INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Lege crucială modificată în Italia de la 1 ianuarie 2024! „Va conduce la distrugerea fotbalului italian!”

Cristiano Ronaldo a fost primul star adus în Italia la care s-a aplicat Decreto Criscita // Foto: Imago
Cristiano Ronaldo a fost primul star adus în Italia la care s-a aplicat Decreto Criscita // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2024 12:25 / Actualizat marti, 02 ianuarie 2024 12:37

Guvernul s-a opus prelungirii cu două luni a celebrului „Decreto Crescita”, care oferea facilități angajaților ce se întorc ori vin în Italia din străinătate. ♦ De la 1 ianuarie 2024 nu se mai aplică reducerea cu 50% a taxelor pentru salariile fotbaliștilor, măsura lovind teribil bugetele cluburilor din Serie A și afectând și transferurile în mercato din ianuarie.

Il Calcio a primit o veste foarte proastă la început de An Nou. Deși inițial se discuta în Parlament despre prelungirea cu două luni a aplicării sale, Decreto Crescita a fost abolit de la 1 ianuarie 2024, lovind teribil în bugetul cluburilor. 

Ce a schimbat Mo Salah la pauza meciului cu Newcastle și la ce record a ajuns golgheterul lui Liverpool!
ANGLIA
Ce a schimbat Mo Salah la pauza meciului cu Newcastle și la ce record a ajuns golgheterul lui Liverpool!

După patru ani și jumătate de la adoptare, legea care oferea facilități financiare societăților, dar și angajaților care fie se întorceau după cel puțin doi ani lucrați în străinătate sau veneau în „Cizmă" pentru contracte de cel puțin doi ani, și-a încetat valabilitatea. 

De-acum înainte, nu se va mai aplica reducerea cu 50 de procente a taxelor la salariile nou sosiților și consecința așa-zisei „Legi Beckham" se va vedea în faptul că tot mai puține vedete vor fi atrase să semneze contracte în Serie A!

Adio economie de 3,2 milioane la un salariu net de 6!

Spre exemplu, Marca a făcut o comparație între contractele a doi jucători de la Inter, cu și fără aplicarea Decretului Crescita. 

În cifre, la un salariu net de 6 milioane de euro, pentru Lautaro Martinez clubul Inter plătește în total 11,1 milioane fără reducerea legală, în timp ce în cazul lui Marcus Thuram, transferat liber în vară de la Monchengladbach, nerazzurrii ar cheltui, la același salariu net, doar 7,9 milioane pentru angajamentul anual al francezului. 

O diferență de 3,2 milioane, peste jumătate din valoarea banilor primiți după impozitare.

Beppe Marotta: „Fotbalul nostru va deveni mai sărac”

Marile cluburi peninsulare au reacționat imediat și au criticat hotărârea autorităților. „Numai în Italia se poate ca o lege precum Decretul Crescita să se schimbe peste noapte fără a avea loc o consultare ori o discuție în prealabil cu părțile implicate, spre exemplu cluburile. 

Fără această facilitate financiară se va ajunge la distrugerea fotbalului italian", a declarat directorul executiv al lui Milan, Giorgio Furlani.

50de milioane de euro era salariul brut pe care Juventus i-l plătea lui Cristiano Ronaldo. Portughezul a fost primul mare transfer beneficiar al noului Decreto Crescita

Omologul său de la Inter, Giuseppe Marotta, l-a completat: „Dacă astăzi ne-am propune să-l repatriem pe Roberto De Zerbi, nu i-am putea plăti salariul pe care-l câștigă la Brighton în Premier League (2,3 milioane de euro net anual, 4,3 milioane brut). 

Cu alte cuvinte, abolirea decretului îi va afecta și pe antrenori, nu numai pe fotbaliști. Va fi ca un autogol. Cu siguranță, se vor schimba strategiille cluburilor, iar fotbalul nostru va deveni mai sărac în termenii calității din cauza acestei decizii triste".

140de milioane de euro au economisit în total cele 20 de cluburi din Serie A cu jucătorii transferați în 2023, grație facilităților financiare asigurate de Decreto Crescita

Și Claudio Lotito, președintele lui Lazio, s-a revoltat: „Echipele mari ca Juventus, Milan și Roma vor fi distruse fără acest decret. Nu este o măsură bună nici măcar pentru stat, care va strânge mai puțini bani din impozite".

Citește și alte știri de fotbal internațional

Drăgușin răsuflă ușurat! Ce a scris Fabrizio Romano în această dimineață
PREMIER LEAGUE
Drăgușin răsuflă ușurat! Ce a scris Fabrizio Romano în această dimineață
Jack Grealish suferă: „Nu pot să explic cât de devastat sunt”
MANCHESTER CITY
Jack Grealish suferă: „Nu pot să explic cât de devastat sunt”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
gabiprossi
gabiprossi  •  02 Ianuarie 2024, 15:34

Bai domnilor italieni daca ati avut parte de politicieni ca astia ai nostri, ati fi disparut de mult de pe harta...!?! Asa ca fiti linistiti, e loc de si mai mult rau...

TraianX
TraianX  •  02 Ianuarie 2024, 13:53

Nu era o lege normala. Legea trebuie sa fie aplicata uniform pentru toti cetatenii.

carol_k
carol_k  •  02 Ianuarie 2024, 13:06

Hai ca n-o sa moara nimeni de foame, nu-i mai plangeti atat.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează