INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Veste tragică: a murit Fabian O'Neill, fostul jucător de la Cagliari și Juventus » Zidane l-a numit „cel mai puternic coleg”

Fabian O'Neill, al 4-lea pe rândul de jos, de la stânga la dreapta. Între Davids și Pessotto //FOTO: Imago
Fabian O'Neill, al 4-lea pe rândul de jos, de la stânga la dreapta. Între Davids și Pessotto //FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 decembrie 2022 19:10 / Actualizat duminica, 25 decembrie 2022 20:02

Fabian O'Neill, fost fotbalist la echipe precum Juventus, Cagliari și Perugia, a murit azi, la 49 de ani. Acesta avea mai probleme de sănătate, din cauza alcoolului.

Fostul mijlocaș uruguayan se afla într-un spital din Montevideo de sâmbătă dimineața, după ce boala hepatică de care suferea s-a agravat. Azi, starea lui de sănătate s-a înrăutățit și medicii nu l-au mai putut salva.

Acesta a mai avut probleme și în trecut, iar în 2020 a fost internat din cauza unei insuficiențe renale.

„Nu mai am nimic. Am risipit o avere de 14 milioane de dolari”, mărturisea fostul jucător, potrivit jurnalistului Gianluca Di Marzio.

Veste tragică: a murit Fabian O'Neill, fostul jucător de la Cagliari și Juventus » Zidane l-a numit „cel mai puternic coleg”
Fabian O'Neill // FOTO: Imago

Zidane l-a numit „cel mai puternic jucător alături de care m-am antrenat vreodată”

Crescut de Nacional, Fabian O'Neill a ajuns în Italia la Cagliari, în ianuarie 1996. În vara lui 2000 era cumpărat de Juventus, care-l dădea la Perugia după un an și jumătate. A mai bifat o scurtă perioadă la Cagliari și în ianuarie 2003 s-a întors la Nacional, retrăgându-se după 6 luni.

La Juventus, Fabian O'Neill a fost coleg cu Zinedine Zidane, iar potrivit Gazzetta dello Sport, francezul l-a numit „cel mai puternic jucător cu care m-am antrenat vreodată”.

De-a lungul carierei, fostul jucător a strâns 115 meciuri în Serie A și 16 în Cupa Italiei. Are 5 partide în Champions League și 12 în Copa Libertatores. Cele mai multe apariții le-a avut în tricoul lui Cagliari: 136.

2trofee are Fabian O'Neill în carieră: titlul cu Juventus (2001-2002) și titlul cu Nacional (1991-1992)

20 de meciuriare Fabian O'Neill la Juventus

Citește și: 

Ce trupă construiește Al-Nassr! După Cristiano Ronaldo, saudiții vor să transfere unul dintre cei mai buni mijlocași ai lumii

Discuția cu Pep Guardiola care l-a bulversat pe Gennaro Gattuso: „În primele luni nu am înțeles nimic” » Antrenorul surpriză pe care-l admiră

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
cetateanu
cetateanu  •  27 Decembrie 2022, 19:07

Nu cel mai puternic, ci "cel mai talentat". O diferenta, totusi. Asta declara Zidane: https://www.france24. com/en/live-news/20221225-fabian-o-neill-hailed-by-zidane-as-most-talented-player-ever-dead-at-49 Cat despre "ignorantii" care-si claxoneaza nepriceperea, nu va obliga nimeni sa (nu) cautati/cercetati valorile fotbalului, chiar daca omul nu a jucat la Real sau Barcelona. Sau poate tocmai de aceea...

tiggger
tiggger  •  26 Decembrie 2022, 12:07

Un om extraordinar. Pacat ca nu l-ati cunoscut. Nici eu...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Decembrie 2022, 07:23

de acord cu VanBasten...a spus ce vroiam sa spun si eu ...odihneasca se in pace ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează