INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SALARII

Ce diferență colosală! L'Equipe dezvăluie: Neymar câștigă în 3 săptămâni cât toată naționala feminină a Franței într-un an!

Naționala de fotbal feminin a Franței // FOTO: Guliver/GettyImages
Naționala de fotbal feminin a Franței // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 21 iunie 2019 14:08

Toate cele 23 de jucătoare din naționala Franței câștigă împreună într-un an cât ia Neymar în 3 săptămâni.

Se știa că diferența dintre salariile fotbaliștilor și fotbalistelor este foarte mare. L'Équipe a aflat cât câștigă toate cele 23 de internaționale franceze care participă în această perioadă la Mondialul feminin găzduit de Hexagon. Și a ajuns la această concluzie: împreună, jucătoarele albastre câștigă într-un an cât ia Neymar la PSG în trei săptămâni. Adică în jur de două milioane de euro.

Wendie Renard și Amandine Henry, care evoluează la cea mai bună echipă de club din lume, Olympique Lyon (a cucerit ultimele 4 Ligi ale Campionilor), au 348.000 de euro brut pe sezon. Dar Solène Durand, de la Guingamp, e plătită doar cu 20.400 de euro!

Tot azi, Daily Mail a făcut o altă comparație uluitoare. Ellen White, proaspăt transferată la Man. City, care tocmai a înscris ambele goluri ale Angliei la 2-0 cu Japonia la CM, câștigă anual 60.000 de lire (67.000 de euro). Sumă pe care Harry Kane, golgeterul lui Tottenham și al naționalei Albionului, o ia în numai două zile. Două zile!

1,1 miliarde €câștigă Ligue 1 pe sezon din drepturi de televiziune; prima divizie feminină franceză primește doar 1,2 milioane

Top 5 salarii la naționala feminină a Franței

1-2. Wendie Renard Lyon 348.000*
Amandine Henry Lyon 348.000
3. Gridge Mbock Lyon 216.000
4. Eugénie Le Sommer Lyon 180.000
5. Sarah Bouhaddi Lyon 144.000
* Sumele reprezintă salariul anual brut în euro, potrivit L'Équipe

Vezi și: Martin Ødegaard ne-a mâncat sufletul în remiza cu Norvegia, iar acum a refuzat Ajax pentru a semna cu Bayer Leverkusen

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
ticbis
ticbis  •  21 Iunie 2019, 15:34

Constat ca jucatoare din fotbalul feminin sunt platite cu cca 30 de mii de euroi pe luna, salariu pe care nu-l castiga inca NICIUN fotbalist din campionatul intern de fotbal profesionist din liga I-a din Romania! Prin urmare, dupa parerea mea, anomalia nu e cat castiga fotbalistele alea, ci aberatiile salariilor platite lui Neymar, Messi, Ronaldo si ceilalti! Fotbalul devine din ce in ce mai mult un spectacol de circ, nimic mai mult...!:) Cat o sa mai mearga chestia asta asa, nu stiu, dar va veni cu siguranta si vremea coborarii cu picioarele pe pamant... E inevitabil, din punct de vedere al istoriei!

right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  21 Iunie 2019, 15:22

Te doare mintea! Inca o stire political corectness? De ce nu faceti un articol cu titlul "mecanicul de la vulcanizare ar trebui sa castige cat Chirurgul neurolog". Fotbalul feminin trebuie sa produca bani inainte de a avea pretentii financiare. Mai lasati tampeniile astea socialiste. Daca vor egalitate sa intre in ligile barbatilor si sa se zbata prin liga Z pt ca nu vor rezista nici impotriva barbatilor din liga a 6-a din Romania. Spectacolul si PERFORMANTA SE PLATESC, FOTBALUL ESTE BUSINESS NU CARITATE. PS..Franta, Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia sau UK au priza la astfel de articole din cauza nivelului foarte scazut de educatie ;)

986379311381755
Lengyel Adrian  •  21 Iunie 2019, 15:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează