GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RUSIA

„Alexei Navalny a fost ucis cu o tehnică KGB” » Dezvăluiri din închisoare despre moartea rivalului lui Vladimir Putin

Alexei Navalny/ foto Imago Images
Alexei Navalny/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 13:50 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 14:11

Vladimir Osechkin, un activist rus, a dezvăluit că Alexei Navalny a fost ucis în închisoare cu o tehnică KGB.

Pe 16 februarie, autoritățile ruse au anunțat că Alexei Navalny, pricipalul contestatar al lui Vladimir Putin, a murit în închisoarea din Siberia în care se afla, codamnat pentru trădare.

Descoperirea de ultimă oră făcută de americani: Simona Halep, aproape de lovitura de grație » Detaliul despre Quantum Nutrition dezvăluit recent
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Descoperirea de ultimă oră făcută de americani: Simona Halep, aproape de lovitura de grație » Detaliul despre Quantum Nutrition dezvăluit recent

La aproape o săptămână distanță au apărut primele informații despre modul în care a murit Navalny. Activistul Vladimir Osechkin a dezvăluit că, potrivit unei surse din închisoare, rivalul lui Putin a fost ucis cu o metodă clasică a KGB, cu o lovitură de pumn în piept. Mai mult, înainte să fie ucis, Navalny ar fi fost ținut în ger, pentru a-i slăbi organismul.

„Alexei Navalny a fost ucis cu o tehnică KGB”

„Navalny a fost ucis cu o tehnică KGB. E o metodă veche a forțelor speciale. Aceasta presupune uciderea cu o lovitură de pumn în inimă, e ceva marca KGB.

Cred că, înainte de asta, i-au distrus organismul tinând-ul în frig pentru o perioadă lungă de timp, pentru a-i scădea circulația sângelui la nivel minim.Apoi, devine ușor de omorât, se întâmplă în câteva secunde, dacă agentul e unul experimentat”, a declarat Vladimir Osechkin, citat de New York Post.

Alexei Navalny a acuzat grave deturnări de fonduri la Campionatul Mondial din 2018

Liderul opoziției ruse a purtat în ultimul deceniu, pe toate fronturile, o persistentă campanie anti-Putin. Printre reproșurile aduse președintelui Rusiei s-au numărat și aspecte legate de organizarea Campionatului Mondial din 2018, ultima competiție sportivă majoră găzduită de Federația Rusă.

În vara lui 2018, imediat după ce „Sbornaia” își câștiga meciul inaugural de la Cupa Mondială, 5-0 în fața Arabiei Saudite, Navalny a captat atenția opiniei publice în urma unor declarații făcute într-o transmisiune video, în care ridica semne de întrebare cu privire la sumele imense cheltuite de Rusia pentru organizarea Mondialului.

„E grozav că Rusia găzduiește acest festival al fotbalului, dar nu înțeleg de ce a trebuit să ne coste pe tine și pe mine 14 miliarde de dolari”. Țara gazdă ar fi alocat pentru acel Mondial un buget de 13,2 miliarde dolari, a scris presa internațională.

„Mi-aș fi dorit ca această Cupă Mondială să se desfășoare pe o sumă rezonabilă de bani”, mai spunea Navalny atunci, adăugând: „Și nu văd o problemă să mă bucur de victoria Rusiei și în același timp să fiu revoltat de corupție

Navalny a indicat la acel moment numele mai multor oligarhi care ar fi fost implicați în construcția de aeroporturi și stadioane, el referindu-se, concret, la frații Boris și Arkadi Rotenberg, precum și la Ghenadi Timchenko, unul dintre apropiații lui Putin din acea perioadă.

„Frații Rotenberg și Timchenko au câștigat zeci de miliarde de ruble. Când spun câștigate, ar trebui să înțelegeți că sunt furate. Înțelegem foarte bine... Acești oameni s-au îmbogățit fantastic în urma Mondialului din 2018”, spunea Navalny, conform Radio Free Europe.

Citește și:

Rusoaica Daria Kasatkina nu se mai teme! Gestul făcut după moartea lui Alexei Navalny
RUSIA
Rusoaica Daria Kasatkina nu se mai teme! Gestul făcut după moartea lui Alexei Navalny
Minut de reculegere la FCU Craiova - CFR Cluj pentru Alexei Navalny » Mesajul lui Adrian Mititelu
FCU Craiova - CFR Cluj
Minut de reculegere la FCU Craiova - CFR Cluj pentru Alexei Navalny » Mesajul lui Adrian Mititelu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
lulu
lulu  •  22 Februarie 2024, 15:01

Cred că K.G.B-ul a avut acces la Chuck Norris.

terra.nova
terra.nova  •  22 Februarie 2024, 14:17

"Prietenii" lui Hillary cum si-au gasit sfarsitul?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează