FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Sunt cei mai buni din SuperLiga, dar n-au loc la națională

Edi Iordănescu, selecționer România
Edi Iordănescu, selecționer România

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 18:00 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 23:36

Din echipa turului alcătuită de GSP.ro, numai Darius Olaru se regăsește în lotul primei reprezentative pentru ultimele două meciuri din preliminariile Euro 2024 ♦ Și Dream Team-ul primelor 15 etape din SuperLiga selectat pe baza indicilor de performanță Wyscout are puțini reprezentanți la lot: același Olaru, plus Nicușor Bancu și Vladimir Screciu

  • Israel - România se joacă sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Prima TV
  • România - Elveția e programat marți, 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1
Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”
EURO 2024
Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”

Buni în SuperLiga, invizibili pentru Edi Iordănescu 

Edi Iordănescu a convocat 28 de fotbaliști pentru „dubla” decisivă cu Israel și Elveția, 9 din campionatul României, 19 din străinătate.

Selecționerul a mers pe același nucleu de jucători și pentru acțiunea din noiembrie, continuitatea fiind unul dintre principiile lui de bază. Așa se face că mulți dintre fotbaliștii care au impresionat recent în SuperLiga au fost ocoliți, ei traversează o formă bună, dar nu erau prezențe obișnuite la lot.

Doar Olaru a fost convocat din echipa turului alcătuită de GSP

La finalul turului de sezon regulat, Gazeta a alcătuit cel mai bun „11” al primelor 15 etape, pe baza notelor oferite de jurnaliștii ziarului la finalul fiecărui meci din campionat. 

Ei bine, din această formulă, numai Darius Olaru (FCSB) a fost convocat de Iordănescu. 

Ceilalți 7 români din Dream Team-ul Gazetei au fost lăsați acasă, fiind vorba despre Răzvan Sava de la CFR Cluj, Ionuț Larie (Farul), Paul Iacob (Rapid), Alexandru Chipciu (U Cluj), Dan Nistor (U Cluj), Aurelian Chițu (FCU Craiova) și Claudiu Petrila (Rapid), cu mențiunea că ultimul era oricum accidentat.

Echipa ideală a primelor 15 etape pe baza notelor GSP

Sunt cei mai buni din SuperLiga, dar n-au loc la națională

Nici remarcații Wyscout n-au avut mare priză la Edi Iordănescu

Și firma de monitorizare Wyscout a alcătuit cel mai bun „11” al turului din SuperLiga, majoritatea fotbaliștilor, 7 la număr, fiind români. 

În afară de Olaru, ales și de Wyscout în echipa ideală, la fel ca GSP, Edi Iordănescu i-a mai convocat pe Nicușor Bancu și Vladimir Screciu (Universitatea Craiova) dintre cei mai buni fotbaliști ai primelor 15 etape potrivit Wyscout. 

Bogdan Mitrea (U Cluj), Eduard Florescu (FC Botoșani), Alexandru Mitriță (CSU Craiova) și Aurelian Chițu (FCU Craiova) au dat cel mai bun randament pe posturile lor conform firmei de monitorizare, dar n-au avut loc în lotul ales de Edi Iordănescu.

Echipa ideală a primelor 15 etape pe baza indicilor Wyscout 

Sunt cei mai buni din SuperLiga, dar n-au loc la națională

Lotul României pentru partidele cu Israel și Elveția

PORTARI

  • Horațiu MOLDOVAN (FC Rapid 1923, 7/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ionuț RADU (Bournemouth | Anglia, 4/0);

FUNDAȘI

  • Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 13/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 4/0), Radu DRĂGUȘIN (Genoa | Italia, 11/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 23/1), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 18/1), Bogdan RACOVIȚAN (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 32/2), Andres DUMITRESCU (Slavia Praga | Cehia, 0/0);

MIJLOCAȘI

  • Marius MARIN (Pisa | Italia, 13/0), Vladimir SCRECIU (Universitatea Craiova, 3/0), Andrei ARTEAN (Farul Constanța, 0/0), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 50/3), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 33/4), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 64/14), Darius OLARU (FCSB, 14/0), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 13/1), Marius ȘTEFĂNESCU (Sepsi OSK, 2/0), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 29/3), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 16/4), Florinel COMAN (FCSB, 10/1);

ATACANȚI

  • Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 6/2), George PUȘCAȘ (Genoa | Italia, 38/10), Denis ALIBEC (Muaiter | Qatar, 35/4), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 1/0)*

*A părăsit lotul României din cauza unei accidentări

Calcule » Cum se califică România la Euro 2024

Varianta 1 → Daca România nu pierde cu Israel, se califică matematic la Campionatul European înainte de ultimul meci din preliminarii, cu Elveţia.

Varianta 2 → Dacă România pierde cu Israel, următoarele condiţii trebuie îndeplinite pentru atingerea calificării:

  • România o învinge pe Elveţia, iar meciul Andorra - Israel nu mai contează pentru noi;

    sau
     
  • România face egal cu Elveţia și Israel nu bate Andorra;

    sau
     
  • România pierde cu Elveţia, Israel pierde cu Andorra.

O victorie cu Elveția ne garantează calificarea, dar și primul loc în grupă, indiferent de ce se întâmplă în celelalte meciuri.

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de Israel - România

Mai multe articole despre naționala României: 

Golgheterul Ligii 1 din 2000 știe cum trebuie abordat „decisivul” cu Israel: „Nu putem face asta! Pe ei mai rău îi ambiționează”
ISRAEL - ROMÂNIA
Golgheterul Ligii 1 din 2000 știe cum trebuie abordat „decisivul” cu Israel: „Nu putem face asta! Pe ei mai rău îi ambiționează”
Andrei Rațiu l-a anihilat pe Vinicius și acum i-a făcut o descriere: „Două lucruri m-au impresionat la el”
Israel - România
Andrei Rațiu l-a anihilat pe Vinicius și acum i-a făcut o descriere: „Două lucruri m-au impresionat la el”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (9)
rumunek
rumunek  •  17 Noiembrie 2023, 22:52

Echipa GSP este una subiectivă, nu are vreo valoare stabilită clar. Cei care dau notele sunt subiectivi și nu prea au ceva pregătire în spate pentru așa ceva. Deci ea nu poate fi un argument în selecție. În plus, ar trebui să vedem cine a fost adus pe postul respectivului. Adică e Chițu atacant peste Alibec sau Drăguș? Nu! E Mitrea peste Burcă, Dragușin sau Racovițan? Nu! Dar Iacob? Nici atât, plus că este Screciu, care joacă și la mijloc. Oameni buni, Florescu joacă la Botoșani, ciuca bătăilor, salvarea lui Dinamo de la ultimul loc. Ce să caute la națională? Personal nu înțeleg cu ce e mai bun Artean față de Larie, chiar dacă acesta are note bune doar pentru că a bătut niște penalty-uri. Farul e o echipă în criză, așa cum e și FCSB, doar că Olaru sau Coman au experiență internațională. L-aș fi văzut pe Chipciu la națională, mai ales că nu e Manea și chiar dacă joacă mai mult în stânga în ultimul timp. E peste Mogoș oricând, are și o grămadă de experiență internațională la nivel bun. În stânga e bine că este adus Dumitrescu, Bancu nu e veșnic și e la fel de fundaș precum Chipciu. Prin urmare, cred că e mai bună selecția făcută de Iordănescu decât cea care ar reieși din acea echipă ideală a GSP

parpalache
parpalache  •  17 Noiembrie 2023, 09:22

Olaru NU se vede pe teren-când joaca la naționala!De ce?!Cum de ce?!Pentru ca acolo nu sunt... fluierașii lui Deaconu!Sa-i certe el la fiecare faza și sa le dicteze cum sa fluiere!

Moshu
Moshu  •  16 Noiembrie 2023, 20:06

hahaha,dream team-ul gsp...pai nu-i bai bajeti echipa DE vis ci echipa DIN vis,din visurile voastre ciudate...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează