GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MEDIA

liveVIDEO de la 20:00 » Ovidiu Ioanițoaia is now online! Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu" debutează azi cu un invitat de marcă

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2019 09:00

În această seară, de la ora 20:00, pe GSP.RO, directorul Gazetei Sporturilor vă așteaptă la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu".

Invitatul primei ediții este cel mai titrat antrenor român din toate timpurile, Mircea Lucescu.

5 martie 1995 rămâne un reper important pentru presa sportivă din România! Ovidiu Ioanițoaia începea emisiunea "Procesul etapei", la postul Canal 31, precursorul ProTV, una dintre cele mai de succes emisiuni sportive din România. După 8 ani, show-ul s-a mutat la Antena 1, sub numele de "Recursul etapei", continuând încă 10 sezoane!

La 24 de ani de la momentul debutului, Ovidiu Ioanițoaia revine pe sticlă! Dar de această dată pe ecranele calculatoarelor, ale telefoanelor mobile și ale tabletelor. O emisiune dinamică, cu cei mai importanți oameni din fotbalul românesc. De la Mircea Lucescu la Ion Țiriac, Adrian Mutu sau Simona Halep! Toți vor ajunge în lumina reflectoarelor față-n față cu directorul Gazetei Sporturilor.

Emisiunea se numește "Prietenii lui Ovidiu" și se va baza pe dialoguri ample cu personalități marcante din sportul românesc. Vor fi apariții săptămânale, în fiecare miercuri, de la ora 20:00, găzduite de ultramodernul studio video din redacția Gazetei.

liveVIDEO de la 20:00 » Ovidiu Ioanițoaia is now online! Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu

În această seară, primul invitat de marcă al emisiunii este Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român din toate timpurile! Acesta vine în studio să facă dezvăluiri în premieră! Despre cum un dinamovist pur-sânge a intrat în vestiarul FCSB și ce trofeul important cere Federației să îi treacă în palmares.

"În emisiune nu vor veni numai prieteni de-ai mei, vor veni și oameni din fenomen, să le zicem cunoștințe. Titlul emisiunii se potrivește însă perfect cu primul invitat, Mircea Lucescu! Este omul pe care-l cunosc de 50 de ani și pe care îl consider prieten. Invitații vor fi oameni foarte interesanți și voi căuta să aflu de la ei lucruri pe care nu le-au mai spus", spune Ioanițoaia. Ne vedem online! Diseară, la 20:00, pe GSP.ro!

"Ne-am cunoscut în Macaralei, acolo stăteam eu cu părinții, aveam un apartament de patru camere, iar Ovidiu s-a mutat din Sălăjan. În acea perioadă ne-am cunoscut, eram amândoi tineri, de aceeași vârstă, el intrase la Facultatea de Limbi Străine, la polonă... Atunci s-a legat prietenia"
Mircea Lucescu, antrenor

Reperele unei cariere de succes

  • 1945: pe 26 februarie se naște la Periș, în județul Ilfov, Traian Ovidiu Ioanițoaia. Părinții: mama Elena și tatăl Ovidiu
  • 1962: absolvă Liceul "Ion Maiorescu" din Giurgiu
  • 1965: ca student la Facultatea de Limbi Străine pleacă în Polonia la un schimb între universități
  • 1967: i se publică primul articol de sport, în decembrie, în ziarul "Sportul popular", despre juniorul de 17 ani Anghel Iordănescu
  • 1968: începe colaborarea cu ziarul "Sportul", unde lucrează timp de 4 ani. Primul articol îl semnează pe 9 ianuarie: "Este voleiul românesc în declin?"
  • 1972: decide să plece din România. Se stabilește pentru patru luni la Washington
  • 1974: ajunge la revista "Flacăra", sub conducerea poetului Adrian Păunescu
  • 1986: revine la ziarul "Sportul", unde scrie timp de 5 ani
  • 1990: prima participare la un Campionat Mondial, cel din Italia, în calitate de ziarist și ofițer de presă al echipei naționale a României
  • 1991: fondează ziarul "Sportul românesc", unde ocupă funcția de redactor-șef
  • 1997: în iulie creează un nou ziar, "ProSport", unde deține funcția de director general
  • 1998: înființează și moderează emisiunea "SportShow" la Radio ProFM
  • 2003: decide să plece împreună cu toată echipa redacțională de la ProSport și devine director general al Gazetei Sporturilor
  • 2009: devine realizatorul emisiunii "Tribuna Zero" la radio EuropaFM, singura emisiune sportivă a postului

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (4)
mioriticul
mioriticul  •  02 Octombrie 2019, 18:26
Postat de Mircea Ordean pe 02 Octombrie 2019, 17:41

Nu știu de ce am rămas cu ochii la informația "decide să plece din țară" (1972). În SUA. Iar peste doi ani se întoarce. Nu-l acuz de nimic, doar mă aflu surprins.

A fost surprins ca acolo nu funcționează fripturismul

107054686388652
Mircea Ordean  •  02 Octombrie 2019, 17:41

Nu știu de ce am rămas cu ochii la informația "decide să plece din țară" (1972). În SUA. Iar peste doi ani se întoarce. Nu-l acuz de nimic, doar mă aflu surprins.

anastasiu
anastasiu  •  02 Octombrie 2019, 19:12
Postat de Eugen Pan pe 02 Octombrie 2019, 11:03

un frustrat acest batran ***!forza STIINTA CRAIOVA!FORZA PITURCA!

De ce crezi ca e frustrat?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează