INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Jucătorul emblematic al lui Juventus: „Nu-l dați, îl veți regreta ca pe Coman!”

Matias Soule, în alb // foto: Guliver/gettyimages
Matias Soule, în alb // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 16:39 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 16:51

Alessio Tacchinardi (48 de ani), fost jucător la Juventus vreme de 11 ani, își avertizează fosta echipă să nu renunțe la tânărul Matias Soule (20), extrema dreapta argentiniană pe care bianconerii au împrumutat-o la Frosinone.

La începutul lui 2020, Juventus achita 2,2 milioane de euro pentru a-l transfera pe Matias Soule din țara natală, de la Velez Sarsfield.

Înaintea sezonului 2023/2024, „Bătrâna Doamnă” l-a cedat pe Soule la Frosinone, în speranța că acesta avea să evolueze mai mult la nivelul primei ligi.

Împrumutul a fost de bun augur, Soule având în acest punct al sezonului 10 goluri și două pase decisive în 27 de apariții. El impresionează și la nivel internațional, sâmbătă reușind să înscrie un gol de toată frumusețea pentru reprezentativa U23 a Argentinei într-un amical cu Mexic (video mai jos).

Alessio Tacchinardi, fost jucător al lui Juventus între 1994 și 2005, le recomandă bianconerilor să nu renunțe la Matias Soule, în condițiile în care este de așteptat ca în vară să vină oferte pe numele acestuia.

FIFA, decizie categorică după ce Coreea de Nord a anulat partida cu Japonia din calificările la Mondial
CALIFICĂRI CM 2026
FIFA, decizie categorică după ce Coreea de Nord a anulat partida cu Japonia din calificările la Mondial

Tacchinardi o avertizează pe Juventus: „Nu renunțați la Matias Soule, ați regreta ca în cazul lui Coman!”

„Am urmărit și reurmărit golul lui Soule cu Argentina U23 și cred că nu sunt singurul care a făcut-o: e de-a dreptul magic! Dar nu sunt surprins, vorbim despre un băiat diferit, cu calități mai mari decât alții.

Palmaresul lui Soule este mai bogat decât golurile și pasele decisive de la Frosinone, eu iau în calcul și anumite faze pe care le-a făcut când juca la Juventus U23. Matias este un talent, doar avea nevoie de continuitate pentru a-și etapa amestecul de tehnică, imaginație și imprevizibilitate”, a afirmat Tacchinardi într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport.

„Trio cu Soule, Vlahovic și Chiesa” în atacul lui Juventus?

Fostul mijlocaș a propus și două variante de atac pentru formația lui Massimiliano Allegri. El speră ca Juventus să evite un nou caz Kingsley Coman, jucător pe care italienii îl aduseseră gratis, apoi l-au cedat la Bayern Munchen:

„Sunt puțini playmakeri precum el. Oricine are astfel de jucători fie îi ține aproape sau îi vinde pentru greutatea lor în aur. Dacă aș fi la Juventus, l-aș aduce acasă în vară și aș plănui un super atac. Mă gândesc la un trio cu Soule în dreapta, Vlahovic în centru și Chiesa în stânga.

Sau la un 4-2-3-1 cu Yildiz în spatele lui Dusan și două stânci la centrul terenului pentru echilibru.

Cu acești atacanți, sper ca Juventus să schimbe sistemul pentru a profita de potențialul lor considerabil. Vor ajunge să regrete dacă vor renunțe la Soule, cam cum s-a întâmplat cu Coman (n.r. - Kingsley) în trecut”.

Tot din fotbalul internațional:

Bomba zilei: colegul lui Mbappe a dezvăluit viitoarea echipă a lui Kylian + totul a fost șters ulterior
TRANSFER
Bomba zilei: colegul lui Mbappe a dezvăluit viitoarea echipă a lui Kylian + totul a fost șters ulterior
Cum a fost percepută în Anglia prestația lui Radu Drăgușin cu Irlanda de Nord: „I-a demonstrat lui Postecoglou că...”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD
Cum a fost percepută în Anglia prestația lui Radu Drăgușin cu Irlanda de Nord: „I-a demonstrat lui Postecoglou că...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close