GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

LIVE Război în Ucraina, ziua 49 » Rusia susține că 1.000 de soldați ucraineni s-au predat în Mariupol » Cum a reacționat Ucraina

foto: Imago
foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 14:24 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 16:50

Războiul din Ucraina continuă, la 49 de zile de la primele atacuri lansate de Rusia, mai multe explozii fiind înregistrate în regiunea Poltava.

Rusia susține că peste 1.000 de soldați ucraineni s-au predat. Oamenii lui Zelenski neagă

Potrivit presei internaționale, armata rusă susține că 1.026 de militari din marina ucraineană s-au predat în orașul Mariupol.

„În orașul Mariupol au depus armele și s-au predat 1.026 de militari din Brigada 36 din Infanteria Marină”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia.

De partea cealaltă, Ucraina neagă. Ministrul Apărării din Ucraina a precizat că „nu are informații” cu privire la cei 1.026 de soldați despre care Rusia spune că s-au predat.

Fanii Barcelonei luptă în Ucraina împotriva Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenki, a chemat în Armată toți bărbații între 18 și 60 de ani, iar printre cei care luptă acum se numără foști sau actuali sportivi, dar și o bună parte a fanilor.

Printre ei se numără și fanii Barcelonei din Kiev, care au rămas în țară pentru a înfrunta armata rusă. Membrii fan clubului din Kiev, fondat în 2017, au renunțat la deplasarea în Spania, pentru a vedea Real Madrid – Barcelona, și au rămas să lupte pentru Ucraina.

În plus, fanii au făcut și o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta armata.

„Ucraina duce o lupta împotriva trupelor rusești. Dușmanul distruge orașe și omoară civili într-un oraș european. Toți membrii din Fan Club Barça Kiev își apără pământul, familiile și valorile democrației și civiliației”, scriu suporterii Barcelonei într-un comunicat, potrivi As.

Zelenski, propunere pentru Putin

Volodimir Zelenski i-a propus lui Putin un schimb de prizonieri.

„Îi propun Federației Ruse să i-l dăm pe acest domn (n. r- Victor Medvedchuk) în schimbul băieților și fetelor noastre care se află în captivitate în Rusia”, a fost mesajul președintelui Ucrainei.

Ucraina l-a capturat pe Victor Medvedchuk, prietenul lui Putin

Război în Ucraina, ziua 49 » Rusia susține că 1.000 de soldați ucraineni s-au predat în Mariupol » Cum a reacționat Ucraina
Victor Medvedchuk

Volodimir Zelensky a anunțat că trupele ucrainene l-au capturat pe Victor Medvedchuk, în timp ce acesta încerca să părăsească țara.

E ceva simbolic în faptul că domul Medvedchuk a fost reținut de „Ziua Cosmonauților”. Se ascundea de 48 de zile și a decis, într-un final, să fugă din țară.  

Pentru acest „astronaut”- cuvânt folosit într-un sens negativ -  expresia „Să mergem” nu a funcționat.

Mi se pare cinic din partea lui să folosească camuflajul militar. A încercat să se deghizeze. Ce „soldat”, ce „patriot”... Având în vedere că Medvedchuk s-a îmbrăcat într-o uniformă militară, i se vor aplica regulile din timpul războiului
 – Volodimir Zelenski

Politicianul ucrainean era arestat la domiciliu din 2021 și a fost dat dispărut la începutul războiului. În vârstă de 67 de ani, Medvedchuk este un apropiat al lui Vladimir Putin, președintele Rusiei. Acesta a fost acuzat de trădare, de faptul că lucrezi pentru liderul de la Kremlin, că are afaceri în Crimeea (regiune anexată de Rusia în 2014) și că susținut autonomia regiunii Donbas. 

Mai mult, acesta s-a întâlnit de mai multe ori cu Putin, la Mosova, acesta fiind chiar nașul fiicei lui Medvedchuk.

Orașul Mihorod, lovit de rachete

Dmytro Lunin, șeful administrației militare din Poltava, a anunțat că trupele ruse au bombardat de două ori orașul Mirhorod.

Joe Biden îl acuză pe Putin de genocid

Joe Biden, președintele SUA, a avut un discrus dur la adresa lui Vladimir Putin.

„Bugetul familiei voastre, capacitatea de a face plinul la mașină, nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de un dictator care declară război şi comite un genocid la celălalt capăt al lumii. Invadarea Ucrainei de către Putin a dus la creşterea preţurilor la benzină şi la alimente în întreaga lume.

Da, am spus că este un genocid pentru că devine din ce în ce mai clar că Putin încearcă să șteargă chiar și ideea de a fi ucrainean”, a spus Biden, potrivit Libertatea. 

Citește și: 

Vladimir Klitschko, îngrozit de ororile comise de ruși în Ucraina: „Au legat oameni înainte de a-i ucide, inclusiv copii. Este un genocid”

Garry Kasparov vrea să schimbe drapelul Rusiei: „Mă implic personal! Să nu mai rămână nicio urmă de sânge” » Cum ar arăta steagul

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (23)
10215303432809707
Gb Alessandro  •  13 Aprilie 2022, 22:58
Postat de hristo55 pe 13 Aprilie 2022, 16:40

nu e adevarat, au declarat peste 1300.

Nu este adevărat ce spui tu. Nu au confirmat nici unul. Nu au confirmat pierderile de logistică, nu au confirmat pierderile de armament. Pe langa siteuri din Romania mai citesc și cele din Italia și Franța. Și nu au raportat nimic din pierderile lor. Dau doar numere legat de pierderile rușilor și a civililor.

boierasul
boierasul  •  13 Aprilie 2022, 21:40
Postat de emil1986 pe 13 Aprilie 2022, 21:18

Cine mai dusmanii??? Cei de la AUR??? Rusofilii de la AUR???? Cat esti de prost!!!! Prost de puti!!!!

Taci *** de troll penibil cu 7 conturi)) Tu nu vezi ca te repeți ca un patefon stricat??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  13 Aprilie 2022, 21:18
Postat de boierasul pe 13 Aprilie 2022, 16:31

Țin cu România! Nu este războiul nostru, noi avem dușmanul în parlamentul tarii))

Cine mai dusmanii??? Cei de la AUR??? Rusofilii de la AUR???? Cat esti de prost!!!! Prost de puti!!!!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează