INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Dinamo ia bonus pentru succesul lui Sorescu în Polonia » Finală cu mare scandal

Deian Sorescu , Foto: IMAGO
Deian Sorescu , Foto: IMAGO

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 11:02 / Actualizat marti, 03 mai 2022 15:12

Deian Sorescu (24 de ani) a câștigat luni Cupa Poloniei cu Rakow, 3-1 în fața lui Lech Poznan, și e pe locul 1 în campionat, cu trei etape înainte de final. Ioan Becali a dezvăluit de curând că Dinamo va primi bani pentru aceste performanțe. 

O finală cu mare scandal în Polonia. Înaintea meciului, jucat pe stadionul Național din Varșovia, primarul Rafal Trzaskowski le-a interzis fanilor să intre în tribune cu steaguri și mesaje mai mari de 2x1,5m și, ca protest, suporterii lui Lech Poznan au refuzat să mai intre. Afară, au tras de porți și polițiștii au răspuns cu gaze lacrimogene. 

Gigi Coverciano » Becali schimbă tactica la FCSB în cele 3 etape decisive: „Fac un mic retuș. Suntem expuși cu el”
FCSB
Gigi Coverciano » Becali schimbă tactica la FCSB în cele 3 etape decisive: „Fac un mic retuș. Suntem expuși cu el”

„Sorescu, extrem de activ”. A doua cea mai mare notă!

Pe teren, a câștigat Rakow Czestochowa, o echipă care promova în 2019 în Ekstraklasa, încheind pe locul 2 anul trecut și care tocmai a cucerit a doua sa Cupă a Poloniei consecutivă. 3-1 în fața lui Lech. 

Titular, Deian Sorescu a pasat decisiv la primul gol al roș-albaștrilor, fiind înlocuit la pauză de antrenorul Marek Papszun. 

12 meciuria jucat Sorescu până acum la Rakow Czestochowa, 9 în campionat (un gol, o pasă decisivă) și trei în Cupa Poloniei (un assist în finală)

Extrem de activ, i-a oferit un assist lui Gutkovskis cu o excelentă lansare în adâncime. Apoi, o altă centrare foarte bună a românului putea fi transformată de Ivi Lopez. Și, în prelungirile primei reprize, a avut el șansa golului, dar a ratat. Surprinzător, nu a mai revenit pe teren de la vestiare, dar merită apreciată evoluția lui”, l-a caracterizat site-ul Onet Sport. 

Accidentat și operat la umăr, în luna martie, Bogdan Racovițan nu mai revine în acest sezon. 

Rakow are avantaj la meciurile directe 

Sorescu are mari șanse să devină și campionul Poloniei. Cu trei etape înainte de final, Rakow e pe locul 1, cu același număr de puncte ca Lech (65), dar rezultate mai bune în meciurile directe (1-0 și 2-2). 

6 a fost notaprimită de Deian Sorescu pe site-ul Onet Sport la finala Cupei Poloniei, a doua cea mai mare notă a meciului. La Rakow, doar Ivi Lopez a primit 7

La fiecare succes al său la Rakow, Dinamo mai primește o sumă de bani, a dezvăluit agentul Ioan Becali de curând. „Dinamo are bonus dacă Rakow cucerește titlul și dacă ia Cupa. Plus altul dacă joacă peste 60% din meciuri”, a declarat impresarul la Digi Sport. 

Transferat pe 21 ianuarie, fundașul dreapta a câștigat Cupa și e foarte aproape de titlu. 

1,9 milioane de euroeste cota „tricolorului”, potrivit site-ului transfermarkt.de

Sorescu a plecat de la Dinamo la Rakow pe 700.000 de euro curați, plus 100.000, pe care polonezii i-au plătit după aceea. Cu bonusuri, transferul poate ajunge la 1,3 milioane. 

- Ioan Becali, agentul lui Sorescu

Totuși, oficiali roș-albi susțin că Dinamo primește un bonus doar dacă Rakow e campioană.

VIDEO. Răzvan Zăvăleanu, despre plecarea lui Sorescu: „Nu era bine să mai rămână”

Citește mai multe articole din Liga 1:

Doi dintr-o lovitură » Primele transferuri ale lui Gică Hagi pentru sezonul viitor

Ilie Dumitrescu surprinde: „Pentru FCSB, nu meciul cu CFR Cluj e finala campionatului”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
paolo13
paolo13  •  03 Mai 2022, 17:46

Bonusurile ii vor ajuta la matineu...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează