INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

7-0 în Serie A! » Rușine istorică pentru echipa lui Răzvan Marin

AS Roma a „zdrobit-o” pe Empoli, 7-0 / Sursă foto: Imago Images
AS Roma a „zdrobit-o” pe Empoli, 7-0 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2023 23:45 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 00:19

AS Roma a „spart gheața” în noul sezon și a făcut-o de o manieră impresionantă. Formația antrenată de Jose Mourinho a „zdrobit-o” pe Empoli, pe Olimpico, scor 7-0. Răzvan Marin a fost rezervă neutilizată.

Roma lui Mourinho nu cunoscuse gustul victoriei până în etapa a patra, însă a bifat primul succes stagional în fața propriilor fani, contra lui Empoli, formația la care Răzvan Marin a rămas pe bancă tot meciul. 

Formația „capitolini” și-a refăcut golaverajul și a înscris de șapte ori în poarta albanezului Etrit Berisha, într-o victorie care merge direct în statisticile celor două echipe. 

Gazdele conduceau cu 2-0 încă din minutul 8, după reușitele lui Dybala și Renato Sanches. Scorul a căpătat proporții în minutul 35, când Grassi și-a înscris în proprie poartă. Partida a curs într-o singură direcție, iar Empoli s-a prăbușit complet în repriza a doua. 

Argentinianul Dybala a făcut „dubla”, iar pe lista marcatorilor au mai apărut și Cristante, vedeta Lukaku și Gianluca Mancini. 

Empoli, cea mai dură înfrângere din istoria A

Roma n-a fost deloc departe de cel mai clar succes înregistrat în istoria clubului. În sezonul 1929-1930, romanii o învingeau pe Cremonese cu 9-0! 

Alte victorii la scor-fluviu din istoria Romei: 8-0 cu Napoli, în sezonul 58-59 și 8-0 cu Padova, tot în ediția 1929-1930 din „Il Calcio”.

În ceea ce o privește pe Empoli, e cel mai sever eșec din toate timpurile în prima ligă! „Gli Azzurri” mai pierduseră cu 0-7, însă în Serie B, în sezonul 1948-1949, în fața celor de la Delfino Pescara.

Citește și alte știri din Serie A:

Echipa unui român e „revelația” startului de sezon în Serie A » Neînvinsă în primele 4 etape

Antrenorul lui AC Milan, furios! » Nu vrea să le prezinte scuze fanilor, după 1-5 în derby-ul cu Inter: „Ce, am pierdut intenționat?!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează