INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

AVANCRONICA ETAPEI #33 Borussia Dortmund și VfB Stuttgart , „arbitri” la polii fierbinți ai clasamentului

VfB Stuttgart a învins-o etapa trecută pe Bayern / Foto: Imago
VfB Stuttgart a învins-o etapa trecută pe Bayern / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2024 16:24 / Actualizat vineri, 10 mai 2024 17:29

Hotărâtă să-i ia fața lui Bayern în duelul pentru locul 2, VfB Stuttgart i-ar putea pune o piedică lui Augsburg în bătălia pentru Conference League. Dortmund este oaspetele lui Mainz 05, care încearcă să scape de baraj.

Programul complet al etapei #33 din Bundesliga

Bundesliga și-a desemnat deja nou campioană, Bayer Leverkusen, și ambasadoarele în Liga Campionilor, unde va merge alături de Bayern, VfB Stuttgart, RB Leipzig și Borussia Dortmund. Astfel că miza în ultimele două etape o reprezintă locurile care asigură prezența în celelalte competiții ale Europei, precum și lupta pentru evitarea barajului.

Duel cu cuțitele pe masă în Augsburg - VfB Stuttgart

Augsburg trebuie neapărat să câștige duelul cu VfB Stuttgart, pentru a rămâne cu șanse în cursa pentru locul 7, ocupat în prezent de SC Freiburg, poziție ce asigură prezența în Conference League. VfB, la rându-i, vizează titlul de vicecampioană, pe care și-l dispută cu Bayern.

Gazdele vin cu moralul la pământ, după ce etapa trecută au pierdut la Dortmund cu 5-1. De partea cealaltă, șvabii s-au înscris din nou pe un trend pozitiv: 3-1 împotriva campioanei precedentelor 11 ediții, runda trecută.

SC Freiburg joacă o carte mare contra lui Heidenheim

Pentru Freiburg, locul 7, o victorie împotriva lui Heidenheim este un „must”. E 4 puncte de poziția a 6-a, ce garantează prezența în Europa League, și poate profita ca să se apropie amenințător de faptul că ocupanta ei, Eintracht Frankfurt, are o deplasare dificilă la Monchengladbach.

Chiar dacă Eintracht nu se împiedică, cele trei puncte ar ajuta-o să-și păstreze poziția actuală, la care mai atentează Hoffenheim, amintita Augsburg, Heidenheim, Bremen și Wolfsburg.

Borussia Dortmund amenință să-i strice ploile lui Mainz 05

Mainz vrea să scape de locul care duce la barajul de retrogradare/promovare și pentru a avea șanse cât mai mari de a-și realiza obiectivul are nevoie de toate punctele puse în joc contra Borussiei Dortmund.

Galben-negrii tocmai s-au calificat în finala Ligii Campionilor, însă antrenorul Edin Terzici nici nu vrea să audă de relaxare. El ține ca echipa să încheie cu fruntea sus și această ediție de campionat.

Leverkusen vrea să încheie sezonul neînvinsă

Noua campioană joacă la Bochum și deviza e „niciun punct pierdut”. „Farmaciștii” și-au propus să încheie sezonul neînvinși și au ajuns deja la 49 de partide consecutive fără eșec în toate competițiile lui 2023 - 2024. Bochum, la rându-i, încearcă să se țină cât mai departe de locul 16, de baraj, de care-o despart 4 puncte.

VIDEO. Incidente grave în liga a patra germană

Mai puteți citi:

Iureș și poezie

Denis Alibec a refuzat propunerea campioanei FCSB și merge la Hagi » „Regele” își poate face iar echipă de titlu

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează