INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ce „țeapă” a luat Juventus cu Radu Drăgușin!

Radu Drăgușin, în tricoul lui Juventus // Foto: Imago
Radu Drăgușin, în tricoul lui Juventus // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 14:16 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 19:32

Cota lui Radu Drăgușin (21 de ani) a crescut în cinci ani de aproape o sută de ori! Juventus l-a cumpărat în 2018 cu 260.000 de euro de la Regal Sport București și l-a vândut cu 5,5 milioane în vara trecută la Genoa. Acum Grifonul poate obține 25 de milioane plus alte 5 milioane bonusuri. Juventus va primi 5 milioane din sumă.

Fantastică explozie a avut Radu Drăgușin în acest sezon la Genoa! Și ce inspirație a avut și clubul rossoblu în a-l cumpăra de la Juventus în iulie 2023! Conducerea bianconerilor a scăpat din mână un tânăr talent în care nu a avut încredere și nici răbdare. 

Florin Manea a intrat la discuțiile decisive cu Genoa pentru Radu Drăgușin: „La banii ăștia, italienii o vând și pe soacra patronului!”
TRANSFER DRĂGUȘIN
Florin Manea a intrat la discuțiile decisive cu Genoa pentru Radu Drăgușin: „La banii ăștia, italienii o vând și pe soacra patronului!”

Un fundaș central, pe care scouterii torinezi l-au observat în România și Juve l-a transferat în 2018 de la Regal Sport București când avea doar 16 ani. Pentru numai 260.000 de euro! Clubul piemontez l-a cizelat la echipele U17, U19 și U23, trimițându-l să joace la echipa secundă, în Serie C, unde a bifat 13 meciuri. Juve l-a folosit și la formația U17 și la Primavera, dar Drăgușin s-a făcut remarcat la squadra U23, cu care a și câștigat Coppa Italia pentru Serie C.

Genoa a plătit 7,3 milioane pentru transferul lui Drăgușin

Sezonul 2020-2021 i-a adus saltul spre prima echipă a lui Juventus, după ce el participase și la Youth League (5 meciuri). Antrenorul Andrea Pirlo i-a oferit minute pentru debutul în Serie A, Coppa Italia și Champions League. Într-un meci cu Dinamo Kiev (3-0) din grupele Ligii a bifat primele 21 de minute în tricoul bianconero. Numai că Juventus nu i-a intuit și potențialul de creștere și l-a împrumutat la Sampdoria, Salernitana și Genoa. 

Grifonul a simțit că a pus mâna pe o pepită, activând opțiunea de cumpărare cu 5,5 milioane de euro plus bonusuri în sumă de 1,8 milioane. În total, Drăgușin a costat 7,3 milioane de euro și după jumătate de an Genoa este aproape să-l vândă la un preț de aproape 4 ori mai mare!

Juventus va mai primi minimum 5 milioane de la Genoa

Totuși, Juventus a încercat să se asigure că va profita de o eventuală revânzare a lui Radu Drăgușin și a trecut în contract românului o clauză de 20% din suma obținută de Genoa. Adică undeva între 5 și 6 milioane de euro. 

Grifonul ar rămâne cu 12,7 de milioane curate, făcând din Drăgușin al cincilea cel mai scump transfer (ca vânzare) din istoria clubului, cu potențial de a urca chiar până pe locul al treilea all-time, peste mutarea lui Diego Milito la Inter în iulie 2009! Drăgușin nu i-ar depăși însă și pe Krzysztof Piatek și Cristian Romero.

Citește și alte știri de fotbal internațional

Întorsătură neașteptată în saga Radu Drăgușin! Sky Germania anunță: „Acord TOTAL cu Tottenham!” și dezvăluie cifrele transferului
TRANSFER
Întorsătură neașteptată în saga Radu Drăgușin! Sky Germania anunță: „Acord TOTAL cu Tottenham!” și dezvăluie cifrele transferului
Momentul care l-a prăbușit definitiv pe Franz Beckenbauer » A și recunoscut: „Am fost un tată rău”
GERMANIA
Momentul care l-a prăbușit definitiv pe Franz Beckenbauer » A și recunoscut: „Am fost un tată rău”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
magic4ever
magic4ever  •  09 Ianuarie 2024, 16:22

Dragusin nu a plecat de la Juventus si a avut imediat evolutii exceptionale la Genoa...a fost imprumutat la Sampdoria,Salernitana unde a capatat experienta si a apoi fost vandut la Genoa unde s-a calit si a jucat mai mult in Serie B....daca ramanea la Juventus si juca 5 meciuri pe ani nu mai ajungea sa aiba evolutiile astea si sa ii explodeze cota de transfer...

drughi009
drughi009  •  09 Ianuarie 2024, 15:52

Juventus a dat 260.000 de euro si incaseasa cam 12 mil , unde *** e teapa ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Daniel69
Daniel69  •  09 Ianuarie 2024, 15:47

"Grifonul a simțit că a pus mâna pe o pepită" A pus mana pe ce? Plus matematica ne omoară Au rămas cu 20 milioane curate, hai sa calculam puțin Suma de transfer 25 minus 5.5 cât au dat pe el minus 1.8 bonusuri și minus 5 sau 6 milioane bonus din vanzare... Au rămânea cu 12.2 sau 11.2 milioane... Dar ce pretenții sa ai de la un ziar care numai ziariști nu are...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează