INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM CLUBURI

Carlo Ancelotti dezminte o înțelegere cu naționala Braziliei: „Plec de la Real doar dacă mă dau afară!”

Carlo Ancelotti, învingător cu Real, se simte foarte bine la Madrid. Foto: Imago Images
Carlo Ancelotti, învingător cu Real, se simte foarte bine la Madrid. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 12 februarie 2023 12:58 / Actualizat duminica, 12 februarie 2023 13:34

Carlo Ancelotti (63 de ani) dezminte zvonurile că va fi selecționerul Braziliei la vară. Italianul devine al treilea cel mai de succes antrenor al lui Real Madrid, cu 9 trofee, după Zinedine Zidane și Miguel Munoz.

Real Madrid a câștigat pentru a cincea oară Mondialul Cluburilor în noul format și a devenit pentru a opta oară campioana lumii. 

Alex Maxim ar putea ajunge la una dintre puterile Turciei după ce Gaziantep s-a retras din campionat
TURCIA
Alex Maxim ar putea ajunge la una dintre puterile Turciei după ce Gaziantep s-a retras din campionat

A fost 5-3 cu Al Hilal, în finala de la Rabat, pe care a controlat-o clar și a decis-o prin „dublele” lui Vinicius Junior (ales fotbalistul competiției) și Valverde, plus golul lui Benzema. A fost și un meci al recordurilor pentru Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti are deja 5 trofee în al doilea său mandat la Real Madrid

Antrenorul italian, cu trei titluri mondiale (2 cu Real și 1 cu Milan), i-a egalat pe Pep Guardiola (2 Barcelona și 1 cu Bayern) și pe Carlos Bianchi (2 Boca și 1 cu Velez). 

Don Carlo a luat al nouălea trofeu cu Real, devenind al treilea cel mai de succes tehnician blanco, după Zinedine Zidane (11) și Miguel Muñoz (14). În al doilea său mandat, început la 1 iulie 2021, el a cucerit deja mai multe trofee (5) decât în primul (4): Liga Campionilor, titlul în Spania, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei și CM al Cluburilor, iar numărătoarea poate continua.

25 de trofeea cucerit în cariera de antrenor Ancelotti, 9 cu Real, 8 cu Milan, 3 cu Chelsea. 3 cu Bayern, 1 cu PSG și 1 cu Juventus

Carlo Ancelotti: „Un titlu important. Nu plec decât dacă mă dau afară”

Pentru că Ancelotti are de gând să-și ducă angajamentul la capăt, până în iunie 2024, dezmințind informațiile că ar fi ajuns la un acord să preia naționala Braziliei din vară.

Nu plec decât dacă mă dau afară. N-a fost nimic adevărat cu zvonurile apărute în presă. E un titlu important pentru toţi madrilenii şi pentru noi, va fi un impuls pentru a pregăti bine sfârșitul sezonului, în care avem nevoie de multă încredere. Suntem încântaţi că am fost aici, ne-am simțit bine şi revenim acasă cu trofeul, lucrul care este cel mai important”, a spus Ancelotti.

119 meciurila Real Madrid au fost victorii în primul mandat pentru Ancelotti. La al doilea, are 70% din 90 de partide jucate

Real Madrid luptă pe trei fronturi: campionat, Cupă și Liga Campionilor.

Ancelotti și-a întrecut și recordul personal de trofee cu un club; cele nouă la Real depășindu-le pe cele opt câștigate cu Milan (două Ligi, două Supercupe ale Europei, un Mondial al Cluburilor, titlul, Cupa și Supercupa Italiei), și mai este în cursă în acest sezon pe trei fronturi: campionat, Cupă și Liga Campionilor.

Am avut multă calitate în atac, cu Vinícius, Benzema şi Valverde. Am dat dovadă de mişcare şi ne-am creat multe ocazii de gol. Sunt foarte fericit.să fim din nou campioni mondiali. 

- Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

5 milioane de euroa câștigat Real Madrid în calitate de nouă campioană mondială. Învinsa din finală, Al Hilal, a încasat 4 milioane

Citește și:

Cine e mai iubită? Sondaj de amploare în Marca: peste 120.000 de oameni au votat între Steaua București și CFR Cluj

Nici Lazio nu o duce mai bine! Înfrângere clară înaintea turului cu CFR

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează