INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY

„Regula celor două kilograme”! Cu ce decizie a uimit Guardiola încă de la pimul sezon la City

Gael Clichy și Pep Guardiola. Sursă Foto: Facebook City Report
Gael Clichy și Pep Guardiola. Sursă Foto: Facebook City Report

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2024 15:42 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 16:30

Pep Guardiola (52 de ani) este recunoscut drept un antrenor exigent, iar acest lucru l-a demonstrat la Manchester City încă din primul sezon în care a fost instalat (2015 - 2016).

Gaël Clichy (38 de ani) și-a amintit perioada în care a fost antrenat de Pep Guardiola și a recunoscut faptul că tehnicianul a adoptat o măsură strictă în ceea ce privește numărul de kilograme.

Cea mai mare „țeapă” luată de Pep Guardiola » A costat 8 milioane de euro per meci!
MANCHESTER CITY
Cea mai mare „țeapă” luată de Pep Guardiola » A costat 8 milioane de euro per meci!

Pedeapsa pe care o primeau jucătorii dacă depășeau numărul de kilograme stabilit

Gaël Clichy a evoluat pentru Manchester City între 2011 și 2016, iar Pep a preluat-o pe City în ultimul sezon în care francezul a evoluat pentru ,,cetățeni”.

Fostul jucător a explicat ce presupunea ,,regula celor două kilograme” stabilită de Guardiola: ,,Dacă aveai două kilograme mai mult decât a considerat el că trebuie să fie greutatea ta maximă, nu te antrenai.

În general se trec cu vederea astfel de probleme dacă este vorba de un jucător important, Nu și în cazul lui Pep. Am văzut jucători care nu s-au antrenat două săptămâni”, a spus Clichy, pentru coachesvoice.

,,Fotbalul se schimbase când am semnat cu Manchester City”

Gaël Clichy este în prezent antrenor secund al echipei naționale U21 a Franței și a rememorat perioada în care a jucat pentru Manchester City și a fost antrenat de Pep Guardiola.

,,Am venit la Arsenal în 2003 când aveam 18 ani. Fotbalul se schimbase când am semnat cu Manchester City în 2011. Ultimul meu an la City a coincis cu primul sezon al lui Pep.

A fost antrenorul care m-a folosit în cele mai multe meciuri față de oricare alt tehnician. Chiar și așa, am sentimente mixte față de acel an. Sunt recunoscător pentru ceea ce am învățat sub comanda lui, dar mi-aș fi dorit să dureze mai mult de un sezon”, a adăugat francezul, pentru sursa citată.

Citește și:

Englezii anunță ce va face Brighton cu Adrian Mazilu, românul vândut de Hagi cu 3 milioane de euro

Pe aeroport, Florin Manea a vorbit despre transferul lui Drăgușin: „Mă bucur că se adeverește” » Tottenham și Napoli luptă „la baionetă”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează