GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Fostul fotbalist Roberto Carlos, la 50 de ani - carieră de excepție și implicare recentă într-un proiect social media

Articol de GSP - Publicat joi, 21 martie 2024 15:56 / Actualizat joi, 21 martie 2024 15:56

Pentru că fotbalul este despre goluri, vedetele de pe teren sunt de obicei atacanții sau mijlocașii ofensivi. Iar uneori, portarii sunt adevărații eroi ai unor meciuri în care este vorba despre parade spectaculoase, penalty-uri apărate și alte intervenții spectaculoase. Mai puțin vizibili sunt însă fundașii, cei care au un rol atât de important în apărare.

Degeaba ofensiva excelează, dacă echipa încasează cu un gol mai mult ... Portarul are limitele sale firești, iar cele mai complicate misiuni, pe tot parcursul meciului, sunt pentru fundași. Aceștia ies mai rar în evidență prin intervenții foarte bune, dar orice greșeală a lor se poate transforma în gol marcat de echipa adversă.

Cel mai bun fundaș stânga din toate timpurile este considerat fostul fotbalist brazilian Roberto Carlos. Desigur acest statut ține nu doar de jocul său în apărare și la mijlocul terenului, ci și de pasele excelente spre atacanți și mai ales de golurile senzaționale reușite de la mare distanță.

Un fotbalist complet, ar fi concluzia - genul de fotbalist care se remarcă pe teren în toate pozițiile, își salvează echipa în apărare și ajunge să-și treacă uneori numele și pe lista marcatorilor. În fotbalul modern, acesta este profilul câștigător de fotbalist demn de statutul de vedetă!

Roberto Carlos da Silva Rocha a împlinit de curând vârsta de 50 de ani. Din această jumătate de secol de viață, legendarul fotbalist și-a petrecut o mare parte pe teren sau conectat oricum la lumea fotbalului. Interesant este că talentul său deosebit s-a evidențiat în ciuda înălțimii nu tocmai avantajoase pentru un fundaș: 1,68 metri.

Cele mai importante repere din cariera lui Roberto Carlos

Numele lui Roberto Carlos se leagă cel mai puternic de Echipa Națională de Fotbal a Braziliei și de clubul spaniol de fotbal Real Madrid. Alături de reprezentativa națională a jucat la trei turnee finale de Cupă Mondială, cu performanțe de top: câștigarea trofeului în anul 2002 și locul secund în anul 1998.

La "galactici", în La Liga, a evoluat 11 sezoane consecutive, după ce anterior a jucat la Palmeiras (Brazilia) și la Inter Milano (Italia). Cu Real Madrid, a câștigat de 4 ori campionatul, de trei ori UEFA Champions League și de două ori Cupa Intercontinentală. Cotidianul spaniol Marca l-a selectat în anul 2013 în "Cel mai bun unsprezece din istoria lui Real Madrid".

Roberto Carlos a jucat în total 820 de partide (din care 512 la Real Madrid) în care a marcat 101 goluri (din care 66 pentru "galactici"), în cariera de fotbalist profesionist. Înainte de a se retrage, a mai evoluat la Fenerbahçe (Turcia), Corinthians (Brazilia) și Anzhi Makhachkala (Rusia). Ulterior, a rămas aproape de lumea fotbalului, jucând inclusiv partide în scop caritabil. În anul 2019, a devenit ambasadorul global al programului social Football for Friendship.

De la fotbal, la apropiere de mediul online

Inclus de legendarul Pele în lista celor mai buni fotbaliști din toate timpurile, Roberto Carlos își merită pe deplin statutul de jucător - vedetă. De curând, Roberto Carlos s-a asociat cu compatriotul său Gilberto Silva, fostul jucător al lui Arsenal, pentru a lansa o rețea de social media cu un obiectiv deosebit: un proiect care va elimina hărțuirea în cadrul discuțiilor și postărilor.

Acest nou concept al rețelei sociale va permite fanilor și jucătorilor să își împărtășească impresii legate de lumea sportului. Conform lui Roberto Carlos, mesajele abuzive sau de instigare la ură nu vor fi acceptate pe această platformă, fiind eliminate automat cu ajutorul inteligenței artificiale (AI). Ineditul proiect a fost prezentat la finalul anului 2023 în cadrul târgului de tehnologie Websummit de la Lisabona.

Nu întâmplător, Roberto Carlos se numără printre puținele celebrități care au devenit personaje în jocuri dedicate la sloturi online. Compania Playtech i-a dedicat un joc de pacaneleonline denumit Roberto Carlos Sporting Legends. Astfel, brazilianul are o companie selectă în lumea divertismentului de online casino, alături de personalități din domeniul muzical și din cinematografie, reflectând notorietatea sa impresionantă.

Sursa foto canva.com

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează