INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

UEFA cere intervenția guvernelor contra rasismului: „Niciodată nu e suficient” + Megan Rapinoe a găsit vinovatul: Donald Trump

Aleksander Ceferin, în plină desfășurare a anchetei în „cazul Colțescu”
Aleksander Ceferin, în plină desfășurare a anchetei în „cazul Colțescu”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 15:43 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 18:12

UEFA a lansat un documentar în care o serie de nume mari din fotbal vorbesc despre problemele de pe glob, atât în acest sport, cât și în societate. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că forul continental luptă împotriva rasismului, dar cere și sprijinul guvernelor. 

„UEFA face multe, dar niciodată nu e suficient. Avem o problemă cu unele guverne, deoarece acestea nu au o problemă cu discriminarea”, a spus Aleksander Ceferin. Reflectând și asupra abuzului de anul trecut din Bulgaria, asupra jucătorilor Angliei, Ceferin a adăugat: „A fost o situație teribilă în acel meci. Idioții folosesc meciuri de fotbal pentru a promova o ideologie idioată. Trebuie să facem tot ce putem pentru a opri acest lucru”.

„Înainte de Donald Trump era inacceptabil să spui lucruri rasiste”

Megan Rapinoe, jucătoarea americană de fotbal, a vorbit despre rasismul de pe glob și despre cum a fost tot mai vizibil în ultima perioadă: „Vedem o creștere a extremismului de dreapta în întreaga lume. Oferă entuziasm oamenilor care gândesc ca ei și își spun: «Oh, nu sunt singurul care simte așa». Înainte de Donald Trump era mult mai inacceptabil să spui în mod flagrant lucruri rasiste. Oamenii se simt acum împuterniciți să spună și aceste lucruri”.

GALA GSP 2020 // Show special: Gazeta a decernat Superlativele anului 2020 și a premiat 5 Legende

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Dezvăluiri uluitoare despre Maradona: „Și la 30% pregătit fizic, Diego era superior oricărui alt fotbalist. Era un animal de competiție!”

Zlatan Ibrahimovic, dezvăluiri de impact din perioada în care a fost infectat cu COVID-19: „Vorbeam singur, am ajuns să le dau nume pereților”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (11)
prolificul
prolificul  •  25 Decembrie 2020, 20:37
Postat de codrut96 pe 25 Decembrie 2020, 16:39

Inainte de Trump nu exista rasismul :))) atata manipulare. Incredibil. Partea trista e ca foarte multi se lasa condusi fara sa gandeasca

Media din Romania e total pro Biden si impotriva Presedintelui Trump deci nu e nicio surpriza,singurii care spun adevarul si arata realitatea e canalul tv NASUL si absolut corect in emisiunea de la ora 8 seara..Nasul Special,ca unul care locuieste in USA si care urmareste foarte atent ceea ce se petrece dupa alegerile din 3 Nov care au fost fraudate clar,Main stream media de aici e plina de stiri false si una dintre ele este ca Trump este rasist ceea ce este total neadevarat,singurele canale tv de interes si care prezinta totul real sunt:One American News,News Media si Fox News plus multe alte mici posturi locale tv din statele republicane,Concluzia:e o intreaga campanie de denigrare a Presedintelui Trump de catre Main Stream Media si marea surpriza va fi in data de 6 ianuarie cand va avea loc validarea de catre Congres a alegerilor pentru Presedinte... Biden cel mai mare mincinos or Trump? Democratii si cei care inca mai cred in ei vor avea mari surprize!!

romulus65
romulus65  •  25 Decembrie 2020, 16:50

Da, sigur, inainte de Trump in SUA societatea era aproape imaculata. A venit Trump, omul cel rau, si a maculat-o.

cneius
cneius  •  25 Decembrie 2020, 17:14

Nu se va opri niciodata, e uman chiar daca nu le convine unora. Trebuie sa treci mai departe, asta e viata, nu sa te agati de orice timpenie cum face lumea in ziua de azi.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează