FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA

NOTE GSP ZECE! Nicușor Stanciu a fost „Hagi”! Aprecierea supremă în fotbalul românesc o merită liderul naționalei

Naționala a învins Ucraina într-o manieră categărică / Sursă foto: Imago Images +46   FOTO
Naționala a învins Ucraina într-o manieră categărică / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 18:23 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 19:19

Naționala României a debutat fulminant la EURO 2024, a pus la respect Ucraina într-o victorie istorică reușită la Munchen, 3-0. Cea mai clară din istoria participării „tricolorilor” la turneele finale! Pentru națională, urmează duelul cu Belgia, dar startul convingător ne împinge să privim mult mai optimiști confruntarea de sâmbătă.

Mai jos, analiza detaliată a prestației „tricolorilor” și notele obținute de Stanciu&Co. în triumful memorabil cu Ucraina. Liderul absolut al echipei naționale, macator al unui gol de răsunet, Nicolae Stanciu a primit nota 10 din partea Gazetei Sporturilor.

NOTE GSP: Nicușor Stanciu a fost „Hagi”! Aprecierea supremă în fotbalul românesc o merită liderul naționalei!

- Fl. Niță (nota 8) * Preferatul nevăzut al suporterilor! A închis poarta de fiecare dată când ucrainenii s-au apropiat periculos. Parade de efect în fața lui Sudakov și ceilalți. Încredere totală de la unul dintre cei mai sufletiști fotbaliști ce-au evoluat la prima reprezentativă. Și cum un portar bun și credincios are și noroc, a fost apărat de lucruri rele, cum a fost și bara lui Yaremciuk din finală.

- Rațiu (nota 7) * Cam neatent pe faza defensivă, a aproximat greșit câteva situații la limită în prima jumătate. Dar a fost luat și el de curentul pozitiv al naționalei, n-a cedat, cu toate că l-a avut pe supraapreciatul Mudryk în fața lui. Contează rezultatul și faptul că nu s-a văzut pe tabelă.

- Burcă (nota 8) * Și-a revenit fizic, a luptat feroce, s-a agățat de fiecare adversar. A compensat prin devotament, ca de fiecare dată, a fost susținut și de experiența meciurilor cu miză.

- Drăgușin (nota 8) * Unul dintre meciurile care te fac fotbalist de top, nu e așa? Radu a fost acel obstacol pe care jucătorii de milioane și de zeci de milioane ai Ucrainei nu l-au putut ocoli. Drăgușin a arătat că este la același nivel cu ei, chiar dacă a jucat mai puțin. Dar are ADN de fotbalist de mare calitate, de top. S-a observat în micile detalii.

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
Eurogolul lui Nicolae Stanciu a făcut „Allianz Arena” să se zguduie / foto: Guliver/Getty Images
+29 FOTO

- Bancu (nota 8) * Cui îi era teamă că n-avem fundaș stânga sau că poate ceda s-a înșelat! Mai bine, cel mai bine.

- M. Marin (nota 8) * Poate că nu s-a văzut la fel ca alți colegi, dar a muncit cât trei. Echipa a rezistat și n-a încasat gol, ținând atacurile adverse departe și datorită lui. Punctul de sprijin al celuilalt Marin, care a putut să vină, astfel, în ofensivă, având spatele asigurat.

- Man (nota 9) * Are ceva deosebit. Și atitudine. Și tupeu, dorind să inventeze ceva, conștient că e capabil. La care se adaugă o disponibilitate la efort de tip italian. A avut o reluare, șut deviat, în minutul 39, ar fi ieșit un gol tare de tot! Assist pentru Stanciu la opera de artă ce-a deschis scorul, apoi pentru Drăguș la 3-0. Muncitor, creativ, bun de tot!

- R. Marin (nota 9) * Nu doar că a reușit un gol superb, important, vital. Mijlocașul nostru central a fost peste tot. A căzut, s-a ridicat și a blocat adversarul.

- Stanciu (nota 10) * Doamne, ce goool! Șut minunat, după o recuperare, a reluat perfect. După câteva minute, ar fi putut reuși un alt gol de povestit copiilor, direct din corner, mingea l-a depășit pe Lunin în aer și s-a dus în blestemata de transversală. Oricum, aceste două faze i-au dat și mai multă energie, a fost pe tot terenul. Cu contribuție și la golul 3, de la el a plecat cornerul. O prestație de Hagi. Gică Hagi! Nicușor Stanciu a fost "Hagi"! Aprecierea supremă în fotbalul românesc o merită liderul naționalei.

- Coman (nota 7) * Una e Liga 1, unde e jupân, alta e Euro! Probabil, îi va rămâne în memorie părul roșcat al lui Konoplia. A mai încercat în banda dreaptă, a făcut schimb cu Man. A vrut mult, doar că i-a ieșit puțin.

- Drăguș (nota 9) * A intrat bine din start, a încercat să surprindă apărarea adversă. Nu a cedat, în ciuda faptului că s-a lovit de adversari puternici, care l-au controlat bine la glezne. Mereu în gura porții, căutând golul, l-a găsit. În minutul 57, când a fost la locul potrivit, după cornerul lui Stanciu și pasa lui Man. A scăpat din marcaj și n-avea cum rata de la câțiva pași de linia porții. Notă mare, big like, mai ales la ce presiune e pe fotbalistul care joacă pe postul lui la națională.

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
Eurogolul lui Nicolae Stanciu a făcut „Allianz Arena” să se zguduie / foto: Guliver/Getty Images
+29 FOTO

Au mai jucat:

- I. Hagi (nota 7) * A intrat în locul lui Man în minutul 62. A pus și el umărul la victorie, cu toate că a beneficiat de puține situații, iar de la intrarea lui, România a trebuit să apere un rezultat uluitor.

Mihăilă (nota 7) * A intrat în locul lui Coman în minutul 62. Cu siguranță, va avea partea sa de măreție în meciurile ce vor veni.

Rus (nota 7) * A intrat în locul lui Marius Marin în minutul 75

Pușcaș (nota 7) * A intrat în locul lui Drăguș în minutul 75

Racovițan * A intrat în locul lui Stanciu în minutul 87.

Selecționer: Edward Iordănescu (nota 10) * Masterclass! Magnific! Colosal! Pregătire isteață, atitudine, muncă, repetiție, să nu cedezi când tremură ceilalți lângă tine și ceea ce nu te doboară te face mai puternic. Plus noroc pur. În viață, în carieră, doar așa izbândești, să ai din toate. P.S Jocul elaborat de Edi Iordănescu l-a năucit și pe marele Andriy Shevchenko, aflat în tribună!

VIDEO Imagini cu bucuria Naționalei alături de fanii României » Nicolae Stanciu, omul meciului România - Ucraina

Citește și:

O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în „optimi”
Euro 2024
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în „optimi”
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (24)
MaxiP
MaxiP  •  18 Iunie 2024, 10:28
Postat de marcel2020 pe 17 Iunie 2024, 20:37

Stanciu e Hagi, iar Ianis Hagi e Florescu! :)) Cat despre nota 8 pt Dragusin, aveti probleme de intelegere a sportului astuia! Cat nu il halesc eu pe Dragusin asta, dar in meciul de azi a fost peste tot! Inclusiv in atac a urcat de cateva ori! Asa ca ar merita o rectificare a notei. Nu ca ar da cineva doi bani pe ce aprecieri face un amarastean de ziarist,,,

Faptul ca Ratiu a fost notat printre cei cu nota minima spune totul, omul a jucat fantastic si el, banda dreapta a fost in mod cert punctul forte al echipei ieri, Ratiu a fost si el peste tot, a facut faza defensiva continuu, a deschis culoare permanent pe faza de atac. Da, a avut un meci greu contra lui Mudryk, care l-a depasit de cateva ori, fiind singurul jucator ucrainean care a aratat ceva serios, dar niciodata nu s-a lasat depasit in pozitii importante pentru adversar, l-a scos in unghi de fiecare data. Un lucru e cert, toti au jucat bine, sper sa mai vedem meciuri cu astfel de evolutii ale jucatorilor in echipamentul echipei nationale.

traian_v
traian_v  •  17 Iunie 2024, 21:18
Postat de Mondo pe 17 Iunie 2024, 19:43

DE ce 7 lui Ianis si nu 5? Ianis a fost zero, mai mult le-a dat si lovituri libere alora la 18 metri ca poate or inscrie.

Ianis merita 5, a atins mingea de trei ori: de doua ori a pierdut-o si o dataa trimis-o afara. Tot pierduta.

rav410wrc
rav410wrc  •  17 Iunie 2024, 21:13
Postat de Catalynn_21 pe 17 Iunie 2024, 19:34

The unsung hero of the game is Man! Vad ca a primit un binemeritat 9, dar de el nu vorbește aproape nimeni deși a “asistat” la toate golurile … E pomenit însă mult prea des Ianis, deși, și n-o spun cu ranchiuna sau ceva, contribuția lui a fost practic nulă.

Cum sa NU ... A comentat subsemnatu' pe live, despre concetateanul meu Dennis Man, ca a fost omul determinant al Nationalei Romaniei, la fel cum a fost determinant si-n promovarea Parmei in Serie A !!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează