INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLONIA

Legia tragică: simbolul Poloniei s-a prăbușit » Campioana e „lanternă”, ultrașii i-au agresat pe jucători în autocar!

Jucătorii Legiei Varșovia părăsesc terenul după un nou eșec // Foto: Imago
Jucătorii Legiei Varșovia părăsesc terenul după un nou eșec // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 14 decembrie 2021 18:49 / Actualizat marti, 14 decembrie 2021 19:13

Legia Varșovia, campioana sezonului trecut, e ultima clasată acum în Polonia, după 12 înfrângeri în 16 etape. Duminică, ultrașii i-au urmărit pe șosea, au pătruns în autocar și au bătut trei jucători. Antrenorul Marek Golebiewski a demisionat.

Rar apare un scenariu atât de sumbru. Înfricoșător. O campioană care se prăbușește pe fundul prăpastiei. Și totuși, asta se întâmplă în Plonia, cu Legia Varșovia! 

Alb-negrii n-au început atât de rău sezonul

În luna mai, Legia cucerea titlul în Polonia, al 15-lea în istorie, al 7-lea în ultimii zece ani. Nici această stagiune nu a început atât de rău. A depășit două tururi preliminare în Champions League, apoi a fost eliminată la limită de Dinamo Zagreb (1-1, 0-1). 

Ajunsă în play-off-ul Europa League, a trecut de Slavia lui Nico Stanciu (2-2, 2-1) și a câștigat primele două meciuri din grupă, 1-0 la Moscova cu Spartak și 1-0 acasă cu Leicester.

Spirala eșecurilor. Trei luni de coșmar

E drept că în campionat alterna victoriile cu eșecurile, trei și trei în șase etape. De atunci, alb-negrii s-au rupt, intrând într-o spirală negativă fără sfârșit. Octombrie, noiembrie și decembrie au fost un calvar!

  • Patru eșecuri din patru în EL (1-7 cu Napoli în dublă manșă, 1-3 la Leicester și 0-1 cu Spartak pe teren propriu).
  • Nouă înfrângeri în zece etape (și un succes).

Artur Boruc, supraponderal. Doi antrenori schimbați

Nu doar că a fost eliminată din competiția continentală, însă a căzut pe ultima poziție în Ekstraklasa. Cu 12 puncte în 16 runde și golaveraj 15-27! Portarul Artur Boruc, un nume cunoscut, ex-Celtic, Fiorentina și Southampton, întors la Legia după 15 ani, nu mai ajută prea mult formația, la 41 de ani. Și este supraponderal.

Antrenorul Czeslaw Michniewicz, campionul din primăvară, a fost concediat pe 25 octombrie și înlocuit cu Marek Golebiewski, care a demisionat pe 12 decembrie, după 48 de zile. A fost rechemat de urgență sârbul Aleksandar Vukovici, care plecase de la Varșovia în septembrie 2020.

Loviți cu pumnii de propriii fani

Duminică, în urma celui de-al 12-lea eșec, situația a devenit tragică. Pe drumul de întoarcere de la Plock (0-1 cu Wisla), echipa a fost atacată de propriii ultrași. Huliganii au pătruns în autocar și au bătut trei jucători, toți străini: azerul Mahir Emreli a primit un pumn în cap. 

Brazilianul Luquinhas și portughezul Rafael Lopes au fost loviți și ei. Primii doi nu pot evolua astăzi, la Varșovia, împotriva lui Zaglebie. Ultrașii continuă să amenințe că va fi mai rău. Situația rămâne explozivă.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Agentul românilor, anchetat pentru evaziune fiscală și spălare de bani, alături de Fali Ramadani

Telenovelă în Turcia cu fostul fotbalist al Stelei: s-a întors în brațele iubitei din România și și-a lăsat baltă echipa! » „Bașkanii au blocat aeroportul. A fugit cu un taxi”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  14 Decembrie 2021, 23:59
Postat de nune pe 14 Decembrie 2021, 22:13

Asa e si cu Dinamo. :)

asa cum ? ce asemanari vezi tu intre cele 2 echipe / situatii ? Au batut suporterii dinamovisti pe cineva ? e Dinamo campioana en-titre a Romaniei ? e Legia o echipa in insolventa si care se zbate in mediocritate de cativa ani ?

nune
nune  •  14 Decembrie 2021, 22:13

Asa e si cu Dinamo. :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează