GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DERAPAJ

UPDATE Fiul lui Laurențiu Reghecampf, derapaj antisemit înfiorător: „Israelul merită băgat într-o cameră și pornit dușul” » Reacția antrenorului

Luca Reghecampf, fiul cel mare al antrenorului Universității Craiova / Sursă foto: Facebook
Luca Reghecampf, fiul cel mare al antrenorului Universității Craiova / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 18:21 / Actualizat joi, 24 august 2023 18:22

Luca Reghecampf, fiul cel mare al antrenorului Universității Craiova, e acuzat de antisemitism! Zilele trecute, acesta ar fi fost protagonistul unui derapaj antisemit revoltător. Reghe jr. a apelat, pare-se, la un comentariu reprobabil după un episod sângeros petrecut în teatrul de război din Cisiordania. 

Sâmbătă, doi civili israelieni, tată și fiu, au fost uciși de un suspect palestinian în Cisiordania ocupată, un eveniment care a dus la escaladarea conflictului existent în zonă în ultimele luni. Crima respectivă a fost cea care a declanșat comentariul oribil scris de Luca Reghecampf.

Fiul lui Laurențiu Reghecampf, derapaj antisemit revoltător

Conform site-ului algemeiner.com, fiul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf ar sta în spatele unui comentariu antisemit deosebit de grav publicat de pe contul său de Instagram, închis între timp.

„Luca Reghecampf, al cărui tată este antrenorul de fotbal Laurenţiu Reghecampf, de la Universitatea Craiova, a comentat la o postare a site-ului de ştiri Londra Middle East Eye, despre atacul mortal care a avut loc sâmbătă, în Cisiordania.

Fiul lui Laurențiu Reghecampf, derapaj antisemit înfiorător: „Israelul merită băgat într-o cameră și pornit dușul” » Reacția antrenorului
Comentariul reprobabil al fiului lui Regehecampf

Doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost împuşcaţi de la o mică distanţă, la o spălătorie auto din satul palestinian Huwara. Ca răspuns pentru un utilizator de Instagram, Luca a scris: «Singurul lucru pe care Israelul îl merită este să fie pus într-o cameră şi pornit duşul». Acesta a adăugat şi o faţă zâmbitoare la finalul comentariului”, notează sursa citată. 

Și pagina de Twitter „StopAntisemtisim”, o importantă platformă de supraveghere americană, a luat act de comentariul fiului lui Reghecampf. Organizația s-a declarat „dezgustată” de remarca total deplasată a băiatului lui Reghe.

Reacția lui Laurențiu Reghecampf

Laurențiu Reghecampf a transmis un comunicat pentru GSP.ro. 

1. Nu am avut cunoșțință și nu încurajez în absolut niciun mod transmiterea în spatiul public a unor astfel de afirmatii care sunt nu numai profund jignitoare la adresa unui intreg popor, dar sunt si de natura sa creeze amintiri extrem de dureroase pentru toti cei care au trecut prin cosmarul Holocaustului. 

2. Desi fiul meu este major si pe deplin responsabil pentru absolut toate faptele sale, am luat legatura cu el in cursul zilei de astazi si i-am explicat gravitate unei astfel de afirmatii precum si consecintele chiar si legale pe care le presupune diseminarea in spatiul public a unei astfel de afirmatii. 

3. Cred ca in urma discutiei purtate, acesta a inteles semnificatia profund negativa a afirmatiei sale si isi cere scuze sincer pentru toate efectele negative ale acesteia. 

4. Recunosc ca am fost absolut surprins de mesajul transmis de fiul meu major in spatiul public, cu atat mai mult cu cat nasul lui de botez este un cetatean israelian, de religie mozaica, care i-a povestit, in mai multe randuri, impactul ororilor Holocaustului asupra poporului evreu. In calitate de parinte, nu pot decat sa imi cer cele mai sincere scuze oricarei persoane care s-a simtit jignita de aceasta afirmatie a fiului meu major, Luca.
- comunicatul emis de Laurențiu Reghecampf

Cisiordania, atacată masiv cu drone de Israel în iulie

De aproape un an, raidurile armatei israeliene în oraşe palestiniene precum Jenin au devenit o rutină, în contextul în care au avut loc numeroase atacuri comise de militanţi palestinieni contra soldaţilor israelieni şi coloniştilor evrei din Cisiordania, scriu jurnaliștii de la Libertatea.

La începutul lui iulie, forțele israeliene au lovit cu drone orașul Jenin, „placa turnantă a terorismului”, în cadrul uneia dintre cele mai mari incursiuni din Cisiordania din ultimii 20 de ani, mai scrie sursa citată.

Luca Reghecampf, răsfățat de părinți la majorat, plus o relație cu o fostă gimnastă 

Băiatul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf, Luca, în vârstă de 21 de ani, provine din prima căsătorie a tehnicianului, cea cu Mariana Pfeiffer. În 2020, cu ocazia aniversării majoratului, Reghe i-a dăruit fiului său o mașină nou-nouță, o Toyota Land Cruiser cu un preț de catalog de 67.000 de euro. 

În trecut, presa a scris despre idila pe care Luca a avut-o cu fosta gimnastă Asiana Peng.

Citește și alte știri de actualitate:

Poate risca FCSB excluderea din Europa? Autodenunțul lui Gigi, că a pariat pe un meci european, încalcă Articolul 12 din Regulamentul Disciplinar UEFA! Becali spune acum că nu a pariat

VIDEO Scandal de proporții la US Open » Un nume cunoscut, aproape să fie luat la bătaie în tribune: „Aici e New York, nu nenorocita de Serbia!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (76)
boierasul
boierasul  •  25 August 2023, 06:51
Postat de jean_valjean pe 24 August 2023, 19:08

Cand va aud...! Deci mor pe astia care au o parere foarte proasta despre Romania,crezand ca in alte tari sunt numai oameni bine crescuti,civilizati, condusi de parlamentari corecti si care vor doar binele tarii ! Afla ca Romania este mic copil in comparatie cu alte tari,privind infractionalitatea , abuzuri,violuri,rasism,droguri, trafic de carne vie,arme..etc ! In Germania,modelul civilizatiei, stii ca este aproape cea mai mare debandada din europa ? Stii ca in Germania este cel mai mare grup infractional, rasist, din europa ? Format aproape 100% din germani ...„Hell's Angels” ! Deci..laso moale, daca nu ai depasit orasul natal si crezi ca in vest e numai lapte si miere !

Amice, greșești grav și omiți niște amănunte.1- În Germania nu am văzut bombardieri pe stradă sau oriunde care să se bată cu poliția. 2-criminalitatea este în creștere oriunde în lume, iar Germania este o țară mare, cu mulți imigranți. Majoritatea infracțiunilor sunt săvârșite de imigranți. 3- despre mișcările" nazi", da ele există, dar este un răspuns la politica irationala dusă de guvernele germane în ultimii 15 ani.

boierasul
boierasul  •  25 August 2023, 06:43
Postat de TheWizardOfOz pe 24 August 2023, 21:36

Mă confunzi, prietene. Eu nu mai trăiesc în România de 20 de ani.

Și atunci de ce te agiți ca un Pepsi?? Și eu sunt plecat de peste 20 de ani, și când vad articole cu ce se întâmplă în spitale, scoli etc, nici nu mă interesează

contrabas3
contrabas3  •  24 August 2023, 23:04

Poate ajunge juniorul prost și ignorant pe un “no flight list”. Un click într-un computer rezolvă asta - nu ar fi primul (cu gândire de criminal în serie), care să fie pedepsit de autorități pentru afirmații de genul acesta!

Vezi toate comentariile (76)
Comentează