INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

VIDEO+FOTO Mbappe, cină fastuoasă la Palatul Elysee » A stat la aceeași masă cu cel mai bogat om al lumii. Cu ce replică l-a întâmpinat Macron + Ce au avut în meniu

Kylian Mbappe, pe covorul roșu la Palatul Elysee // foto: Imago Images +22   FOTO
Kylian Mbappe, pe covorul roșu la Palatul Elysee // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 10:31 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 11:02

Kylian Mbappe (25 de ani), cel mai important fotbalist francez, s-a numărat printre invitații la cina organizată de administrația prezidențială a Franței, cu ocazia vizitei emirului din Qatar ♦ Jucătorul lui PSG a fost așezat la cea mai importantă masă, lângă familia Macron, emir și Bernard Arnault, cel mai bogat om al lumii.

Importanța lui Kylian Mbappe pentru Franța a depășit de mult sfera fotbalistică. KM7, omul numărul 1 la cel mai important club intern, PSG, și căpitan al naționalei Franței, este privit ca un bun național în Hexagon.

GALERIE FOTO. Kylian Mbappe, cină fastuoasă la Palatul Elysee: a stat la aceeași masă cu Macron, emirul Qatarului și cel mai bogat om al lumii

+18 FOTO

Seara trecută, la Palatul Elysee, sediul Președinției Republicii Franceze, a avut loc o cină festivă, cu ocazia vizitei emirului Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani. Anterior, președintele Franței, Emmanuel Macron, discutase cu Al Thani situația războiului dintre Israel și Hamas, gruparea care guvernează Fâșia Gaza.

Printre invitați s-a numărat și Kylian Mbappe. Îmbrăcat la 4 ace, Mbappe a pășit pe covorul roșu înainte de a intra în incinta clădirii prezidențiale. Soții Macron și emirul Qatarului l-au întâmpinat.

VIDEO. Sosirea lui Mbappe pe covorul roșu la Palatul Elysee. Cu ce replică l-a întâmpinat Macron

Mbappe i-a salutat călduros, iar președintele Franței a destins atmosfera cu o glumă: „Ne vei crea mai multe probleme”, aluzie la iminenta mutare a lui Mbappe la Madrid.

Ziarul Le Figaro a prezentat cum a decurs seara. Mbappe a fost așezat la „masa principală”, unde au mai stat doar 6 persoane: Emmanuel și Brigitte Macron, emirul Qatarului, fostul președinte Nicolas Sarkozy, Nasser Al Khelaifi, președintele clubului PSG, și Bernard Arnault, cel mai bogat om din lume la ora actuală, cu o avere estimată de Forbes la 231,9 miliarde de dolari.

Arnault este CEO-ul companiei LVMH, care deține 75 de branduri de cosmetice și modă, inclusiv Louis Vuitton și Sephora.

Bernard Arnault și soția lui, Helene, la Palatul Elysee // foto: Imago Images
+18 FOTO

Mbappe a eclipsat, astfel, nume importante din sport, având în vedere că președintele Federației de Fotbal din Franța, Philippe Diallo, și președintele Ligii din Franța, Vincent Labrune, au fost așezați la altă masă.

Ce au avut în meniu oaspeții lui Emmanuel Macron

Ziariștii francezi au dezvăluit și meniul de care s-au bucurat invitații: sparanghel alb gătit la grătar, caviar, supă rece, homar albastru din regiunea Bretania, cartofi fingerling din Touquet, brânză Saint-Felicien cu trufe și la desert boabe de cacao criollo, considerate „cele mai gustoase și sănătoase boabe de cacao din lume”.

Oaspeții, inclusiv Kylian Mbappe, au început să părăsească palatul prezidențial la scurt timp după ora 23:00.

Femeia care l-ar fi înșelat pe Neymar, ședință foto incendiară în avion!
MONDEN
Femeia care l-ar fi înșelat pe Neymar, ședință foto incendiară în avion!

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Ce le-a făcut Horațiu Moldovan? Atletico Madrid trăiește românește: postare neașteptată cu Griezmann, De Paul și Nicolae Guță
ATLETICO MADRID
Ce le-a făcut Horațiu Moldovan? Atletico Madrid trăiește românește: postare neașteptată cu Griezmann, De Paul și Nicolae Guță
Barcelona tremură: Arabia Saudită vine după 3 oameni de bază!
LA LIGA
Barcelona tremură: Arabia Saudită vine după 3 oameni de bază!

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (18)
FalconCrest
FalconCrest  •  28 Februarie 2024, 23:02
Postat de roost.eradevar.at pe 28 Februarie 2024, 11:51

Daca era invitat mbappe de Berceni, ii eclipsa pe toti si era servit de toti saracii aia

nu intereseaza pe nimeni de jucatorii de la alta echipa,pe toti intereseaza jucatorii de la Steaua din liga 1,aia care joaca pe Ghencea cand nu poate juca pe Steaua arena aka national arena.

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  28 Februarie 2024, 19:20

Paine si circ. Doar ca painea s-a scumpit si nici circul nu e pe gratis.

Tarabas
Tarabas  •  28 Februarie 2024, 16:19
Postat de mr90 pe 28 Februarie 2024, 14:39

Ce vremuri traim ! Un simplu jucator de fotbal sta la masa principala alaturi de presedintele Frantei ! Ar mai lipsi sa-i dea si Legiunea de Onoare !

Mbappe nu e chiar un simplu jucator de fotbal. E probabil top 3 / top 10 in lume in domeniul lui si, mai important, e o masina de facut bani, atat pt clubul la care joaca, cat si pt tara pe care o reprezinta la nivel de echipa nationala. Cred ca a adus lejer pana acum zeci (poate si mai mult) de milioane de euro Frantei, Parisului... eu zic ca merita onorurile si tot ca o parere personala, prefer ca Legiunea de Onoare sa se dea unor fotbalisti decat unor militari de exemplu, pt ca asta ar insemna ca n-ar mai fi razboaie, sportul, oricat de corupt si mercantilist ar ajunge, e totusi de preferat oricarui razboi.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează