GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  PROCES

Din Italia, Mario Iorgulescu reclamă la CCR că i se încalcă drepturi în procesul de omor! Ce acuză

Mario Iorgulescu, alături de tatăl său, Gino Iorgulescu
Mario Iorgulescu, alături de tatăl său, Gino Iorgulescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 martie 2021 12:05 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 12:34

Mario Iorgulescu, trimis în judecată după ce în septembrie 2019 a cauzat un accident mortal, fiind drogat la volan, a sesizat Curtea Constituțională a României, reclamând că i se încalcă drepturile.

În finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.

Acum, fiul lui Gino Iorgulescu a reclamat la CCR că, prin percheziţia computerului de bord al maşinii i se încalcă drepturi din Constituţie (accesul liber la justiţie, dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, dar şi secretul corespondenţei), dar şi dreptul la un proces echitabil, scrie Libertatea

Mario Iorgulescu vrea să fie judecat pentru ucidere din culpă

Fiul șefului LPF a cerut să fie judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor, și susține că actuala formulare din Codul de Procedură Penală îi încalcă dreptul la apărare, dreptul la o cale de atac eficientă și dreptul la un proces echitabil, notează sursa citată.

Uciderea din culpă se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, în timp ce pentru omor pedeapsa e de la 10 la 20 de ani de închisoare. 

Mario Iorgulescu, accident mortal după ce a consumat alcool și cocaină

Iorgulescu jr. a produs un accident grav de circulație, soldat cu decesul unei persoane. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.

Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a comis un accident grav pe 8 septembrie 2019, soldat cu moartea unui alt tânăr, după ce a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea, evaluat la 300.000 de euro. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani. 

Cronologia cazului Mario Iorgulescu

  • 8 septembrie 2019: Mario Iorgulescu a produs un grav accident de circulație pe Şoseaua Chitilei în care şi-a pierdut viaţa un tânăr de 24 de ani. Iorgulescu conducea un Aston Martin model DBS și în coliziune frontală avea 143 km/h.
  • 8 septembrie: Fiul șefului LPF a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias București, Secția ATI. Organele de urmărire penală s-au deplasat la spital pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale și a acuzațiilor.
  • 11 septembrie: Au venit rezultatele analizelor toxicologice, iar Mario a ieșit pozitiv la testul pentru consumul de cocaină. În plus, o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la momentul primei prelevări a mostrelor biologice şi de 1,76 g/l alcool pur în sânge la momentul celei de-a doua prelevări.
  • 19 septembrie: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Iorgulescu Gino-Mario sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  • 23 septembrie: Suspectul fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până la data de 07 octombrie, când a fost externat și preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia.
  • 2 octombrie: A fost emis un ordin european de anchetă, activitatea fiind dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și fiind finalizată de autorităţile judiciare italiene la data de 23 octombrie.
  • 31 octombrie: Mario Iorgulescu este internat la o altă clinică din Italia, unde se află și în prezent.
  • 20 decembrie: A fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva lui Iorgulescu jr. pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale.
  • 21 decembrie: Mario Iorgulescu nu s-a prezentat în fața achetatorilor, atunci când a fost citat. Fiul șefului Ligii, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activitățile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internațională.
  • 23 ianuarie 2020: A fost schimbată încadrarea juridică a faptelor, din infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • 23 ianuarie: A fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea lui Mario Iorgulescu, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12 februarie 2020.
  • 17 februarie: A fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • 5 martie: Tribunalul București a decis arestarea în lipsă a lui Mario Iorgulescu. Acesta poate face apel la decizia judecătorilor.
  • 14 agusut 2020: Parchetul de pe lângă Tribunalul București a hotărât trimiterea în judecată a lui Mario Iorgulescu

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Rădoi are un favorit pentru postul de portar! Selecționerul e sfătuit să își schimbe decizia

EXCLUSIV VIDEO „Pregătește-l să se lase!” Dezvăluiri tulburătoare despre cel mai dificil moment din cariera lui Alex Chipciu + previziunea sumbră a unui medic american

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (64)
Ciprian_Birtea
Ciprian_Birtea  •  24 Mai 2022, 14:44

Ce drepturi se încalcă prin percheziția computerului de bord? *** Computerul de bord a fost verificat de poliție pentru a vedea ce s-a întâmplat înaintea și în momentul producerii accidentului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

921656244839882
Costel Enia  •  09 Aprilie 2021, 14:20

Cata nesimțire! Ce drepturi mai vrea? Avea dreptul să umble beat si drogat pe autostrăzi? Avea dreptul să nenoroceasca familii? Acum are tot dreptul să stea la ,,mititica" ff multi ani. Avea si dreptul să lovească , să sechestreze si sa lipsească de libertate un cetățean? Da cate drepturi crede că avea beizadeaua asta? Si cine ai dădea dreptul asta? Mămica si tăticul lui corupt? Bineînțeles că nu se va face nimik! Cat timp aceasta cloaca de parlamentari se vor învârti mereu la putere( de peste 30 ani) sigur că nu se va schimba nimic. Sistemul nostru e rușinos. Credeați că avem aceleași drepturi? Va păcăliți . Drepturile cele mai mari le au corupții, apoi interlopii!! De fapt , toți cei ce acționează împotriva legii dar sânt plini de bani, au drepturi multe! Mult mai multe decât un cetățean oarecare si fara bani. Au si mai cer! Nesimtitii.

ray51
ray51  •  29 Martie 2021, 11:13

Sunt extrem de mahnit de MEGACORUPTIA justitiei din Romania. Acesti indivizi facuti la facultati particulare de drept, ne insulta si ne batjocoresc zi de zi. Nu cunosc fenomenul justitiar. Nu au cunostinte stabile si profunde. Sunt 'ragalii' aduse de vremuri si cocotate pe jilturile intangibile ale Justitiei romane. Rusinos si scandalos. Aici trebuie facute schimbari profunde. Dar cu cine???

Vezi toate comentariile (64)
Comentează