FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”

Nicolae Stanciu, la conferința de presă de la finalul meciului România - Ucraina
Nicolae Stanciu, la conferința de presă de la finalul meciului România - Ucraina

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 19:47 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 20:26

Nicolae Stanciu, 31 de ani, a mărturisit că tocmai a marcat golul carierei, azi, la Euro 2024, acea execuție senzațională ce l-a anesteziat pe Lunin și a nimicit Ucraina (scor 3-0). La conferința de presă ce-a urmat partidei, liderul naționalei a avut un mesaj pentru jurnaliști, pentru fani, pentru toți cei care critică naționala.

În partea a doua a interacțiunii sale cu ziariștii din sala de conferințe de la Munchen, Stanciu a dorit să susțină un monolog în care să explice ceea ce are pe suflet. A spus că ar fi reacționat oricum, indiferent de rezultatul partidei.

L-au afectat anumite materiale negative, la adresa lui, la adresa unor coechipieri. L-a afectat și situația de după remiza albă cu Bulgaria, când unii suporteri prezenți la meci au apostrofat naționala, iar el a luat atitudine după acel duel.

Discursul lui a amintit de conferința celebră a lui Gică Hagi din 1998, când le-a transmis jurnaliștilor: „În doi ani fotbalul românesc dispare. Să ne faceți statuie!”

VIDEO. Nicolae Stanciu, discurs precum Gică Hagi: „În doi ani ați dus-o la alt nivel!”

„Îmi cer scuze dacă v-am jignit vreodată pe voi, cei din presă! Le cer scuze și celor două-trei mii de fani care ne-au huiduit și au plecat de la meciul cu Bulgaria! Nu sunt deloc ironic. Sunt scuze sincere.

Ceea ce vă rog eu, ca și căpitan al echipei, indiferent de ceea ce se va întâmpla la meciul următor și la Euro, indiferent dacă veți scrie sau vorbi de bine sau de rău, vă rog... Să rămână totul la critică! Pentru că în doi ani ați dus-o la un alt nivel. Și n-am zis niciodată nimic.

Ați jignit colegi de-ai mei, pe mine... Iar acum câteva zile, înainte de Euro... Nu avem nicio problemă cu critica, să ziceți că eu sunt slab, că ăla e slab, că celălalt. Dar nu jigniți! Ceea ce i-ați făcut lui George (n.r. Pușcaș) în ultimul an și jumătate... Pot să accept, sunt cel mai slab număr 10, n-am nicio problemă...

Visul meu de mic a fost să ajung la națională. Și eu, ca și voi, am trecut prin multe. Încercăm să ne facem treaba cât mai bine.

Criticați, cât vreți, dar nu ne mai jigniți! Citiți articolele pe care le-ați scris... Nu poți, dacă ai suflet în tine, să scrii asemenea cuvinte despre un jucător sau altul", a declarat Stanciu, la conferință.

Nicolae Stanciu a părăsit sala în aplauzele jurnaliștilor români, iar el, la rândul său, a aplaudat în direcția lor.

Nicolae Stanciu despre cum va gestiona naționala euforia și succesul: "Nu vom face nicio petrecere"

Înainte de discursul dur de la final, Stanciu a transmis suporterilor că echipa națională va depăși starea euforică a zilei de azi.

„Cred că vom fi la fel ca și până acum. Știam ce ne așteaptă, nivelul care este și cum să ne ridicăm la acest nivel. Mă cunosc pe mine, îmi cunosc colegii, știu că nu vom face nicio petrecere pentru acest succes. Ne vom gândi exclusiv la următorul meci", a reacționat căpitanul echipei. Gândurile zboară deja la meciul de sâmbătă, cu Belgia, de la Koln.

15 goluriîn 71 de meciuri a marcat Stanciu pentru prima reprezentativă

La final, jucătorii au celebrat victoria cu fanii. Cu miile de români de pe templul din Munchen. Un succes memorabil pentru toți. „Personal, n-am mai simțit așa ceva în viața mea. La intonarea imnului să cânte zeci de mii pe un stadion, pe Allianz Arena. Îi vedeam pe tata, pe cei din familie, în tribune, aveau și aveam lacrimi în ochi.

Văd românii pe străzile din Munchen. Vrem să le mulțumim, să sărbătorească această victorie cum se cuvine! Este doar a doua victorie la un Euro, cred că merită să celebreze", a mai spus mijlocașul de la Damac (Arabia Saudită).

Citește și:

O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Nationala
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (98)
prodanka
prodanka  •  20 Iunie 2024, 10:02
Postat de Vladimir997 pe 19 Iunie 2024, 18:47

Un om cu coloana vertebrala. Hai next !

Dă un exemplu. A nu fi "patriot mândru" nu spune mult. Unii nu sunt în stare.

Vladimir997
Vladimir997  •  19 Iunie 2024, 18:47
Postat de prodanka pe 19 Iunie 2024, 17:37

care ar fi după tine antonimul unui "patriot mândru"?

Un om cu coloana vertebrala. Hai next !

prodanka
prodanka  •  19 Iunie 2024, 17:37
Postat de Vladimir997 pe 19 Iunie 2024, 16:33

Ba recunosc ca nu verific când se baga autocorectul aiurea. Referitor la cunoștințele mele despre istorie, geogarfie. Patriotule mândru stai potol ca am citit mai multe cărți decât ai văzut tu meciuri. Chill out. Hai pwp

care ar fi după tine antonimul unui "patriot mândru"?

Vezi toate comentariile (98)
Comentează