GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Peripețiile trăite în Italia de un fotbalist român de clasă » Savuros: „Crezi că ăla vorbea engleză? Ne înțelegeam cu Google Translate, îl dădeam pe difuzor să audă”

Lobonț și generația cu care a evoluat la EURO 2008 / Sursă foto: Imago Images +20   FOTO
Lobonț și generația cu care a evoluat la EURO 2008 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 23 decembrie 2023 10:06 / Actualizat sambata, 23 decembrie 2023 11:04

Bogdan Lobonț, portarul cu 86 de apariții în naționala mare, a explicat într-un interviu acordat Gazetei în 2023 de ce a ales să-și petreacă ultimii ani ai carierei la AS Roma, acceptând deliberat statutul de „om de lot”, responsabil cu coeziunea din vestiar.

Lobby și-a încheiat cariera la AS Roma, club la care a fost legitimat timp de opt ani. Pe Olimpico, goalkeeper-ul n-a mai evoluat aproape deloc în ultimii ai înțelegerii, însă asta nu i-a împiedicat pe Capitolini să-i reînnoiască periodic contractul

La cinci ani de la retragere, Lobonț a vorbit despre statutul său și rolul pe care-l avea în vestiarul înțesat cu vedete al Romei.

Lecțiile lui Bogdan Lobonț pentru tinerii fotbaliști români » 3 sfaturi esențiale: „Pierzi asta, eu mi-am dat seama mai târziu”
DEZVĂLUIRI
Lecțiile lui Bogdan Lobonț pentru tinerii fotbaliști români » 3 sfaturi esențiale: „Pierzi asta, eu mi-am dat seama mai târziu”

Rolul lui Bogdan Lobonț în vestiarul lui AS Roma: „Era un consum extraordinar, aveam multe de gestionat”

„Nu era vorba de confort, toată lumea zicea: «Aaa, păi, ce, mă? Mie nu-mi convine să stau și eu să fiu al 3-lea portar la Roma?» Era un consum extraordinar, eu aveam multe de gestionat acolo. 

Spalletti, de exemplu, după un derby mă cheamă la el în birou și zice: «Vino aici!». «Mister, ce e? Care e problema?» Zice: «Tu știi cum e după un derby câștigat, ăștia toți visează cai verzi pe pereți. Am nevoie să le stai aici (n.r.arată la gât) pe toată durata antrenamentului, de nu-l lași pe unu’. Vezi că altfel nu mă iau de ei, mă iau de tine!»”, a povestit Lobonț. 

Amintirile lui Bogdan Lobonț de pe Olimpico: „Vorbeam cu Skorupski cu Google Translate, îl dădeam pe difuzor să audă”

Lobonț a scos la iveală un episod consumat în timp ce împărțea camera cu polonezul Łukasz Skorupski:

„La 38 de ani, mi-au oferit un contract pe încă doi ani! Eu, la 38 de ani, ce fac? Primul lucru vorbesc cu Di Francesco și-i spun: «Mister, nu te gândi că eu am semnat pe doi ani ca să-mi închid cariera comod și liniștit la Roma, să stau cu curul la căldură.

Eu vreau să mă bastonezi mai mult decât pe ceilalți, pentru că eu vreau să învăț, d-aia sunt aici. Aceeași chestie i-am spus-o și antrenorului de portari: «E în regulă, îți face onoare ceea ce zici, dar nu te antrenezi diferit față de cum îi antrenez pe ceilalți». 

Și fiecare zicea: «Tu trebuie să-mi gestionezi situația asta în cabină, să gestionezi situația cu jucătorii nou-veniți». 

Peripețiile trăite în Italia de un fotbalist român de clasă » Savuros: „Crezi că ăla vorbea engleză? Ne înțelegeam cu Google Translate, îl dădeam pe difuzor să audă”
Bogdan Lobonț și Salah / Sursă foto: Alessandro Carducci (vocegiallorossa.it)

Skorupski, polonezul, când a venit, cu cine l-au pus în cameră? Cu mine! Te gândești că eu vorbeam poloneză? Ăla vorbea engleză? Nu! Găsește soluții să-l crești, să te înțelegi cu el. Și vorbeam cu Skorupski cu Google Translate. Eu din italiană traduceam în poloneză, îi dădeam pe difuzor să audă. El din poloneză în italiană”, a rememorat Lobonț. 

Totti? Modest, foarte modest decât i-ar permite renumele. Modest și rușinos în unele situații. Țin minte, în SUAt, când aveam câte o zi liberă zicea: «Eu nu ies decât dacă iese Lobby». «Păi, de ce?». «Păi, tu vorbești engleză, poți să vorbești pentru mine».

- Bogdan Lobonț

VIDEO Profu' de Sport, episodul #14: emisiunea integrală cu Bogdan Lobonț

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Adio, Rapid! Horațiu Moldovan a primit o ofertă uriașă și e gata să părăsească România

FOTO A fost demarat proiectul „Loja legendelor” » Ionuț Lupescu, rol esențial în atragerea lui Mircea Lucescu lângă Dinamo

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează