FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA 3-0

VIDEO / EXCLUSIV Singurul fotbalist de neînlocuit: „Nu mai există unul ca el la naționala României!”

Denis Drăguș, flancat de Nicolae Stanciu și Andrei Rațiu / foto: Imago Images +33   FOTO
Denis Drăguș, flancat de Nicolae Stanciu și Andrei Rațiu / foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 19:25 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 19:25

Leo Grozavu, unul dintre experții Gazetei Sporturilor pe perioada Campionatului European, consideră că atacantul Denis Drăguș, 24 de ani, e singurul fotbalist al României pe care Edi Iordănescu nu-l poate înlocui.

România a început entuziasmant Euro 2024, 3-0 cu Ucraina. Titular în centrul atacului, Drăguș a marcat și a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.

VIDEO. Leo Grozavu: „Denis Drăguș e singurul jucător al României de neînlocuit”

„Ca antrenor, n-aș spune niciodată așa ceva, dar postura îmi permite acum și zic că e foarte greu, în acest moment, să-l înlocuim pe Drăguș. Dinamica pe care o are, forța, tehnica - e foarte greu să ai un jucător care să-l înlocuiască. Nu îl avem. Nici Pușcaș, nici Alibec nu se pun în slujba echipei la fel ca Drăguș. Să aibă tehnică, viteză, forță, simțul porții - e foarte greu, în acest moment, să găsim un înlocuitor. Iar un atacant pentru echipa națională înseamnă mult.

Pentru Coman îl găsești pe Mihăilă, pentru Stanciu poți să-l găsești pe Hagi, dar Drăguș, la ce am văzut cu Ucraina, este jucătorul care nu poate fi înlocuit. Indiferent de ce se întâmplă, Drăguș trebuie să fie pe teren cu Belgia. Am încredere în staff-ul medical, în staff-ul naționalei, că au toate mijloacele la îndemână să-l recupereze fizic pe Drăguș până la ora jocului cu Belgia”, a declarat Grozavu la GSP Live.

Denis Alibec, Daniel Bîrligea și George Pușcaș sunt ceilalți atacanți din lotul României.

Cifrele lui Denis Drăguș în meciul România - Ucraina 3-0, potrivit Wyscout

Singurul fotbalist de neînlocuit: „Nu mai există unul ca el la naționala României!”
  • 85 de minute
  • 1 gol
  • 1 șut pe poartă
  • 12/16 pase corecte
  • 1/1 centrări corecte
  • 2/4 driblinguri reușite
  • 27% dueluri câștigate
  • 5 intercepții
  • 4 recuperări
  • 6 mingi pierdute

GALERIE FOTO. Imaginea cu Rațiu a făcut înconjurul planetei » Gestul făcut imediat după golul lui Stanciu din România - Ucraina

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
+29 FOTO

Când sunt programate următoarele meciuri ale României la Euro 2024:

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Ambele partide vor fi liveTEXT pe GSP.ro și televizate pe Pro TV.

VIDEO. Cum s-a trăit în România golul marcat de Nicolae Stanciu în poarta Ucrainei

Citește și:

Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Nationala
Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (11)
dorelus
dorelus  •  19 Iunie 2024, 12:11
Postat de Garbo pe 18 Iunie 2024, 23:15

Sà salvàm imaģinile cu imbràtisarea de la final sper cà bebelusul nu a ràmas cu traume la atita nepàsare nu cred cà este al lui ???

Dumneata crezi că ai simțul umorului? Dacă da ești singurul care crede acest lucru. Îmbrățișarea este un gest de afecțiune adus celor dragi, tu, se pare că nu ai avut parte de acest gest, sau dacă da nu ți-a folosit la nimic. Trist dara este mare gradina lui Dumnezeu... O zi frumoasa și liniștită

barghierimihai49
barghierimihai49  •  19 Iunie 2024, 11:06

Nu ma asteptam la asa afirmatie din partea lui Leo Grozavu-om integru,specialist in fotbal-cum poti sa-l inlocuesti pe Stanciu cu mediocrul Ianis Hagi in meciul cu Belgia(si nici in alt meci!).Asta ar insemna sa jucam cu un om in minus!

MaxiP
MaxiP  •  19 Iunie 2024, 10:45
Postat de dinamo100 pe 18 Iunie 2024, 19:38

Edi Iordanescu obisnuieste sa faca cel putin 4 schimbari de la un meci la altul, deci nu m-ar mira sa-l lase pe Dragus pe banca la inceputul meciului cu Belgia. Romanii nu pot sa se concentreze la fel la interval de cateva zile, de aceea Iordanescu face aceste schimbari frecvente.

Eu cred ca primul 11 e destul de clar la momentul actual, in general, legat de echipa nationala. De altfel singurele incertitudini inaintea acestui turneu final pareau sa fie titularii din poarta si de pe extrema stanga. Pana si pe pozitia de varf, cred ca era de asteptat tinand cont de fora de moment, sa fie ales Dragus. Da, a schimbat in calificari, in amicale evident ca a format 2 nuclee, in schimb acum nu cred ca mai schimba mare lucru, eventual singura discutie e daca incepe tot cu Coman si meciul cu Belgia, sau il prefera pe Mihaila, personal nu cred ca intra in discutie alte modificari.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează