INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO D-asta e Grealish atât de iubit în Anglia! Încă un moment de mare clasă al fotbalistului de la Manchester City + Povestea unei celebrări emoționante

Jack Grealish (foto: Guliver/Getty Images)
Jack Grealish (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 09:54 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 13:03

Jack Grealish, 28 de ani, e un tip de nota 10 și își face mereu timp pentru a schimba câteva cuvinte cu fanii. Mijlocașul lui Manchester City a fost doar rezervă în victoria obținută de Anglia în meciul cu Malta, 2-0, din preliminariile EURO 2024, iar la final a stat de vorbă cu Tom Horn, un student la jurnalism, fan al rivalilor din Premier League, Manchester United.

Tom e imobilizat într-un scaun cu rotile, dar nimic nu-l poate opri să-și urmeze visurile. Își dorește să fie jurnalist și studiază pentru asta. Iar Jack Grealish i-a promis că-i va acorda un interviu când va termina studiile.

Elveția nici nu știe ce o așteaptă pe Arena Națională » Jucăm cu locul 1 pe masă, iar meciul e sold-out
EURO 2024
Elveția nici nu știe ce o așteaptă pe Arena Națională » Jucăm cu locul 1 pe masă, iar meciul e sold-out

„Când voi fi jurnalist, putem face un interviu, da?”, l-a întrebat Horn, iar Grealish a acceptat și nu a ratat momentul să facă și o glumă: „Bineînțeles, atâta timp cât nu spui lucruri rele despre mine, așa cum face el.. ia-i locul de muncă!”, a glumit Grealish, arătând spre un jurnalist de la Sky Sports News aflat în zona mixtă. 

De-a lungul timpului, Grealish s-a remarcat prin gesturi frumoase. Fotbalistul dă dovadă de multă empatie și îi face pe fani să se simtă cu adevărat speciali.

Iată dialogul dintre Grealish și Tom:

Grealish: „Bănuiesc că nu ți-a plăcut meciul de săptămâna trecută? (n.r. - se referă la înfrângerea cu lui United, 0-3, în fața lui Manchester City)”.
Tom Horn, fan United: „Oh, nu. Am fost pe punctul de închide televizorul până la pauză să știi”.

Grealish: „A fost doar 1-0 la pauză”.
Tom: „Știu, dar sunt așa de cinic cu United, pentru că știu cum se va termina. City e o echipă cu un fotbal frumos și jucători extraordinari”.

Grealish: „Oh, mulțumesc! Apreciez că spui asta”.
Tom: „Într-o zi, picioarele mele ar putea fi la fel de puternice ca ale tale”.

Grealish: „Asta îți dorești?”
Tom: „Da. Merg la sală în fiecare zi”,

Tom: „Pot să fac o poză cu tine?”
Grealish: „Bineînțeles, amice”.

Tom: „Sora mea te iubește. Și eu te iubesc, dar într-un mod diferit”.
Grealish: Serios? (râde)

După ce s-au pozat împreună, cei doi au mai stat de vorbă, iar Tom i-a smuls o promisiune internaționalului englez:

Tom: „Când voi fi jurnalist, îți pot lua un interviu, da?” 
Grealish: „Bineînțeles, atâta timp cât nu spui lucruri rele despre mine, așa cum face el (arată, zâmbind, către un jurnalist)

Tom: „După cum ai văzut, chiar dacă sunt fan Manchester United, am mult respect pentru tine. Și am mult respect și pentru City”.
Grealish: „Da. Minunat. La asta visezi? Să devii jurnalist sportiv” 
Tom: „Da. Da”, 
Grealish: „Îți doresc tot ce e mai bun, amice, toată dragostea mea. Îți țin pumnii”. 

Tom: „Sunt în ultimul an la universitate, așa că sper că voi putea să-ți iau un interviu în curând”. 
Grealish: „Ia-i locul de muncă. (n.r. - Grealish arată spre un jurnalist din zona mixtă)”.

Jurnalist Sky News: „Tom se descurcă mai bine decât mine, Jack, ca să fiu sincer”.
Grealish: „Succes, amice, ne mai vedem”.
Tom: „O seară bună”. 

Povestea minunată din spatele celebrării golului lui Jack Grealish la Mondial

Jack Grealish a marcat golul 6 în victoria Angliei contra Iranului, la Mondialul din 2022, și a sărbătorit cu un dans neobișnuit. S-a dus în fața camerei de filmat și și-a fluturat brațele într-un mod aparent stupid, cu un zâmbet mare pe față. Era un gest de suflet, un gest dedicat lui Finlay Fisher, un tânăr fan pe care-l întâlnise cu câteva săptămâni înainte să plece cu Anglia în Qatar.

Copilăria lui Jack a fost marcată de decesul fratelui său mai mic și de dificultățile întâmpinate de Hollie, sora mai mică, cea care suferă de paralizie cerebrală. Fotbalistul a avut mereu grijă ca fata să nu se simtă marginalizată și petrece mult timp cu ea. Spune că e cea mai bună prietenă a lui, lucru pe care Finlay îl adoră.

Sunt foarte apropiat de Hollie. Ea are 19 ani acum, s-a născut prematur, la 6 luni. Doctorii le-au spus părinților noștri că nu va putea vorbi, nu va putea merge, nu va putea face o grămadă de chestii. Și iată-ne azi aici, poate face orice. O iubesc enorm și da, aș zice că sunt un frate mai mare bun.

La fel ca și Hollie, Finlay suferă de paralizie cerebrală. Și-a dorit foarte mult să-l vadă față în față pe idolul său, așa că i-a trimis o scrisoare.

Jack, numele meu e Finlay și am 11 ani. Sunt un fan înfocat al lui City și al naționalei Angliei. Am paralizie cerebrală și am văzut că și sora ta suferă de aceeași afecțiune. Îmi place foarte mult cât de bun ești cu sora ta, tu chiar înțelegi ce înseamnă boala asta. Ești mereu alături de ea și ești mereu mândru de ea. Am văzut poza de când am câștigat titlul. Boom!

Mi-aș dori să fie mai mulți oameni în lume ca tine, care să-i trateze pe cei cu dizabilități la fel ca pe oricare alții. Mă face foarte fericit când te văd pe tine, un fotbalist celebru, că știi ce înseamnă să trăiești cu oameni cu paralizie cerebrală. Surorile mele sunt foarte bune cu mine, dar uneori pot fi enervante. Mama mă ajută mereu cum poate mai bine. Tata e foarte de treabă, mă duce la antrenamentele lui City lunea, deși el ține cu United. Jucăm fotbal în grădină și nu mă lasă să câștig. Dar într-o zi voi reuși!

Grealish citește scrisoarea și zâmbește: „Trebuie să mă inviți și pe mine, Finlay. Vom face echipă și atunci cu siguranță îl vom învinge pe tatăl tău!”, îi transmite copilului. Și continuă să citească.

Iubesc să joc fotbal, în fiecare luni seară jucăm la Academie, e ziua mea preferată din săptămână. Nu mă pot mișca atât de rapid pe cât vede creierul meu pasa. Nu sunt mereu ales să fiu jucător de câmp pentru că sunt lent și uneori sunt băgat în poartă. Mă frustrează foarte mult, mă enervez și intru în bucluc. Nu mai am voie să mă joc pe Xbox timp de o săptămână, deci adio FIFA! Sper să primești scrisoarea asta. Ești eroul meu și ești cel mai bun frate mai mare pentru sora ta. Visul meu e să te întâlnesc și să batem palma, pentru că nu pot să strâng mâna cuiva. Imaginează-ți ce înseamnă să-ți întâlnești față în față idolul.

„Oh, Dumnezeu să te binecuvânteze!”, exclamă jucătorul lui City. E emoționat, rândurile scrise de Finlay l-au mișcat profund. Ia pixul, o foaie și mesajul vine din inimă:

Dragă Finlay, îți mulțumesc foarte mult pentru scrisoarea ta. M-a făcut să zâmbesc de la început până la sfârșit. E minunat că vii în fiecare luni să joci fotbal la academie. Mi-ar plăcea să vin și să te salut. Cel mai important în fotbal e să joci cu zâmbetul pe buze. Nu trebuie să fii frustrat sau supărat, pentru că atâta timp cât dai totul asta e tot ce contează. Plus că, asta înseamnă că poți continua să joci FIFA.

Familia mea e mereu alături de mine în momentele dificile și asta mă ajută atât de mult. Pare că surorile tale și părinții sunt la fel ca ai mei. Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase și pentru că ai spus că sunt un frate bun pentru sora mea. Continuă să zâmbești și să te bucuri de fotbal. Îți trimit tricoul meu de joc cu autograf. Sper să-ți placă!Cele mai bune urări. 
- Jack

Puștiului nu-i vine să creadă când primește surpriza de la Grealish: „Whoa! Ce scrisoare cool!”. Scoate tricoul, ochii îi strălucesc și zâmbetul îi luminează întreaga față. Jack chiar e un tip de treabă, își spune, și se gândește deja cum va înrăma tricoul cu numărul și semnătura eroului său. Îl va pune pe perete, la loc de cinste, în camera lui.

Cadoul cel mai prețios nu ajunsese încă la Finlay :) Într-o luni, când băiatul e la Academie, unde abia a câștigat un turneu cu echipa și sărbătorește cu trofeul în brațe, pe teren apare Grealish. Finlay face ochii mari și se îndreaptă spre fotbalist. Îl cuprinde cu ambele brațe, ca și cum ar vrea să se asigure că nu visează. Și râde, râde din tot sufletul.

Schimbă câteva vorbe, fotbalistul lui City îl felicită pentru turneul câștigat. Ambii sunt vizibil emoționați. Jack vrea să-i ofere mai mult, așa că-l întreabă ce și-ar mai dori. Fără să stea pe gânduri, Fin îi cere să sărbătorească într-un anumit fel următorul gol pe care-l va marca: „Fă The Worm (n.r. - Viermele, o mișcare de breakdance popularizată de Scotty 2 Hotty, un wrestler celebru în anii '90)!

Jack pufnește în râs: „Viermele? Nu pot face asta, m-aș putea accidenta. În primul rând, trebuie să marchez, am dat doar un gol sezonul ăsta!”, îi spune amuzat. Finlay are o altă idee, îi arată o mișcare din brațe: „Fă asta!” OK, pentru tine, îți promit!”

Cei doi bat palma, pactul a fost „semnat”! Jack îl îmbrățișază cu multă căldură și, înainte să plece, îi mai spune o dată cât de bucuros e că s-au văzut.

Pe Khalifa International Stadium, la meciul cu Iran, Jack Grealish marca în minutul 90 ultimul gol al Angliei în victoria cu 6-2 contra Iranului, de la Campionatul Mondial din Qatar. Era prima reușită de la întâlnirea cu Finlay. A sărbătorit alături de colegi, apoi a dansat așa cum îi promisese amicului său.

După meci, Grealish a fost întrebat de reporterul BBC Mike Minay despre acel moment. „L-am întâlnit pe Finlay în urmă cu aproximativ o lună. M-am înțeles, evident, foarte bine cu el. Are paralizie cerebrală ca și sora mea mai mică, și mi-a cerut să celebrez astfel. Din fericire, golul a venit acum. Pentru mine este doar o celebrare diferită, dar sunt sigur că asta va însemna enorm pentru el. Mai ales că am făcut-o la Campionatul Mondial. Finlay, asta e pentru tine”. Și i-a trimis bezele.

Au trecut câteva ore de la meci, Jack a ajuns la hotel. Își scoate telefonul și apelează pe cineva pe FaceTime. E Finlay. Puștiul poartă tricoul dăruit de Grealish. Discuția n-are cum să nu-ți aducă un zâmbet pe față și să nu te emoționeze. Fotbalistul arată că acțiunile sale vin dintr-o empatie reală, nu din dorința de a fi el în prim-plan.

Întrebat de Grealish dacă a crezut că va dansa așa cum i-a promis, Finlay recunoaște: „Credeam că ai uitat”.

Dar Jack nu uitase, și-a dorit mult să marcheze și să-și poată ține cuvântul dat: „M-am gândit tot timpul la tine, mi-am dorit să mă vezi și să te bucuri”.

Discuția continuă, despre Qatar, despre căldura de acolo, despre meciul în sine, despre mica accidentare a lui Fin la meciul lui de luni, de la Academie. O bucurie să-i vezi. Momentele ca acesta arată cât de important e ca sportivii să aibă empatie și deschidere față de fani. Nu știi niciodată cât de mult poți schimba dacă nu viața, măcar o zi din existența cuiva.

Citește și alte articole:

Așa s-a scris calificarea! 5 momente decisive care au dus România la EURO: de la măiestria lui Edi până la minutele divine din Elveția
EURO 2024
Așa s-a scris calificarea! 5 momente decisive care au dus România la EURO: de la măiestria lui Edi până la minutele divine din Elveția
Albania se califică din nou la turneul final și trimite la baraj o națională importantă! Toate rezultatele și clasamentele
PRELIMINARII EURO 2024
Albania se califică din nou la turneul final și trimite la baraj o națională importantă! Toate rezultatele și clasamentele

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
VardyParty
VardyParty  •  20 Noiembrie 2023, 16:43
Postat de Misu1950 pe 19 Noiembrie 2023, 13:16

Cinste lui ca e plin de empatie si face gesturi din astea! Dar ca fotbalist mie nu-mi spune mai nimic! Sper ca Ianis sa nu-i calce pe urme, caci vad ca poarta bentita din aia pe cap ca englezul ala...

El era făcut de si pentru Aston Villa. Dar, uite, ca de multe ori in viață, banii te duc acolo unde nu îți este locul. Ceea ce nu schimbă cine ești.

dakesis
dakesis  •  20 Noiembrie 2023, 12:54

Ce înseamnă să ai cultura, si nu în sensul de cunostinte, că asta nu are nici A Levels, probabil. Dar așa, sa fii om bun și să îți dai seama ce însemni pentru fani. Bine, in Anglia e o adevărată mașinărie asta a interacțiunii cu fanii, de engagement. Dar, oricum, imaginați-va un Florinel sau Tavi Popica în situația asta. Chix.

sorin.acatrinei
sorin.acatrinei  •  19 Noiembrie 2023, 13:18

Un om adevărat este Grealish! Articolul a fost bine scris. Salutări!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează