INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Golgheter neașteptat în Bundesliga, primul jucător din campionatele de elită care ajunge la două cifre

Serhou Guirassy (27 de ani) a reușit deja 10 goluri în cinci etape pentru VfB Stuttgart.
Serhou Guirassy (27 de ani) a reușit deja 10 goluri în cinci etape pentru VfB Stuttgart.

Articol de - Publicat sambata, 23 septembrie 2023 16:19 / Actualizat sambata, 23 septembrie 2023 16:27

Serhou Guirassy (27 de ani) a reușit deja 10 goluri în cinci etape pentru VfB Stuttgart. Ultimele două le-a semnat aseară, la 3-1 cu Darmstadt. Este primul jucător din campionatele de elită ale Europei ce ajunge la două cifre în dreptul golurilor. Iar șvabii au urcat pe primul loc, cel puțin pentru o noapte.

Robert Lewandowski are un urmaș neașteptat în clasamentul "bombardierilor" Bundesligii. Nu este Harry Kane, ci mai puțin cunoscutul Serhou Guirassy. Atacantul din Guineea i-a egalat performanța polonezului de-acum trei sezoane, atingând bariera de 10 goluri înscrise în doar cinci meciuri de campionat

Nici măcar ilustrul Gerd Muller nu a început atât de bine o stagiune! Fotbalistul cumpărat în vară de la Rennes cu doar 9 milioane de euro este primul în Top 5 campionate ale Europei ce a trecut la două cifre în ierarhia marcatorilor!

Serhou Guirassy l-a lăsat mult în urmă pe Kane!

Guirassy a semnat 59% din golurile lui Stuttgart în actuala Bundesliga, 10 din totalul de 17, șvabii deținând și cea mai prolifică ofensivă. Cu două „duble" și un hattrick, Serhou i-a lăsat mult în urmă pe restul marcatorilor, 

inclusiv pe Kane, ajuns la cota 4. În 433 de minute jucate aproape că și-a egalat cea mai bună performanță a carierei, 11 goluri înscrise în prima stagiune la VfB. În urmă cu aproape cinci luni reușea un gol și o pasă decisiva în manșa dublă cu Hamburg pentru a rămâne în Bundesliga, acum visează la un loc european.

Rennes l-a cumpărat cu 15 milioane

Atacantul, pe care Lothar Matthaus l-a recomandat lui Bayern înainte ca bavarezii să-l oferteze pe Harry Kane, este deja pe radarul mai multor echipe importante de pe continent. "Este momentul cel mai frumos al vieții mele", a mărturisit francezul naturalizat guineean. 

Crescut în academia lui Laval, Serhou a mai evoluat în Franța la Lille, Auxerre, Amiens și Rennes, care l-a achiziționat în iulie 2020 cu 15 milioane de euro. Stuttgart n-a fost prima sa echipă din Germania, ci FC Koln, unde nu a adunat decât 148 de minute în Bundesliga în două sezoane și jumătate!

„Are forță, viteză și o tehnică bună"

„Dacă ar fi fost argentinian i s-ar fi spus «El Tanque», datorită fizicului său impresionant. Guirassy are totul, forță, viteză și o tehnică bună. Iubește Franța, dar a ales acum un an să joace pentru naționala Guineei și a vrut mereu să se afirme mai mult în Germania", l-a caracterizat Gazzetta dello Sport pe cel care a salvat-o pe Amiens de la retrogradare în 2019 și i-a marcat o "dublă" lui PSG într-un 4-4 spectaculos. 

Guirassy are contract cu Stuttgart până în 2016 și este cotat în prezent la 14 milioane de euro de portalul transfermarkt.de.

8selecții și două goluri are Guirassy în naționala Guineei. Pentru cea a Franței a evoluat la U16, U19 și U20, reușind în total 11 goluri în 24 de meciuri

Ce au făcut stranierii în acest week-end » Ladislau Boloni a pierdut în Ligue 1, Răzvan Lucescu, victorie convingătoare în Grecia
LIVEBLOG
Ce au făcut stranierii în acest week-end » Ladislau Boloni a pierdut în Ligue 1, Răzvan Lucescu, victorie convingătoare în Grecia
Au bătut palma! Starul din Premier League și-a prelungit contractul, dar și-a trecut o clauză de reziliere specială
Newcastle
Au bătut palma! Starul din Premier League și-a prelungit contractul, dar și-a trecut o clauză de reziliere specială

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  24 Septembrie 2023, 08:41

Cu un pic de rabdare si era trecut si Kane totusi cu 7 goluri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează