FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Victor Pițurcă, încântat de partitura tactică a lui Iordănescu » Unde spune că s-a făcut diferența cu Ucraina: „Îi anticipasem pe mofturoși”

Victor Pițurcă, reacție după România - Ucraina
Victor Pițurcă, reacție după România - Ucraina

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 19:24 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 23:51

Victor Pițurcă (68 de ani), fost selecționer, cel care a condus România la turneul final european din 2008, a urmărit meciul naționalei cu Ucraina, scor 3-0, de acasă.

Victor Pițurcă recunoaște că „nu mă așteptam să câștigăm cu 3-0, nu știu cine se aștepta. Ei au avut posesia, au condus jocul, dar aveau acțiuni previzibile, fără ritm. Iar noi am fost montați 100%.

Au contat și acele meciuri slabe cu Bulgaria și cu Liechtenstein, i-au mobilizat pe băieți. Au fost impecabili în apărare, am și marcat, dar cele mai importante sunt cele trei puncte".

Victor Pițurcă: „Anticipasem că Ucraina are jucători mofturoși”

Tehnicianul își amintește că „acum vreo câteva săptămâni, am spus că Ucraina are jucători mofturoși. I-am văzut cu Islanda și, la 1-0 pentru nordici, au avut noroc, că puteau să mai încaseze vreo două goluri.

Au întors barajul cu șansă. De aceea spuneam că e un avantaj că jucăm cu ei primii. Și că avem șanse să scoatem un rezultat bun”.

Victor Pițurcă: „Formidabil! Numai jucătorii cu clasă pot marca precum Stanciu!”

Fost atacant și marcator, Victor Pițurcă a apreciat cu atât mai mult execuția lui Stanciu: „Formidabilă, nu orice jucător poate să dea așa, numai cei cu clasă. Formidabil! El a deschis drumul spre victorie, dar eu aș remarca toată echipa.

Ucraina, care nu e o mare echipă, nu a știut cum să reacționeze după gol și, după aceea, chiar dacă au avut mai mult mingea, meciul a fost la discreția noastră".

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
Eurogolul lui Nicolae Stanciu a făcut „Allianz Arena” să se zguduie / foto: Guliver/Getty Images
+29 FOTO

Victor Pițurcă: „Cea mai bună partitură tactică, peste cea cu Elveția la București”

Adept al jocului organizat, tehnicianul a adăugat că „cel mai mult mi-a plăcut cum ne-am apărat. Vedetele lor din Spania, din Anglia nu au avut nicio șansă. Noi am jucat fără greșeală, dar i-am făcut pe ei să greșească, inclusiv cu acel presing avansat.

Pentru asta, toți merită felicitări, conducerea FRF, staful tehnic, jucătorii și, nu în ultimul rând, și suporterii, care au fost și ei incredibili! A fost una dintre cele mai bune partituri tactice, chiar peste cea din succesul cu Elveția, de la București. E o mare victorie! Iar echipa a fost de nota 10!".

Victor Pițurcă: „Belgia nu e de speriat”

Victor Pițurcă crede că „nu avem de ce ne fie teamă de Belgia, care nu mai e o echipă de speriat. Trebuie să ne păstrăm concentrarea, avantajul psihologic al momentului, să jucăm la fel de lucid, de exact și putem obține un rezultat care să ne ducă în următoarea fază a competiției.

Toți ne-au văzut fără șanse, că avem lotul cel mai slab. Ucrainenii și-or fi zis că n-au nicio problemă dacă nu am bătut Liechtenstein. Presa din Ucraina ne-a luat și ea la preț de matineu. Toate astea ne-au ajutat. Și sper să rămânem la acest nivel, să dovedim că spiritul și echipa pot face diferența și mai departe”

VIDEO. Gheorghe Hagi după România - Ucraina: „Eu cred foarte mult în potențialul acestui grup”

Citește și:

O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Nationala
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
lulu
lulu  •  17 Iunie 2024, 23:28

Mârlăne, vezi-ti de treabă, nu intina victoria asta mirifica cu prostiile tale!

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  17 Iunie 2024, 20:38

...avem un fotbal de toata jena ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează