INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Andrei Rațiu, dorit de formația care l-a crescut » Rayo Vallecano cere o sumă uriașă!

Andrei Rațiu, sursa: Getty Images
Andrei Rațiu, sursa: Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 15:45 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 16:37

Andrei Rațiu (25 de ani) evoluează pentru Rayo Vallecano, dar fundașul român este mai mult rezervă în La Liga și ia în considerare o schimbare de echipă.

Rayo l-a achiziționat de la Huesca în vara anului trecut pentru 500.000 de euro, însă fundașul a prins foarte puține minute sub comanda antrenorului Francisco Rodriguez.

Mărturie șocantă de la un episod brutal din Liga 1: „Mi-a fost frică să nu-l omoare pe teren”
GSP LIVE
Mărturie șocantă de la un episod brutal din Liga 1: „Mi-a fost frică să nu-l omoare pe teren”

Andrei Rațiu, dorit de Villarreal, clubul unde s-a format

Jucătorul român este dorit de Villarreal, precizează ProSport, dar Vallecano nu este dispusă să renunțe atât de ușor la el.

Rațiu este rezervă și în partida pe care Vallecano o dispută astăzi cu Las Palmas, din La Liga. El a fost crescut de Villarreal, club unde a petrecut 11 sezoane, dar nu a apucat să debuteze în La Liga pentru „Submarinul Galben”. El a fost împrumutat la Den Haag și Huesca, înainte de a fi cumpărat definitiv de echipa spaniolă.

Fundașul dreapta a fost un jucător important pentru naționala României în preliminariile EURO 2024, iar evoluțiile sale au atras atenția echipelor din La Liga. Rațiu a debutat pentru Vallecano într-un meci cu Real Madrid și a impresionat prin evoluția sa, dar antrenorul Francisco l-a folosit extrem de puțin ulterior.

Suma cerută de Rayo Vallecano pentru Rațiu

Jucătorul a fost crescut de „Submarinul Galben” din 2010 până în 2020, iar acum spaniolii vor să-l readucă pentru a-și betona flancul drept. Totuși, va fi destul de greu pentru orice echipă să achite suma cerută de Vallecano, care variază între 5 și 7 milioane de euro, menționează sursa citată.

Transferul lui Rațiu la Vallecano a fost destul de complicat, întrucât Huesca, pentru care Rațiu a jucat din 2021, și Villareal, primul său club, dețineau câte 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului și fiecare a avut un cuvânt de spus la masa negocierilor.

În cele din urmă, clubul din Vallecas, o suburbie a Madridului, a preluat partea celor de la Huesca, pentru suma de 500.0000 de euro, și-l deține pe Rațiu în coproprietate cu Villarreal. Fundașul dreapta a debutat în septembrie 2021 la prima reprezentativă a României

1,5 milioane de euroeste cota lui Andrei Rațiu, potrivit Transfermarkt.

VIDEO. Andrei Rațiu, despre copilărie și cum a început fotbalul în Spania

Citește și alte știri:

Corriere dello Sport despre revenirea lui Pușcaș la Bari: „Antrenorul l-a ales pentru calitățile tehnice, dar și pentru experiența și mentalitatea de învingător”

Bayern Munchen negociază pentru aducerea unui fotbalist de la PSG

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează