FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL

Primele indicii: unde s-ar putea desfășura meciul României cu Israel » De ce depinde alegerea locației

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 17:45 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 20:53

Gazda partidei decisive de pe 18 noiembrie, cu Israel, ar putea fi un oraș din Germania sau din Polonia, susține presa de la Tel Aviv. Alegerea depinde de asigurarea condițiilor de securitate cerute de UEFA.

Izbucnirea războiului în fâșia Gaza a afectat și fotbalul israelian. Din cauza conflictului sângeros dintre gruparea Hamas și forțele armate israeliene, partidele pe care selecționata cu care am remizat la București trebuiau să aibă loc pe teren propriu se vor disputa în afara țării. 

La fel ca duelurile din Europa League și din Conference League, pe care Maccabi Haifa și Maccabi Tel Aviv le au de jucat în grupe cu Panathinaikos, respectiv Zorya Lugansk.

Îngrijorarea lui Ionuț Lupescu vizavi de națională: „Mi-e teamă să nu se întoarcă roata”
România
Îngrijorarea lui Ionuț Lupescu vizavi de națională: „Mi-e teamă să nu se întoarcă roata”

Israel - România: E posibil să jucăm la Munchen!

„Nu a fost o surpriză joi, când UEFA a dat acest verdict ca, până la noi ordine, să nu se dispute nicio competiție fotbalistică în Israel”, a scris presa din Tel Aviv, care a anunțat că la începutul săptămânii viitoare se va decide definitiv cine va organiza jocurile cu Elveția și România din preliminariile Euro 2024.

„Dacă la început se vorbea despre variantele Cipru sau Grecia, acum au apărut alte două soluții. Ar fi în calcul un oraș din Germania (Munchen) ori din Polonia”, explică aceeași sursă bine informată din anturajul federației din Israel.

Israel - România: Cu spectatori sau cu porțile închise?

În alegerea gazdei ultimelor două confruntări pe care Israel le are acasă cu Elveția și România va conta foarte mult ca organele de securitate din țările respective să aprobe și ca stadionul să fie bine păzit și să corespundă cerințelor unui joc din preliminariile Euro 2024. 

Agenția One scrie că organele de securitate israeliene vor stabili dacă se va juca sau nu cu public, din cauza pericolului unui atentat.

Israelienii vor convoca un lot numeros

Antrenorul Alon Hazan este obligat să convoace un lot mult mai mare, întrucât în noiembrie rivala „tricolorilor” la locul 2 în grupa I are de jucat patru partide în numai zece zile! 

„Vom zbura și vom juca acolo unde ni se va spune! Faptul că ni s-a luat posibilitatea să evoluăm acasă nu înseamnă nimic pentru noi. Suntem israelieni și e o mândrie, mai mare decât în orice altă situație, să intrăm în teren și să evoluăm pentru o întreagă țară. Vrem să îi facem fericiți pe suporterii noștri”, a declarat aceeași sursă din interiorul federației israeliene.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Un atacant care a jucat timp de 14 sezoane în Serie A, condamnat la doi ani închisoare pentru evaziune fiscală

Campion mondial cu Argentina, suspendat doi ani pentru dopaj » A fost testat pozitiv înainte de CM 2022

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
Maradonatu
Maradonatu  •  21 Octombrie 2023, 09:39

Și noi suntem mândri că suntem români și vom merge la Euro!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează