fabulos în prima repriză, oferindu-le outsiderilor un început de vis în Germania.

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
Eurogolul lui Nicolae Stanciu a făcut „Allianz Arena” să se zguduie / foto: Guliver/Getty Images
+29 FOTO

Efortul său fulgerător, combinat cu susținerea electrizantă a celor 40.000 de suporteri zgomotoși ai României de pe Allianz Arena și cu fundașul lor dreapta cu părul albastru, i-a determinat pe utilizatorii de pe rețelele de socializare să spună că a devenit naționala favorită a tuturor la Euro 2024”, a notat Dailymail.

O victorie surprinzătoare cu 3-0 împotriva Ucrainei. De remarcat: au marcat trei vechi cunoștințe din campionatul belgian: Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht), Răzvan Marin și Dennis Drăguș (ambii ex-standard).
Lucruri de reținut pentru Belgia, care se îndreaptă spre al doilea meci din grupă: luați o rangă cu voi și aveți grijă la contraatacurile rapide și la șuturile de la distanță ale României.

- notează belgienii de la hln.be

O finalizare absolut magnifică cu piciorul drept. Șut puternic, cu efect și direct în colțul de sus, de la 20 de metri. O frumusețe absolută. De departe golul turnelului

- BBC

Solidă în prima jumătate de oră, România a început să iasă cu un stil de pressing mai cuceritor, care a pus rapid probleme apărării ucrainene

- Le Figaro

Gol fantastic pentru Stanciu! Fără să facă preluare, a trimis din dreapta și a găsit vinclul porții apărate de ucrainean

- L'Equipe

VIDEO. Imagini cu bucuria fanilor naționalei României » Nicolae Stanciu, omul meciului România - Ucraina

Citește și:

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Superliga
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Nationala
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect!
Nationala
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect!

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (8)
thirtheen
thirtheen  •  18 Iunie 2024, 19:52
Postat de Amen975ZQzamolxe pe 18 Iunie 2024, 13:53

Ce cauta Ianis H. in fata ?!!! Tupeu de machidon ?! "Rege" , i-ati odrasla acasa ....; sper sa nu-l introduca in viitor , ca infrangerea ne asteapta ...

Hagi portavoce...:)) La fel ca Radaslavescu sau Vlad la castigarea titlului.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  18 Iunie 2024, 13:53

Ce cauta Ianis H. in fata ?!!! Tupeu de machidon ?! "Rege" , i-ati odrasla acasa ....; sper sa nu-l introduca in viitor , ca infrangerea ne asteapta ...

vasicelmare
vasicelmare  •  18 Iunie 2024, 11:53

Alooo gara. Lasati-o mai moale ca poate o ia pe costum si de la Belgia si de la Slovacia si back to Bucharest. Lasati-o mai moale asa.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează