GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată nominalizații pentru martie 2024

Articol de , - Publicat luni, 01 aprilie 2024 14:28 / Actualizat luni, 01 aprilie 2024 18:31

După o nouă lună plină de fotbal, cu meciuri în Superligă, la echipa națională, dar și pe plan internațional, a venit momentul să-i alegem pe „Cei mai buni”.

Iar cum luna martie a ajuns la final, deschidem procedurile de fotbal pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”.

Jucătorul lunii martie 2024 - nominalizări

Pentru trofeul "Jucătorul lunii martie", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Alexandru Mitriță (U Craiova). Fotbalist de clasă, „leu” care mușcă din prima și bagă în fibrilații toate apărările adverse. Martie de poveste cu patru meciuri și patru goluri. A „mușcat” letal în două meciuri cu Rapid, apoi cu FCU Craiova și CFR Cluj. Liderul echipei, mâna războinică a vestiarului, iar evoluțiile senzaționale îl „aruncă” în lotul României pentru Euro 2024. Acum, mingea e în curtea selecționerului Iordănescu.
  • Ștefan Baiaram (U Craiova). „Zorro” din Bănie face ce face și se lipește la gol, ca timbrul de scrisoare. A marcat în derby-ul local cu FCU Craiova, a executat-o pe CFR Cluj în Gruia și și-a trecut numele pe tabelă și în meciul de care pe care cu Rapid, de pe „Oblemenco”. La cei 21 de ani, Baiaram a rămas cu picioarele pe pământ și e la un gol distanță de cel mai bun sezon al său în Bănie.
  • Albion Rrahmani (Rapid). Kosovarul trage echipa după el, dar nu poate de fiecare dată de unul singur. „Dublă” de senzație cu FCSB, pe Arena Națională, într-o nouă umilință istorică aplicată rivalilor bucureșteni, plus încă un gol cu Farul. Chiar dacă randamentul lui Rrahmani e unul bun, echipa a tras frâna de mână și are probleme serioase. Inclusiv titlul pare doar un vis frumos.
  • Florinel Coman (FCSB). „Tigrul” din Berceni se află la cel mai bun sezon din întreaga lui carieră de profesionist. Motorul echipei, jucătorul cu care începe primul 11 și fotbalistul care aleargă de mănâncă pământul pentru a pune mâna pe cel mai râvnit trofeu: titlul de campion al României. Chiar dacă are un gol cu Sepsi și-o pasă decisivă cu Farul, Coman rămâne motorul liderului.
  • Dennis Man (Parma). Cotat la 6,5 milioane de euro, Man visează cu ochii deschiși spre revenirea în elita fotbalului italian, iar anul acesta se pare că Parma nu mai are cum să rateze promovarea și să stea din nou la masa bogaților. În ultima lună, Dennis a marcat cu Brescia, apoi și-a trecut numele pe tabelă și în amicalul „tricolorilor” cu Irlanda de Nord.

Pe lista preliminară au mai fost: Joao Pedro (UTA Arad), Cristian Neguț (Hermannstadt), Adrian Șut (FCSB) și Louis Munteanu (Farul).

Antrenorul lunii martie 2024 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii martie", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Ivaylo Petev (U Craiova). Bulgarul a venit cu bagheta magică la Craiova, iar ultima lună e fără înfrângere pentru Știința lui Petev. Victorii cu FCU Craiova, CFR Cluj și Rapid, dar și încă un egal în sezonul regulat tot cu giuleștenii bucureșteni. Petev a dus echipa în spatele liderului FCSB, iar un titlu în Bănie ar însemna o adevărată „revoluție” alb-albastră, care ar paraliza orașul pentru o fiestă de zile mari.
  • Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj). Chiar dacă au ratat play-off-ul la mustață și acum au ajuns să lupte pentru salvarea de la retrogradare, mâna lui Ioan Ovidiu Sabău se vede la Cluj. Echipa e neînvinsă în ultima lună: victorii cu FC Botoșani în sezonul regulat, dar și în play-out, apoi două rezultate de egalitate cu FC Voluntari și UTA Arad.
  • Răzvan Lucescu (PAOK). Chiar dacă e pierdut derby-ul de lider cu Aris, trupa lui Răzvan Lucescu a scris istorie în martie, în cupele europene. După ce-au pierdut 0-2 la Zagreb în Conference League, PAOK a distrus-o pe Dinamo și i-a administrat o înfrângere umilitoare 5-1! Pe lângă performanța europeană, PAOK cu Lucescu mai are și victorie 3-2 cu Panathinaikos.

Pe lista preliminară au mai fost: Elias Charalambous (FCSB) și Dorinel Munteanu (Oțelul).

Cum vom alege "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii"

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
dandana
dandana  •  01 Aprilie 2024, 18:52

Mda! Este exact cum credeam. Probabil votează doar care știu fotbal, iar troli vorbesc când nu au ce face. Răzvan este pe departe cel mai bun antrenor, apoi la jucători fără dubii este Mitriță. Este un jucător magician care dacă este și ajutat poate face meciuri foarte bune. Doar ca la Craiova, bai nu prea are jucători să-l ajute. Fără dubii după el este Man și Coman. Cat despre Pettev bai parcă și-a revenit. A cam pus puțină mentalitate la Craiova, și poate face o surpriză. Oricum noi nu ne mai gândim la campionat cât farul este în play-of. Bai cum dracu ii domni a pe rapid, iar rapid ii bate pe fcsb de le sună apa în cap. Ciudat este campionatul romanesc

nusuntprost
nusuntprost  •  01 Aprilie 2024, 17:06

Eu mi-aș dori să faceți și o listă și să dați și un premiu pentru Trișorul sau Actorul lunii martie. Poate chiar și câteva premii pentru cel mai Brutalo jucător. Încercați pentru că sunteți ziariști Onești și cititorii vor să știe.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează