INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

După UEFA, și FIFA redeschide ușa Rusiei! Va putea juca și în competițiile mondiale

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2023 17:08 / Actualizat miercuri, 04 octombrie 2023 21:37

Autoritățile fotbalului european și mondial, UEFA și FIFA, au exclus simultan Rusia din toate competițiile în februarie 2022, din cauza războiului. Acum, FIFA va decide să reprimească Rusiei la naționalele U17, la o săptămână după UEFA.

Pe 28 februarie, la patru zile după ce Rusia a invadat Ucraina, UEFA și FIFA au răspuns radical, la presiunea internațională. Cele două autorități ale fotbalului au exclus Rusia din toate competițiile europene și mondiale la echipele de club și națională la toate categoriile de vârstă, și masculin, și feminin.

Au motive granzii să se plângă de arbitraj? Analiza raportului erorilor pro-contra din acest campionat are o concluzie surprinzătoare
arbitraj
Au motive granzii să se plângă de arbitraj? Analiza raportului erorilor pro-contra din acest campionat are o concluzie surprinzătoare

Condiții pentru acceptarea Rusiei: nu joacă în țară, fără imn, steag și însemnele naționale

Un an și jumătate mai târziu, pe 26 septembrie 2023, UEFA a redeschis ușa Rusiei spre Europa, deși războiul e departe de a se termina. Într-o ședință secretă a Comitetului Executiv, în Cipru, forul continental a decis reintegrarea naționalelor ruse U17 în întrecerile UEFA, președintele Aleksander Ceferin motivând că tinerii nu trebuie să plătească pentru hotărârile adulților.

Condiții: selecționatele ruse U17 masculine și feminine nu au voie să joace în țară meciurile de acasă, nu vor asculta imnul național, nu vor avea steagul alb-albastru-roșu și nici nu vor putea purta echipamentul cu sigla federației de la Moscova.

Răzvan Burleanu a protestat la Comitetul Executiv UEFA împotriva reintegrării Rusiei

La reuniunea ComEx UEFA, a participat și Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit împotriva reintegrării Rusiei în fotbalul european, dar nu a avut voie să voteze. Ca membru al Consiliului FIFA, are doar dreptul de a asista la ședințele UEFA.

Ulterior, mai multe țări au contestat această hotărâre, inclusiv România. Toate au susținut că vor boicota meciurile și competițiile în care s-ar putea întâlni cu Sbornaia U17.

Acum, și FIFA se pregătește să repete decizia UEFA. Potrivit The Sun, Consiliul forului de la Zurich va permite Rusiei să participe și în întrecerile mondiale. La fel ca UEFA, hotărârea se referă doar la naționalele U17 masculine și feminine, sub aceleași condiții: îi este interzis să joace în Rusia, fără imn, steag și însemnele naționale pe echipamente.

Neymar a spart gheața în tricoul lui Al Hilal » Brazilianul adus de la PSG a înscris în Iran în Liga Campionilor Asiei

Jurgen Klopp cere ca meciul cu Tottenham să se REJOACE: „Am 50 de ani de fotbal. N-am mai văzut așa ceva”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (5)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  05 Octombrie 2023, 19:59

Felicitări! Daca noi nu avem voie sa politizam sportul și să spun nem că nu există Kosovo atunci și Rusia trebuie reprimită.

unurtr
unurtr  •  05 Octombrie 2023, 10:23

Normal, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Meteor
Meteor  •  05 Octombrie 2023, 04:34

Nu acum s-a greșit ci atunci când s-a politizat sportul. Sportivii, artiștii, oamenii de cultură nu trebuie să sufere din cauza deciziilor conducătorilor țărilor lor. Se vede clar că sancțiunile aplicate Rusiei au dat rezultate mult sub așteptări, dar au acționat și ca un bumerang pentru întreaga Europă. Participarea fără simboluri naționale este corectă. Cine seamănă ură va culege furtună!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează