INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EUROPA LEAGUE

Erik Lamela, eroul Sevillei: „Ce pot să cer mai mult?” » I-a dus pe andaluzi în a șaptea finală de Europa League

Erik Lamela // FOTO: Imago
Erik Lamela // FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2023 11:22 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 12:34

Intrat în minutul 70, mijlocașul argentinian Erik Lamela (31 de ani) a reușit ca capul golul calificării (2-1) în finala Europa League de la Budapesta, în care Sevilla va înfrunta Roma: „Ce pot să cer mai mult? E cel mai important gol al carierei! Incredibil ce atmosferă au făcut fanii”.

Specialista Europa League va mai disputa o finală pe 31 mai. La Budapesta, FC Sevilla va da piept cu AS Roma după o calificare dramatică obținută acasă, în prelungiri (2-1 contra lui Juventus), a șaptea calificare în ultimul act al acestei competiții. 

Golul lui Erik Lamela, din minutul 95, a făcut diferența. Lovitura sa de cap, din centrarea lui Bryan Gil a generat o nebunie generală pe Sánchez-Pizjuán. „Mijlocașul argentinian a devenit astfel ultimul erou al echipei andaluze, după Puerta și Palop, intrând în istorie", a apreciat cotidianul Marca.

Nemții sunt scandalizați de atitudinea echipei lui Mourinho » Matthaus e categoric: „Dacă eram la Mondial s-ar fi arătat 20 de minute de prelungire”
LEVERKUSEN - ROMA 0-0
Nemții sunt scandalizați de atitudinea echipei lui Mourinho » Matthaus e categoric: „Dacă eram la Mondial s-ar fi arătat 20 de minute de prelungire”

Erik Lamela: „Am avut un an dificil"

„Ce pot să cer mai mult? Uitați-vă la atmosfera asta. Incredibil, din primul minut ne-au susținut fanii! Nu pot decât să fiu recunoscător. Am avut un an dificil la început, dar uite acum unde suntem!", a internaționalul albicelest, care n-a figurat printre titularii lui Mendilibar.

Lamela a intrat în minutul 70, în locul conaționalului Ocampos și mărturisește că se aștepta să înscrie: „Mi-au trecut prin minte multe lucruri, momentele bune, momente rele, dar acum e un moment unic, care m-a făcut euforic. E cel mai important gol al carierei și am visat acest gol. Suntem numai la un pas de trofeu și avem o mare oportunitate". Sevilla e acum în prima jumătate a clasamentului, dar a suferit în turul LaLiga, rătăcind spre „zona roșie".

6succese în Cupa UEFA/Europa League a reușit FC Sevilla, record absolut în Europa: 2005–\'06, 2006–\'07, 2013–\'14, 2014–\'15, 2015–\'16, 2019–\'20

Lamela s-a bucurat cu familia

Erik a mărturisit că golul lui i-a făcut fericită și familia, ce venise cu o zi înainte de la Buenos Aires pentru a-l susține din tribună: „E o noapte pe care mi-o voi aminti mereu. Familia mea a sosit ieri la Sevilla si sunt fericit că pot să le ofer această bucurie. Repet, am visat-o ieri și o trăiesc acum. 

M-am gândit tot timpul la asta și s-a întâmplat. Atmosfera? Ce să spun... Incredibil, ceva unic, nu există cuvinte". 

2goluri și două assisturi are Erik Lamela în actuala ediție din Europa League. În total, în acest sezon a reușit 7 goluri și 3 pase decisive în 44 de jocuri

Citește și: 

Scene violente după AZ Alkmaar - West Ham » Ultrașii olandezi s-au dus în sectorul în care jucătorii englezi sărbătoreau alături de familii

Un fotbalist de la Inter, amenințat de ultrașii lui AC Milan după semifinala din Ligă: „Te facem să îți înghiți limba”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează