INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Caz incredibil în Bundesliga: a renunțat la abonament deoarece favoriții „au prea mulți fotbaliști de culoare” » Replica oficială a clubului

Mainz este pe locul 11 în Bundesliga // Sursă foto: Getty +13   FOTO
Mainz este pe locul 11 în Bundesliga // Sursă foto: Getty

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 iunie 2020 15:27

Un fan al lui Mainz și-a suspendat abonamentul, nemulțumit fiind de faptul că echipa sa preferată „are în componență prea mulți jucători de culoare”.

„De luni bune nu mai reușesc să mă identific cu acest club. Am ajuns să trăiesc cu impresia că urmăresc un meci din cadrul Cupei Africii, nu din Bundesliga. Știu ce ar putea să urmeze, însă nu, nu sunt rasist. Totuși, este prea mult ce se întâmplă”, a spus suporterul, citat de site-ul oficial al lui Mainz.

Reacția lui Mainz: „Suntem ușurați”

Replica oficială a echipei antrenate de Achim Beierlorzer nu a întârziat să apară: „Se pare că nu fiecare anulare a unui abonament este un motiv de îngrijorare. De data aceasta suntem chiar ușurați”.

Problema rasismului din întreaga lume a fost readusă la suprafață, după ce George Floyd, un cetățean american, a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), fiind presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare. 

Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate. Lumea sportului nu a rămas impasibilă, iar mesajul a ajuns și în Europa, inclusiv în sport.

+9 FOTO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Împreună au 73 de ani și 54 de derby-uri! » Primul meci din La Liga după 93 de zile aduce față în față doi veterani

Gică Popescu a dezvăluit cum a refuzat oferta de la Real Madrid: „Îți iau mâna și semnez”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (6)
180190845824463
Mihnea Iorga  •  10 Iunie 2020, 17:34

Ce e intr-atat de incredibil sau rasist?! Valorile pentru care isi iubea clubul nu mai sunt imbratisate si de actuala conducere, deci "divortul" e absolut normal. Multi sunt inca nostalgici dupa fotbalul "romantic" cu jucatori crescuti de clubul favorit, remarcati inca de la partidele de juniori, cu jucatori care imbraca toata cariera tricoul unei singure echipe, cu jucatori care asteapta cu aceeasi emotie precum suporterii derbyurile echipei. Culoarea pielii e irelevanta, nici daca formau lotul din 30 de islandezi nu se simtea mai fericiti si reprezentat. Omul nu uraste oamenii in functie de rasa, ci nu e de acord cu fotbalul modern.

kamouniyak
kamouniyak  •  10 Iunie 2020, 19:04

Bravo lui. Foarte bine. Floyd e un fost delincvent, un fals profet, exact cum scrie in Apocalipsa

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  10 Iunie 2020, 16:58

Ce e asa incredibil? Lumea s-a saturat sa fie fortata sa acepte lumea a 3a. Floyd un cetatean american de altfel pasnic cu numai vreo 5 ani de puscarie pentru ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează